İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türk icadına İngiltere'den ödül

Ece

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
1,207
Reaction score
0
Konum
Ankara
Artesis Teknoloji Sistemleri A.Ş'nin geliştirdiği, arızaları önceden bildirme özelliğine sahip MCM (Motor Durum İzleme) ürünü, İngiltere'de "Innovation in Engineering Awards 2007" ödülüne layık görüldü.
87733.jpg


Artesis'ten yapılan yazılı açıklamada, The Institution of Engineering and Technology kurumunca verilen ödülün, 13 Kasımda Londra'da düzenlenen törenle, Artesis Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Duyar'a sunulduğu belirtildi. Ürünün, "Kestirimci bakımda yaratıcılık ve basitlik" uygulamasıyla inovasyon büyük ödülüne layık görüldüğü kaydedildi.

Patenti Artesis'e ait olan ve Türkiye'de geliştirilen MCM Motor Arıza Erken Uyarı Sistemlerinin, olası motor arızalarını önceden haber veren, motorun çalışma koşullarıyla ilgili tüm önemli bilgileri izleyen bir ürün olarak öne çıktığı kaydedildi. Açıklamada, ürünün, tüm dünyada otomotiv, kimya, metal, enerji, kağıt, su, çimento, gıda, demir çelik gibi önemli sektörlerde arıza erken uyarısı, durum izleme ve proses optimizasyonu konularında başarıyla uygulandığı belirtildi. Türk mühendislerinin çalışmaları sonucu ortaya çıkan sistemin ayrıca, ABD Deniz Kuvvetlerine bağlı USS Paul F. Foster gemisinde uygulanarak, savunma sanayinde de etkin şekilde kullanılmaya başlandığı kaydedildi.

-ARIZAYI ÖNCEDEN HABER VERİYOR-

MCM Motor ve Arıza Erken Uyarı Sistemlerinin, dünyada ilk kez sadece akım, voltaj sinyallerinden yararlanılarak elektrik motorlarında ve elektrik motoru ile sürülen pompa, kompresör ve jeneratör gibi sistemlerde oluşabilecek elektriksel ve mekaniksel arızaları önceden ihbar eden ve teşhis bilgisi veren bir durum izleme ve erken uyarı sistemi olarak tanımlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Montajı ve kullanımı son derece basit olan sistem, kullanıcının yapması gereken bakım aşamalarını önceden haber vererek bakımın planlanmasını sağlıyor.

MCM ayrıca, elektrik motorlarını iletişim ağı ile birbirine bağlayarak uzaktan merkezi izleme olanağı sağlıyor. Böylelikle kullanıcı, işletmedeki kritik motorların tümünü tek noktadan takip ederek, olası arızalara karşı erken önlem alma yeteneğine kavuşuyor ve üretim kayıplarını minimize ediyor."

Açıklamada, MCM ürününün, Türkiye'de TÜBİTAK-TTGV-TÜSİAD Teknoloji Büyük Ödülü ile 2000 yılında ABD'deki Control Engineering dergisince verilen ödülü aldığı ifade edildi. Artesis Satış ve Pazarlama Müdürü Şükrü Şansal, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ürünün Prof. Dr. Ahmet Duyar başkanlığındaki ekibin yaklaşık 25 yıllık çalışmasının sonucu olduğunu söyledi.

İlk adımları ABD'de atılan ürünün daha sonra Türkiye'de geliştirildiğini belirten Şansal, ürünün NASA'da uzun süredir uzay mekiklerinde uygulanmakta olduğunu kaydetti. Sistemin, Renault Bursa Fabrikası, Tofaş, Bosch, Volkswagen, Tüpraş, Erdemir, Şişe Cam gibi birçok önemli kuruluş tarafından uygulandığını anlatan Şansal, şöyle devam etti: "Sistem sürekli durum izlemesi yapıyor. Elektrik motoru bir sensör olarak algılanıp, motor üzerindeki etkileşimlere göre size elektriksel ve mekaniksel arızaları 3-9 ay öncesinden bildiriyoruz.

Bu bilgiler neticesinde siz hem üretimi, hem bakımı planlıyorsunuz. Arızanın nereden kaynaklandığını, hem de zaman olarak ne kadar süreniz kaldığını biliyorsunuz. Sürekli üretim yapan, kesintiye tahammülü olmayan kuruluşlar için önemli bir sistem." Şansal, uçak motor arızalarının da bu sistemle önceden belirlenmesinin mümkün olduğunu kaydetti.

Ağırlıklı olarak yurt dışına satış yaptıklarını belirten Şansal, Güney Kore, Çin, Amerika, Kanada, İngiltere ve Almanya'ya kadar uzanan müşteri yelpazesine sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Haber7
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst