İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tüm zamanların en hızlı Firefox'u!

haberci02

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Kasım 2007
Mesajlar
287
Reaction score
0
Merakla beklenen Firefox 3.5'in RC2 sürümü yayınlandı, CHIP Online yeni Firefox'u mercek altına aldı

Mozilla çıkacak olan 3.5 sürümünü neredeyse tamamen hazır bir versiyonunu yayınladı. Yeni nesil Firefox jenerasyonu daha fazla hız ve akıllı fonksiyonlar vaat ediyor.

İnternette gezinirken ardınızda izi sürülebilecek materyaller bırakıyorsunuz. Internet tarayıcınız siz gezinirken: ziyaret ettiğiniz web sayfalarını, Google ve diğer arama motorlarında girdiğiniz sorgulamaları, kutucuklara girilen verileri, indirdiklerinizi ve web sitelerinin mültimedya içeriklerini kaydediyor. Bu veriler her ne kadar bilgisayar kullanmada hız ve konfor sağlasa da; birçok kullanıcının paylaştığı bir bilgisayarlarda bu verilerin saklanması bazı durumlarda istenmeyebiliyor.

'Private Browsing'
'Private Browsing'
Bu şekilde iz bırakmamak için Firefox 3.5 ile 'Private Browsing' geliyor. Tarayıcı bu modda bahsi geçen verileri sadece o oturum boyunca hafızada tutuyor. Ne zamanki o Firefox oturumunu kapatıyorsunuz, o zaman veriler siliniyor. İndirilen dosyalar ve yeni düzenlenmiş sık kullanılanlar bu kuralın dışında kalıyor ve Firefox oturumunun kapatılmasının ardından da yerlerini koruyorlar.

Eğer bilgisayarı sadece tek kişi kullanıyorsa bile 'Private Browsing' sizi veri hırsızlığına karşı koruyacaktır. Bu modda, ziyaret geçmişinize, üçüncü şahıs web siteleri artık JavaScript üzerinden ulaşamıyor. No script gibi eklentileri kurmamış kullanıcıların da artık bu gelişme ile geçmişlerine ulaşılamayacak.

Bu modda 'Tools' (Araçlar) menüsü üzerinden ya da Ctrl+Shift+P kombinasyonu ile ulaşıyorsunuz. Bu fonksiyon sadece o oturumu dikkate aldığı için; önceki sürümlerde bulunan 'özel verileri temizle' komutunun işlevine göre daha kullanışlı.

Download: Firefox 3.5 RC2
 

wesc

1
İyinet Üyesi
Katılım
1 Haziran 2008
Mesajlar
2,223
Reaction score
12
İndirelim bakalım, "Fayırfoks" sürekli güzelleşiyor zaten :)
 

TheFF

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Haziran 2006
Mesajlar
835
Reaction score
0
Konum
Istanbul
yükledim ve oynadığım oyunda kullandığım eklentinin desteklemediğini görünce 3.0.11e döndüm :D ama eklentinin uyumlu versiyonu çıkınca direk kullanmayı düşünüyorum..
 

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Eylül 2006
Mesajlar
2,415
Reaction score
0
Konum
Zaağane
Hızda baya fark var gibi daha bir Chrome gibi olmuş. Ama şu an bir sağ tık problemi var sağ tık çalışmıyor arattım başkalarında da varmış düzeltirler heralde yakın zamanda.
 

Gur.Kem

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Temmuz 2008
Mesajlar
454
Reaction score
1
Final sürümü yayınlandı. Hız gerçekten fark ediyor. Firebug hariç tüm eklentilerimi destekledi.
 

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
441
Reaction score
4
Konum
Istanbul
Firebug, Firefox 3.5 stabil sürümünün ardından bu sürümle uyumlu Firebug sürümünün ikinci güncellemesini bile yaptı. Şuradan temin edebilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst