İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türban Çatlagı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Line

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Ekim 2007
Mesajlar
2,516
Reaction score
48
Konum
BAŞKENT
YÖK Genel Kurulu'nun 9 üyesi Başkan Yusuf Ziya Özcan'a karşı bildiri yayımladı: Türban ile üniversiteye girilemez. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün türban değişikliğini onaylamasından sonra ilk eğitim günlerine bazı üniversiteler türbana izin verirken bazı üniversitelerde türbana geçit vermedi

YÖK'ün 9 üyesi, “Mahkeme kararlarına uymak anayasal ve yasal bir zorunluluk olup, 'konusu suç teşkil eden emri hiçbir surette yerine getirmemek' de Anayasa'nın 137. maddesinin amir hükmü gereğidir” dedi.

YÖK üyeleri Prof. Dr. Engin Ataç, Prof.Dr. Atilla Eriş, Prof. Dr. İsa Eşme, Prof. Dr. Mustafa İlhan, Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, Bülent Serim, Prof. Dr. Fikret Şenses ve Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu imzasıyla “YÖK Üyelerinden Kamuoyuna” başlıklı yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Ulusumuzun ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için TSK'nın kuzey Irak'a yönelik operasyonunun sürdüğü şu sırada, üniversitelerimizde kargaşaya yol açacağı yıllardır tartışılan hassas bir konuda, Yükseköğretim Genel Kuruluna bile danışılmadan YÖK Başkanlığınca alelacele yapılan 24 Şubat 2008 tarihli yazılı açıklama karşısında, aşağıdaki görüşlerimizi üniversitelerimizle ve kamuoyuyla paylaşmak sorumluluğu duymaktayız” denildi.

Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişikliklerin 23 Şubat 2008'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

“Bu değişikliğin uygulamaya etkisi ile ilgili olarak YÖK Başkanlığıca üniversitelere ve kamuoyuna yapılan açıklamada; yasama organınca yeni bir düzenleme yapılmadan da, Anayasa'nın 174. maddesiyle korunan İnkılap Kanunlarındaki kısıtlamalar gibi, 'kimliği teşhis edilemeyecek bir durumda bulunan kişilerin Yükseköğretim Kurumlarının bina, eklenti ve yerleşke alanlarına alınmaması yönünde tedbirler alınabilir' denilerek, yükseköğretim kurumlarında kılık kıyafetle ilgili Türk Anayasa Mahkemesi'nin içtihatlarıyla oluşturulan hukuki durum ortadan kaldırılmak istenmektedir.

YÖK Başkanlığının yaptığı bu yorum ve değerlendirme, öncelikle bu değişiklikle Anayasa'nın 42. maddesine eklenen, 'Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanılmasının sınırları kanunla belirlenir' amir hükmüne açıkça aykırı düşmektedir. Çünkü, bu hükümle kılık kıyafet dahil, yüksek öğrenim hakkını sınırlayan sebepleri belirleme yetkisi 'münhasıran kanun koyucuya' tanınmıştır. Dolayısıyla, bu düzenlemenin de 'mutlaka kanun' ile yapılması Anayasal bir zorunluluktur. 2596 sayılı 'Bazı Kisvelerin Giyilemeyeceğine Dair Kanun'un din adamları gibi bazı özel statüler için olduğu, bunun Anayasa'nın 42. maddesinin öngördüğü yasama organınca çıkarılması gereken yasa olmadığı açıktır. Yasama organı söz konusu yasayı çıkarmadan ne Yükseköğretim Kurulunun ne de üniversitelerin bu konuda düzenleme yapma yetkisi yoktur. 'Hiçbir kimse veya organın kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisini kullanamayacağı' Anayasa'nın 6. maddesinin amir hükmü gereğidir. Bu nedenle, Anayasa'nın söz konusu hükümleri uyarınca YÖK Başkanlığınca yapılan bu açıklama yetki saptırılması niteliğinde olup hukuken yok hükmündedir.

Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan bu değişiklikler, Türk Anayasa Mahkemesi'nin içtihadıyla oluşan ve AİHM'in de sözleşmeye uygun bulduğu mevcut hukuki durumu ortadan kaldırdığı şeklinde yorumlanamaz. Aksine yorum ve değerlendirmeler Anayasa'nın teklif dahi edilmeyen hukuk devleti ve laiklik ilkesine açıkça aykırı düşecektir. Bu nedenle, Anayasa değişikliğinden sonra da yükseköğretim kurumlarında kılık kıyafetle ilgili olarak uyulması ve uygulanması gereken hukuki statü, mahkeme kararlarına dayanarak oluşturulan mevcut hukuki durumdur. Mahkeme kararlarına uymak Anayasal ve yasal bir zorunluluk olup, 'Konusu suç teşkil eden emri hiçbir surette yerine getirmemek' de Anayasa'nın 137. maddesinin amir hükmü gereğidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
3,367
Reaction score
5
Yazık güzel ülkeme.
Ülkeyi karıştırmak için güzel bir fırsat. Kendi açıklamalarında
“Ulusumuzun ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için TSK'nın kuzey Irak'a yönelik operasyonunun sürdüğü şu sırada, üniversitelerimizde kargaşaya yol açacağı yıllardır tartışılan hassas bir konuda,
bahsettikleri hassas konunun farkındalar.
Ülkeyi kaosa sokmak için ellerinden gelen herşeyi yapar gibi görünmeleri, rektörlerin asıl amacını ortaya koymaktadır.
 

ERDEMYILMAZ

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
8
Reaction score
0
memleketin onca sorunu varken neler ile uğraşıyorlar bir yandan terör bir yandan bunlar memleketi bölmek için ne güzel çalışıyorlar :( :(
 

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Nisan 2007
Mesajlar
1,445
Reaction score
0
Konum
CTRL + W
Onaylamak için niçin harekatı bekledi sayın cumhurbaşkanı
yada milletvekilleri maaşlarına yapılacak zammı neden harekat günü oldu bittiye getirdiler
Babamın emekli maaşına yapılacak %2 lik zam için 40 dereden su getirirlerken
 

iyihost

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2008
Mesajlar
145
Reaction score
0
Konum
Yekuder.Com
eğer ki bu ülkede adalet hak ve hukuktan bahsediyosa isteyen kapalı girer isteyen açık o rektörler türbanı siyasi simge halinde görenlerdir ve bu ülkeyi bölmek isteyen kişilerdir. insanlar düşüncelerine göre yargılanmamalıdır..
 

Line

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Ekim 2007
Mesajlar
2,516
Reaction score
48
Konum
BAŞKENT
iyihost ;

Belli oluyo_Onaylamayı tam harekat zamanına getiren,milletvekili zamını yine aynı harekat zamanına getiren ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİ Dir.Haklısın
 

Nemiroff

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Eylül 2007
Mesajlar
587
Reaction score
0
ağzi olan konuşuyu bu devlete böyle oluncada afedersiniz ama işinde b.ku çikiyo Türkiye Cümhiriyetinde yasama yetkisi Millet Meclisine Verilmemişmi? Bu Karar meclisde Büyük bi oyla kabul edilmemişmi? Milli gazetede Karar diye Yayinlamamişmi?

ee size ne oluyo.. Siz işinize baksanize Siz işinizi yapmak için para almiyomusunuz ? beni deli ediyolar bi dünya para aliyolar. bide getirlen yasalara karşi çikiyolar.

anlamak zor dediğim gibi ağzi olan konuşuyo :mad:
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
ağzi olan konuşuyu bu devlete böyle oluncada afedersiniz ama işinde b.ku çikiyo Türkiye Cümhiriyetinde yasa yetkisi Millet Meclisine Verilmemişmi? Bu Karar meclisde Büyük bi oyla kabul edilmemişmi? Milli gazetede Karar diye Yayinlamamişmi?

Eğer bu mantıkla hareket edersek (şuan ki hükümet veya seçilmişler için söylemiyorum genel olarak) herhangi bir şekilde gelen bir hükümet o zaman anayasanın ilk maddelerini istediği gibi değiştirebilir...

Anayasa işte bunun da güvencesini almıştır ki herkes bu anayasa maddesini artık çok iyi bilmektedir. o yüzden bunun tartışması bile saçma geliyor. Eğer gerçekten bir aykırılık var ise zaten gerekenler anayasa tarafından yapılacaktır.

[KONU DIŞI]Ve dünyada hiç bir kimse bu Başbakan, Cumhurbaşkanı, Başkan ve hatta seçilmiş krallar bile olsa halktan üstün değildir... [/KONU DIŞI]
 

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2005
Mesajlar
3,367
Reaction score
5
Konuyu siyasete kaydırmaya gerek yok. Birilerini savunmak için birilerini suçlamak pek mantıklı değildir.
Şu anda bu yapılan ülkeyi kaosa götürecek öncü yaklaşımlardır. Rektörler kendilrini devletin, kanunların ve meclis iradesinin üstünde görmeye çalışmaktadır
Yok neden vekill zammını beklettirler, yok neden harekatın yapılması beklediler gibi yaklaşımlar şu anda oynanan oyunun perdesi olamaz.
 

MoD

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2005
Mesajlar
1,722
Reaction score
2
Konum
Bursa
Konu haber sitelerinde mevcuttur. Siyasi yorum ve polemikler icin bu siteler kullanabiliriz. Forumda siyasete kayan basliklarin ne bize, nede ulkeye bir faydasi olmadigi defalarca tecrube edilmistir. Bu yuzden konu kilitlenmistir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst