x a.ş. olarak hizmet almakta hiç bir fark yoktur, 1997 den beri adını duyduğunuz duymadığınız pek çok isp ile çalıştım, kimisinde 1 adet atx için kimisindende 2-3 kabin dolusu sistem için hizmet aldım, ve hep aynı sonuca ulaştım: bıkkınlık.
sebebi ise gayet ortada, ben kendi web sitem surekli up dursun diye başında uyurken, adamlar gece n tane sertifikası olan 1 teknisyene işi gömüyorlar, teknisyen sorun oldugunda mühendisi cepten arıyor uyandırıyor ve işi takip ettiriyor. ben daha 5-6 ay önce en büyük olarak bilinen şirketlerde bir satır config için adamın keyfini tam 2 saat beklediğimi unutmadım. Vatandaş ahmet olarak hizmet almadığım halde, hizmet aldığım firmanın en büyük 2-3 müşterisinden biri olduğum halde oradaki mühendis paşanın keyfini beklediğim 2 saat içinde de hem kendime ait sistem çalışmadı hemde para kazanmak için yaptığımız işi yapamamanın stresi ile uğraştım...
yani superonline filan resmen yalan olmuş durumdadır. sol'un sistem odasına girdim geçen nisan ayında son kez, sunucularımı almak için geldim dediğimde tam 45 dakika hangi sunucunun benim oldugunu anlamaları için bekledim, sonuçta gelen teknisyen biz bulamadık gelip hangisi sizin bakın dedi ve benide sistem odasına aldı
girdim kendi cihazlarımı bulup aldım, ama niyeti bozup gözüme kestirdiğim farklı cihazlarıda kafama göre kurcalayıp "aaa bu benimki deilmiş" diyerek geri de koyabilirdim...
borusanda 1 reset işlemi için akşam 21:00 da telefon ediyorum, beni "ticket sistemi" ile iletin diye oyalıyorlar, eyvallah diyorum 1 dk sonra ticket yaratıyorum 5 dk bekliyorum tık yok, tekrar tel ediyorum, çıkan arkadaş ticket yarattınız mı diye soruyor, evet diyorum, bekliyorum.... 45 dakika telefonda bekliyorum.... 51. dakika borusanın kapısından girip bağırarak reseti kendim atıyorum. çıkıp 57. dakika ofisime giriyorum. ticket'a o sinirle ağzıma geleni yazıyorum yorum olarak... 1 allahın kulu iplemiyor
netone da gecenin bir körü sistem gidiyor, arıyorum cevap veren yok. bir şekilde 30-40 dakika geçtikten sonra ulaşıyorum birine, durumu anlatıyorum, bakıyoruz deniyor 20 dk sonra beni arıyorlar ve sisteminize klavye ekran taktık sorun goremiyorum diyorlar, şifreleri veriyorum "cihazınızın network sorunu var gelip düzeltin" diyorlar, ok diyorum geliyorum diyip gidiyorum, kapıdan içeri giremiyorum neden? cunki müşteri temsilcimle görüşecekler ve benim içeri girme hakkım olup olmadığımı öğreneceklermiş, evliya sabrı ile eyvallah diyorum bekliyorum 30 dakika kapıda bekledikten sonra sabır filan kalmıyor ben bu hizmetin a... şeklinde dalıp sistem odasına giriyorum. ve ne görüyorum? cihazın ethernet kablosu çıkmış... cihaz 4 saat down kalıyor ve açılıyor. sonra raporlarda görülüyor ki benim sistem down ama netone up... bunada eyvallah.
ismini söylemek istemiyorum bir başka ispde firma müdürünü tanıyorum. gün içinde cihaz down oluyor arıyorum, durumu anlatıyorum tam 1 saat ugrasıyorlar sorunu bulamıyorlar, delirip gidiyorum, inceledikten sonra anlıyoruz ki hatları sature oldugundan bazı sunucuların kablolarını çekmiş network mühendisi olan arkadaş...
şuan ne mi yapıyorum? allah yolunuzu açık etsin diyerek sabancıdan 125$'a, borusandan 150$'a, netone dan 200$'a isim vermediğim firmadan 100$'a mbit fiyatından hizmet alacağıma alacağıma gidip cepten 250 milyarcık harcıyor ve kendi ofisimden yıllardır bıktığımız turk telekomdan hizmet alıyorum. sorun binde bir yaşıyorum...
bunu neden anlattım? o beğenmediğin hostcini natro sh rh kıl tüy diye ismi geçen şirketlerden biriyim ve bu durumda olmamın sebebinin savunduğunuz şirketler olduğunu hatırlatmak istememdir... harcanan emekleri gözardı etmemek tebrik etmek gerekiyor, ve vatandaş ahmet ile xyz a.ş. arasında farklılık gösteriyorsa ben o hizmeti veren firmanın 2 yüzlü olduğunu düşünürüm.
unutmadan, 3 yıl süresince bir amerikan otomotiv şirketinde bilgiişlem yöneticisi olarak görev yaptım, o süre boyunca tr daki her firmadan alan adı almaktan tutun, kiralık hatta kadar her tür hizmeti aldım kullandım delirdim ve bıktım