İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tüm siteyi sildirtme ve Baştan kurulum sonrası index.

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
1,920
Reaction score
36
Merhaba arkadaşlar,

google webmaster tools'da bir sitenin tüm içeriğini google aramlardan sildirme kısmını bulamadım böyle birşey varmı yada bildiğiniz herhangibir taktik ?

Bir sitemin içeriklerinde url uzantılarında ve meta'larında büyük değişiklikler yaptım haliyle tüm url uzantılarını sildirtmem gerekiyor aksi taktirde sandbox ihtimali var url sildirtme konusunda yardımcı olur ve bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.

iyi çalışmalar
 

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2010
Mesajlar
1,676
Reaction score
51
Konum
Ankara
Merhaba Karakter.

Sana önerebileceğim 1 kaç yöntem var;

İlki Robots.txt ;

Tüm Siteyi Silmek için

User-agent: *

Disallow: /

Sadece istenilen Sayfa, Dizin veya Kategoriler için;

User-agent: *

Disallow: / http://www.siteadresi/yanlis-url

Disallow: / http://www.siteadrsi/yanlis-kategori

Botların sonraki ziyaretinde kodu görmesiyle beraber eski indexlerin silinmeye başlar.

İkincisi :

Tüm site içeriğinin veya sadece istenilen içeriklerin indexlerini silmek için meta robots kodu kullanılabilmektedir. Aşağıda yer alan kodu sadece istenilen sayfalara yerleştirerek o sayfaların indexlerini veya tüm sayfalara yerleştirerek site içeriğinin tüm indexini, bir sonraki arama motoru botunun ziyaretiyle arama motoru sonuçlarından kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

PHP:
<meta content=”noindex, nofollow”>
 

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
1,920
Reaction score
36
bunlar da doğu yöntem ama ErrorDocument 404 /index.php ile de zaten sitede o url lerin artık olmadığını botlara gösteriyorum, benim istediğim bir anda tüm içeriklerin silinip sıfırdan index almaya başlaması
 

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2010
Mesajlar
1,676
Reaction score
51
Konum
Ankara
İstediğin tarzda bir uygulamanın mevcut olduğunu bilmiyorum. Google sandbox dışında hiçbir işlemi hızlı yapmaz. Bunlar arasındaki en hızlı yöntem yine;

User-agent: *

Disallow: /

Google'nin bu konuda önerdiği yöntem ;

URL Kaldırma Aracını kullanmadan önce, tarayıcının dizine (veya siteyi kaldırıyorsanız, sitenizin tamamına) erişmesini önlemek için robots.txt dosyasını kullanmalısınız. (Arama motorlarının gizli bilgilere erişmesine engel olma hakkında daha fazla bilgi için Google'ı Engelleme sayfasına bakın.) Dizinin 404 HTTP durum kodunu döndürmesi yeterli değildir, çünkü bir dizin hem 404 durum kodunu döndürüp hem de içindeki dosyaları sunabilir. Bir dizini engellemek için robot.txt kullanıldığında, o dizinin tüm alt öğelerine erişim de engellenir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst