İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türk Maliyesi Google'a Sonunda Ceza Kesti, 71 milyon TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Şubat 2003
Mesajlar
2,489
Reaction score
0
Konum
Bursa Ankara
Firmalara internet üzerinden reklam verme olanağı sağlayan Google'un, bu hizmetine karşı faturayı Türkiye'deki temsilci firma yerine İrlanda'dan kesiyor olması nedeniyle, vergi dairesinin kayba uğratıldığı ve bu nedenle de Google'a 71 milyon TL ceza kesildiği bildiriliyor.

Haberin ayrıntısı http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=25477


Bu demek oluyorki ilerde belki google ülkemizden fatura kesip bize yollayacak, adsense gelirleri için de fatura talep edip o şekilde ödeme yapacak. Bizde bu şekilde gelir vergisi ödeyeceğiz yada kesintiye uğrayacağız.

Yani Hepsiburada gibi....

Ne dersiniz
 

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,382
Reaction score
86
evet aynen öyle; devlet için iyi, bizim için kötü
 

Hayko

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
86
Reaction score
0
Google bunu düşünmemiş olamaz. Ceza kesilmiştir fakat google bunu sineye çekip buyrun paranız diye ödemez kolay kolay.
 

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Şubat 2003
Mesajlar
2,489
Reaction score
0
Konum
Bursa Ankara
Valla sanki ödemeyecek gibi.
Buyrun sabah gazetesindeki haberde cevap vermişler

Google yetkilileri, Türkiye'deki vergi yasalarına uygun davrandıklarını belirterek, "Türk yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor" açıklaması yaptı
Vergi cezasıyla ilgili SABAH'ın görüşüne başvurduğu Google yetkilileri şöyle dedi: "Google operasyonu olan her ülkede vergi kanunlarına uygun olarak hareket etmektedir. Türk yetkililer ile konu ile ilgili görüşmelerimiz sürmekte. Türk kanunlarına uygun hareket ettiğimize ilişkin inancımız tam.'

Demek ki adamlar bunun olabileceğini çok önceden düşünmüşler ve ona göre planları hazırmış, yani google bizim maliyecilerden bile iyi bizim kanunları biliyorsa artık ne denir bilmem.
 

toplumesajci

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2005
Mesajlar
116
Reaction score
0
bu ülkede kazandığı paranın vergisini irlandaya değil bu ülkeye ödemeli, zaten kanun açık seçik ortada.
oraya vergi ödemek yerine Türkiyede ödemesi bizide hiç etkilemez değişen bişey yok.
zaten çok şaibeli kapalı kutu bir kurum ,buna Türkiyede firma kurmasına izin vermelerine bile şaşırıyorum hesapları gizli tutan bir firma.....
 

MilliFantazi

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
482
Reaction score
3
Konum
Rüyalardayım
Şeytanın Avukatı filmini izleyenleriniz var mı aranızda? Avukat, müvekkili %95 suçluyken; %5 haklılık payından kurtarıyor adamı. Kelimelerin gücünü bilmiyorsanız, insanların gücünü de tahmin edemezsiniz. Ki karşınızdaki evrensel bir şirket. Senin benim gibi, binlerce kişi çalışıyor yanında. Onlarca avukatı, onlarca araştırmanı, onlarca danışmanı vardır. Bir şekilde bu işin içinden çıkarlar. En azından bugünden sonra yasalarına uyacağız şeklinde bir orta yol bulurlar. 1-2 ay devam ederler, baktılar olmuyor. Kapatırlar Türkiye'den erişimi. O olur. Extremetracking nasıl 1 günde resti çekti? Zaten çoğumuz ihlalli kullanıyoruz Adsense'yi. Birşeyde kazanamıyoruz. Yani demem o ki, vermezler o parayı. Bundan emin olabilirsiniz.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Bişey kazanmıyoruz derken? Kendi adına kazanmıyor olabilirsin. Ayrıca google'in buyuklugu konusunda fikirlerini sunmuşsun peşine extremetrackingin cektigi restden bahsediyorsun. Ikisini birbiriyle nasıl kıyaslıyorsun ki? Yani alaka kuramadım ben..

Google ciddi cidddi para kazanıyor, sadece vergisinin 71milyon olduğunu hesaplamışlarsa, takip edebildikleri kazanç miktarı bunun en az 5 katıdır ki oda 350 milyon demektir. Sen google olsan, yaptığın yatırımların üstüne 350 milyon u tek kalemde silip atarmıydın? Dediğin gibi bu adamların avukatları, danışmanları herşeyleri vardır bir yolunu bulurlar ama bu ne kadar sürer bilemeyiz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst