İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türk uçağını abd vurdu iddası

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Hiçbirşey olmaz abi... Adamlar neler yaptı hala sessiziz... Yüzyıllardır Türklerin yaşadığı bölgeleri boşaltıp yeni bir ülke kurma sevdası ile Kürtlere verdiler kim ne dedi?

Seneler önce antalyadaydı sanırım gösteri için gelen ABD savaş gemisi yanlışlıkla Türk savaş gemisini hemde 2 gemi yanında demirli duran gemiyi vurdu ne oldu? 2 gemi hediye ettiler iş tatlıya bağlandı...

Şimdi çıksın bakalım bir Türk askeri incirlikte ABD askeri vursun ne olacak? Adamlar tepemize biner... Bizim sesimizin çıkabilmesi için ekonomimizi güçlendirmemiz lazım yoksa hep sessiz kalacağız... Eskiden soğuk savaş ile söz sahibi olurdu devletler, yakın zamanda ve hala siyaset ile, şimdilerde ise siyaset ile değil ekonomi ile dönüyor bazı işler artık...

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
... Bizim sesimizin çıkabilmesi için ekonomimizi güçlendirmemiz lazım yoksa hep sessiz kalacağız... Eskiden soğuk savaş ile söz sahibi olurdu devletler, yakın zamanda ve hala siyaset ile, şimdilerde ise siyaset ile değil ekonomi ile dönüyor bazı işler artık...
Evet kesinlikle.İşte birçoklarının anlayamadığı vurucu gerçek.Ve inanıyorum olacak.Şuan suyu geçene kadar dayı diyoruz.Birgün herkes yerini bizde yerimiz olan efendiliği alacaz inş.

saygılar..

G

gncytnk

Misafir
kardeşim... abd vurdu ne olacak hiç bişi Türkiyenin dış borçları olduktan sonra hak , hukuk hiç bi işe yaramaz. yarasaydı Türkiye Türkiye gibi olurdu.. Amerikada bile olmayan saçmalıklar burda... ( Türkiyede internette en çok aranan saks )

OrCuN23

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yapilan incelemeler sonucu açıklanacakmış neyi açıklanacak yaw sis'ten ottan pohtan deyip geçicekler alan razı veren razı olduktan sonra hiçbirşey gün yüzüne çıkmaz anca 50-60 sene sonra işte biri çıkar aslında böyleydi şöyleydi diye açıklamalar yapılır.. tek bir cümle ile yorumlanır YAZIK

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Gösteri için değil, NATO'nun tatbikatı sırasında, Ege Denizinde geceyarısı NATO "filo öncüsü" Türk gemisi Muavenet, durup dururken, tatbikat zamanı değilken, kaldı ki tatbikat zamanı dahi olsa canlı hedef ve "fiili ateş" kullanılmayan bir harekat, Amerikan filmlerinden de gördüğümüz bu donanma işlerinde 70 küsür izin alınmadan, bilmemne onayı verilmeden bu silahlar ateşlenemez, Sea Sparrow füzesiyle "Savaş Harekat Merkezi"nden vurulmuştur. Gemi komutanı biri üst rütbeli olmak üzere 5 askerimiz şehit edilmiştir.

Şimdi bazı gerizekalılar bunun üzerine çıkıp demişlerdir ki bu iş "kaza" ile oldu. Yani Nato'nun en büyük askeri gücü, en büyük 2. askeri gücünün gemisini 500 metre ilerden, sadece gemiden gemiye atılan bir füze ile, fiili atış izni olmayan bir tatbikatta, komutanının bulunduğu savaş harekat merkezinden "kaza" ile vuruyor. Dönemin meclisi ve hükümetinin yaptığı açıklama ise, olayın kaza olduğu ve uluslararası "dostluk" ilişkilerinin sürdürülmesi için Amerika'nın zararları tazmin edeceğidir. Tazmin olarak gönderilen dandirik gemilerin sonradan zaten Türkiye'nin kira ödediği gemiler olduğu ortaya çıkmıştır.

Hikayenin devamını "Armageddon - Türkiye İsrail Yakınlaşması" kitabından da okuyabilirsiniz. Hikaye diyorum çünkü bu ve bunun gibi yaşanan şeyleri ne yazık ki kimse bilmiyor, duyuyor ve unutuyor. Gündelik yaşantıların gerizekalı, aptal, beyinsiz ve değersiz üç kuruşluk magazin maymunlarının bir yerlerini izleyen toplum, bunu hatırlamıyor/bilmiyor. Böyle bir olayın daha senesi dolmamışken Eşref Bitlis Paşa'nın hava aracının sabotajıyla şehit edilmesine de ses çıkarmıyor. Sadece ekonomiyse mesele, bunun için böyle aciz yaşıyorsak, birşey söyleyemiyorsak, vah halimize.

Bağdat'da düşen uçağın ABD tarafından düşürüldüğünü ben sanmıyorum, sadece osahin arkadaşımız ucundan yanlışça değindiği ve benim de taze okuduğum bir şey olduğu için paylaşmak istedim.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Aklımda öyle kalmış seninde söylediğin gibi bize verilen haberlerin akıbeti belli...
Yalnız ekonomi konusunda ben fikrimin doğru olduğunu düşünüyorum, düşününki bir Almanya dünya harbinden sonra silahsızlandırılmış ve başka devletlere bela olmaması için birçok yaptırıma mağruz kalmış ancak ekonomisini güçlü kılmayı bilen Almanya şu an büyük dünya devletlerinden ve eski gücünü kaybetmeden ayakta kalmayı başarmış bir devlet olarak karşımızda duruyor...

