İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tüm zamanların 'en korkunç filmi'

Zanza

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Eylül 2006
Mesajlar
1,760
Reaction score
1
İnternet devi MSN Movies tarafından 5 bin sinemaseveri kapsayan araştırmada her beş kişiden birinin en çok 'Şeytan'da korktuğu belirlendi. İkinci sırayı 'Saw' serisi, üçüncülüğü ise Jack Nicholson'un 'The Shining' adlı filmi aldı.

Gösterime girdiği zamanın şartlarında çok çarpıcı olarak görülen ve gerçek bir yaşam öyküsü üzerine kurulduğu öne sürülen 'Şeytan' filminde genç bir kız çocuğunun vücudu şeytanın eline geçiyor.

Filmin en korkunç sahnelerinden birinde şeytanın eline geçen kızı oynayan Linda Blair'in başı 360 derece dönüyor.

İlk 10'a giren filmler arasında 'The Omen', 'Jaws' ve 'The Blair Witch Project' de bulunuyor.

Ankete katılanların üçte birinden fazlası en korkunç karakter olarak ise 'Kuzuların Sessizliği' adlı filmde Anthony Hopkins'in oynadığı Hannibal Lecter'i gösterdi. En korkunç ikinci karakter ise yönetmen Ridley Scott'un 'Alien'i oldu.

'Jaws'un müziği ise en korkunç müzik seçildi.
Kaynak

MSN Movies'in yaptığı anket mi saçma yoksa ben demi bir sorun var. Şeytan'ı seyrederken bazı sahnelerde güldüğümü hatırlıyorum. Hatta bunun bide 2.si vardı baya bir fiyaskoydu. Saw desen korku ile alakası yok bence gerilim daha yakın. Ama en bombası "The Shining" (yanlış hatırlamıyorsam stefhan king'in kitabından uyarlanmıştı) bu filmi seyrederken uyumamak için kendimi zor tuttum bir film bu kadar mı saçma olur diye diye seyrettim. Şimdi bu listede görmek baya şaşırttı açıkçası.
 

cakirx

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Haziran 2006
Mesajlar
1,464
Reaction score
5
Konum
deviantart
şeytan iyi sayılırdı ama bizim kültürümüzle pek uyuşmadığı için korkunç olarak değerlendirilen bir çok filmden hiç etkilenmedim. Bilim kurgu filmleri bunların dışında. Bizde hayalet zombi vs. kavramları saçma birşey olduğundan. Türk yapımı filmlerde amerikan filmlerine özenmektense daha çok kendi bilmdiğimiz nesneleri konu alsa (cin,kıyamet alametleri veya ceşitli efsaneler vs. gibi) çok daha etkileyici filmler çıkar ortaya.
 

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
5,893
Reaction score
96
Konum
www.odatv.com

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
o The Shining filmini hata edip arkadaşlarla izlemiştim korkudan çok yılın komedisine döndü:D Saw ı da korku katogorisini koymaları yanlış bence ... Zaten bi filmi korku filmi yapan ani çıkışlar ve o filmi gerçek yaşama başlamak
 

Mendes

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2007
Mesajlar
170
Reaction score
0
The Shining'in ödül alması bence yanlış, dediğiniz gibi korku değil komediye döndü :D
 

taironas

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Şubat 2008
Mesajlar
38
Reaction score
0
Benim Etkilendiğim Korkmak değilde ürperdiğim tek film kalmış aklimda OTHERS denen film N.Kidman ve cocuklar müthiş performans sergilemişlerdi bence..
 

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Şubat 2005
Mesajlar
1,607
Reaction score
1
Konum
Neverland
açıkça bir kez daha anlaşılıyor ki korku gerilim kişiden kişiye değişiyor. bence araştırma sonuçları çok mantıklı ve güzel. sonuçlara katılıyorum. şeytan filmi, omen ve the shining filmi gösterime girdikleri yıllarda çok büyük yankı yaratmışlardı. üçü de ilkti ve çok uzun süre de onların üstüne o tarz pek film yapılmadı. uzak doğu da işe biraz el attı onlardan da ümitli oluyorum arada bir açıkçası.
 

lovemove

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
1,667
Reaction score
0
türk filmi oalrak etkilendiğim tek film dabbe idi. artık korkudan gülüyorduk kız arkadaşımla :D
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
bana görede liste başı saw...ben korku filmi seyrederken illa yerimden fırlıyor olmam gerekmiyor, efektler gerçeği yansıtıyorsa ve ciddi olarak kendimi orada hissederek düşünüyorsam işte o zaman korkuyorum :D
Saw...
Tendonlarıma ve göğüslerime zincirlerin bağlandığını ve onları koparmassam öleceğimi hayal bile edemem :p
 

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
903
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Bende cd si olmasına rağmen kapağına içim ısınmadığı için bir türlü izlemedım dandiktir diye :)


Korku filmi izlemek isteyenlere önerim " Shutter " filmidir, bayağı sağlam filmdir izleyin derim
 

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Şubat 2005
Mesajlar
1,607
Reaction score
1
Konum
Neverland
The Shutter ve Saw son zamanlarda yapılmış en başarılı gerilimlerdendir gerçekten de. ben de tavsiye ederim. şimdiye kadar tük gerilim veya korku filmi izlemedim görmedim. isimlerini bile şu mesaja yazmak istemediğim birbirinden berbat "korku filmi" adı altında zaman harcanıp da çekilen rezil rüsva işleri izlemiş olarak saymıyorum hatta izlediğimi de her fırsatta unutmaya çalışıyorum o derece..
 

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2010
Mesajlar
1,676
Reaction score
51
Konum
Ankara
Paranormal Activity bence..

Hani şöyle diyim izlerken hehe bumuymuş yahu felan diyorsunuz :)

Gece afedersin WC'ye gidecen hatim indiriyosun, garip sesler duymaya başlıyosun, aynalara felan bakamıyosun :D Etkisini sonradan gösteriyor..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst