İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türk Paypal

ShadowSong

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ya arkadaşlar, geçende foruma bir eleştiri yorumu yazarken (ki neredeyse tüm mesajlarım uyarıcı veya eleştirisel olmuş :) ) aklıma geliverdi.
Hani ülkemizde internet üzerine yarı-ciddi yatırımlar yapılıyor, neden hiçbir kurumun aklına paypal' a benzer bir sistem yapmak gelmiyor? Yada neden yapmıyorlar? Yapılabildiğini biliyorum çünki böyle birşeye başvurdum ancak bankalar ciddi güvenlik sistemi ve profesyonel sunucular ayrıca çok teferruatlı SSL işlemleri talep ediyorlar.
Hani şu dialer dağıtıpta para kazanmaya çalışan ve bu işe kürek dolusu para harcayan şahıslar neden böyle bir sistem hazırlamıyor? Hem bizim, hemde onların kazançları ciddi bir şekilde artar, kaldı ki e-ticaret dediğimiz şey gerçek anlamda bir hız kazanır. Böylece ülkemize, kendimize ve internet kullanıcılarına gerçek bir hizmet kazandırmış oluruz(lar).
Bugün Paypal (devamlı suretle bu ismi kullanıyorum çünki bu tarz pro e-ticaret işi yapanlar arasında neredeyse en büyüğü) sistemlerine üye 80.000' den fazla site ve webmaster var. Forumda gezdikçe bakıyorum ki aslında maddi olanaklar elverse ülkemiz webmasterları ciddi satış grafikleri yakalayacak kapasiteye sahip, ayrıca artık ciddi bir biçimde iyi fikirler ve hizmetlerde gerçekleştirmekteler.
Bugün yeterli imkan olsa, hele birde bahsettiğim konu üzerinde durulup bu yönde birşeyler yapılsa, o zaman bu işe emek veren herkez kelimenin tam anlamıyla KARŞILIĞINI alacak ve webmasterlarımız bilgilerine rağmen EK İŞ yapmak zorunda kalmayacak.
Herşeyin hayırlısı diyorum, inşallah bu temennim birilerinin kulağına giderde bu fikri güzel bir proje ile bizlere sunarlar...

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
bu proje hali hazırda bir kaç kişinin kafasında war. adresi kodu falan hepsi hazır ama arkaya yerleşik bir şirket almadan bu iş yapılamaz. ayrıca bankalar bu işe fazla sıcak bakmıyor. yani para transfer işlemleri şahıs üzerinden olur bu da güven sağlayamaz sisteme. ama bir çözümünüz varsa elimden gelen desteği sunarım.

ShadowSong

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tr.st
Şuanda önümde bir askerlik sorunum var. Bunu hallettikten sonra bugüne kadar yaptığım yatırımı (yaklaşık 23.000 € civarında) bu tarz fikirlere yatırıcam ve Türkiye' de internetin kaderini değiştirebilecek insanları elimden geldiğince bir araya getirecem.
Harika bir yazılım ve tasarım ekibim var, ajanslarla çalışıyorum ancak bahsini ettiğim bu fikir (proje) gerçekten yatırım ve özen istiyor. Daha öncede söylediğim gibi bunu araştırdım, bankalar bu fikre sıcak bakıyor ancak istedikleri belgeler senin bu fikre olan bakış açını değiştirecek nitelikte. Hep hayalini kurduğum şu BÜYÜK CAMİA' yı bir kurabilsek, o zaman bankalarında bakış açısı değişecek ama, zaman...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.