Aynı durumu bir zamanların 2 devinden biri olan sovyetlerdede görebiliyoruz ben sadece ve sadece işin çok uluslu toplum olup toplumların bir bir baş kaldırmasından kaynaklandığını düşünmüyorum şahsen... Ama seninde dediğin gibi işin bizi ilgilendiren kısımları hep ört bas ediliyor, örneğin ege semalarında Yunanistan hava kuvvetleri ile sürekli didişme içinde olan ordumuzun uçakları bölgeden ABD uçakları geçeceği zaman ortadan kayboluyor ve bir kaza (!) olmasını engelliyor, düşünebiliyormusunuz adamlar sizi bilerek vurur ve iki devlet arasında savaş çıkmasına neden olur bu yüzden ortadan kaybolun deniliyor... Aynı şekilde eskiden kuzey Irak ta bol bol tatbikat yapan hava kuvvetleri bölgede Amerikan ordusunun varlığından sonra giremiyor neden?
Emekli generallerin bu yönde itirafları var kendi kitaplarında... Saddam gibi bir adamı yakalamayı başaran amerika sizce terör örgütünün adamlarını yakalayamazmıydı ırakta? : ) Eninde sonunda bizede ters düşecekler... İşte bu yüzde ekonomimizi güçlü kılmamız gerekmekteki kendi teknolojimizi üretip kendi gücümüzü ortaya koyabilelim...

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Mit müsteşarı Türkiyeyi uyarıyor ve atağa kalkmamız gerekir diyor.
Yani yakın zamanda orta doğuda türkiye aktif rol oynayacak. El altından silah yardımından tutunda iç karışıklıkların çıkmasına kadar her türlü işe girecekler.
Bence bunun zamanı geldi ve geçiyor. Ama elimize yüzümüze bulaştırmaktan korkuyorum.

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
:) iyi haber ise kan ile yaşayanların düşman kitlesinin sürekli büyümesi bilinçlenip organize olması.
Düşmanı tüm dünya tanıyor nasıl saldırır neden saldırır nasıl saldırmaz.
Latin amerikada (Amerikanın arka bahçesinde ) amerikanın istemediği yapılanmalar anlaşmalar artıyormuş. Haberlerde az önce bildiriyordu.

Evet para çok önemli.Ekonomisi bağlı bir devlet asla özgür olamaz.Keşke;
1-Tüm halk uyarılarak köşede kenarda yatan paraları devletinize borç verin!
dense toplanan paralarla dış borçlar ödense.Buraya ödenen faizlerden bir kısmı gerekirse borcu verenlere verilse kalanı ve gelecek yıllarda faize gidecek paralar hiçbiryerden gelen paraya benzemeez.Bu kadar kolay ve harika para bulunamaz
2-AB yasaları vs zorunluluğu olmadan medeni insan haklarına saygılı Rüşvete Kayırıcılığa Ülkeyi soymaya karşı kendi kendimize çareler üretebilsek.

saygılar..

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
aslında abd değil de , ıraklı direnişçilerinde , füzeyle vurmuş olabileceği söyleniyor...

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Zaten bu ıraklılar tarih boyunca bize kelek yaptıklarından şimdi bu haldeler.Güzelim demiryolunu bombalamışlar..
neyse..
gene asabım bozuldu

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Peki bu durumlarda Biz ne yapabilirz? diyelimki uçağı abd vurdu. Türkiye ne yapar? Birşey yapabilirmi sizce? hemde bunu açık bi şekild edile getirdiler diyelim. ne yaparız sizce? ben gene aynı tas aynı hamam şöyledir böyledir diyip boğun eğeceğimizi düşünüyorum. Başka ne yapabilir sizce? ittifak şart.. tüm ülkelerle arandaki bağı koparırsan yok olursun.. mesela bazı arkadaşlar diorki avrupayı bırak rest çek abd yi bırak rest çek. peki birgün olurda avrupa birliğinden bir devlet veya abd bize savaş açtı (varsayım) kim olacak yanımızda! Bırak olmayı diğerleride destek verir. bence herşey bu kadar basit değil biraz objektif bakalım olaylara..

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Kim yanımızda dersen kimse olmaz, rest çektiğin zaman B planın varsa, o ülkelerle ilişkiye girersin, sonra biri sana savaş açtığında onlar sana destek verir. Ama tabi sen onları sallamazsan veya düşman bilirsen veya sırt çevirirsen, şimdiden AB,ABD olmasa kim duracak yanımızda diye sorduğunda cevap kimse olacaktır, normal.

Gerçi AB ve ABD gibi yandaşım olacağına, herkes düşman olsun o da ayrı bir konu.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Türk isçileri ölüme götüren uçagin düsüs nedeni yapilacak incelemelerin ardindan netlik kazanacak. Bunun için Ankara dan Sivil Havacilik uzmanlari Bagdat a gidecek. //

adamlar türkler gelene kadar delilleri yok ederler... eger böle bişi varsaa

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Zamanında Irak semalarında Eşref Bitlis Paşa'ya Amerikan f15 leri ile yapılmak istenen suikast'ın tıpkısının bir benzeri gibi görünüyor.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kör testere operasyonu başlamalı ama, kim başlatacak sorun o..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.