İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkçe karakter problemi

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir yazılımı kurarken Türkçe karakter hatası alıyorum.

Şunları uyguladım:
db karakter seti utf-8'e çevirdim, olmadı. latin5 yaptım yine olmadı.
bağlantı dosyasına (config) karakter set ekledim yine çözüm olmadı.
tüm bunları yaparken template dosyasını da hangi karakter seti deniyorsam onu uyguladım.

buna rağmen sorun bir türlü düzelmedi.
fikri olan?
(support'a ticket açtım ama hala yanıt alabilmiş değilim destek sitesinden.)

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sorun güncel :D

(hani satışlarda "satış güncel" diye up yapılır ya, ona özendim)

fikri olan?
(konuları bu kadar kısa sürede up yapmak doğru değil ama az önce support sitesinden "problemi araştırıyoruz, size döneceğiz" gibi saçma bir cevap alınca mecburen buraya döndüm)

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
veri tabanını ilk açtığın zaman karakter kodlamasını belirtirsen yani veri tabanının içi boşken utf-8 yapıp kurulum esnasındada utf 8 diye bir seçenek varsa onu seçmelisin tabi yazılım hangi dildeyse onun sitesinden eğer dil karakter setleri varsa uft 8 türkçe dil dosyasını indirip kurman gerekli yani sitede utf 8 destekli dil dosyası yoksa latin 5 olarak dene hepsini :).

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
veritabanı kurulurken default olarak latin1 swedish olarak kuruluyor ama sorun o değil zira bu değiştirilebilir bir şey. (ki değiştirdim)
db'deki tüm tabloların ve db'nin genel kodlamasını da hem utf-8'e, hem de latin5'e çevirip denedim, lakin çözüm olmadı.
son çare olarak install dosyasından mysql kodlarını ayıklayıp manuel kuracağım sanırım.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
latin1 swedish bunun olmaması lazım. Şunu demek istedim kurma işlemine başlamadan veritabanını açtın yani veri tabanı oluşturdun siten_veritabani diye bu oluşturduğun boş veri tabanının içine girip dil kodlamasını utf8 yaptın ve sonra kuruluma başladınmı? bu şekilde yaptığında bir sorun olmaması lazım :) sanırım ejderin scriptlerinden birini kurmaya çalışıyosun genelde onun kilerde swedish i oluyor.

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yok hayır, ejder'in değil, yeni satın aldığım bir script.
nedense utf-8'e göre değil, iso standartlarına göre kodlanmış. destek sitesindeki elemanlar da pek bişey anlamış değiller.

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çok çok farklı metotlar da denedim ve sorunu kısmi olarak çözdüm ama tam olarak değil.
hem config'e mysql caracter setiyle ilgili satır eklemek, hem de db'deki tüm caracter setlerini latin5'e (utf-8 ile de oluyor ama onda daha çok hata var) çevirmek gerekiyormuş.
kalan sorunu da çözebilirim sanırım. aynı sayfa içinde sayfanın bir kısmının hatalı, bir kısmının hatasız olması gibi bir şeyle hiç karşılaşmamıştım.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
PHP:
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");   
mysql_query("SET CHARACTER SET 'latin5'");   
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");

Bu şekilde mi yapıyorsunuz. Eğer böyle değilse bir de bunu dener misiniz ?

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
PHP:
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");   
mysql_query("SET CHARACTER SET 'latin5'");   
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");

Bu şekilde mi yapıyorsunuz. Eğer böyle değilse bir de bunu dener misiniz ?

Evet, ancak bu şekilde çözebildim. Ama nedense hala bir-iki veride sorun çıkarıyor. Onları da son çare replace ettirerek çözeceğim sanırım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.