İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

türkçe karakter sorunu

H

hengame

Misafir
köy sitesi yaptım tüm mahalleri çekip siteme attımda ama ç ş ı ğ türkçe karakter kullandım linkleride turkce karakter olarak verdim .htaccess ile bunu yapabilirmiyiz yardımınızı bekliorum!!!
 

MavrahaneCom

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Mart 2005
Mesajlar
273
Reaction score
0
eğer db de veriyorsa bu hatayı db i upload ederken utf8 değil latin1 karakter kodlamasında at db i o zaman sorun olmaz ;)
 

UguG

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Temmuz 2005
Mesajlar
546
Reaction score
0
Konum
İstanbul
o zaman sayfalarına şunu ekle:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
 

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Mart 2006
Mesajlar
2,416
Reaction score
0
Konum
Trabzon
hengame' Alıntı:
hepsine eklersem olur mu

Hepsine yüklemenize gerek yok aslında, header için tanımlanmış sayfaya eklemeniz yeterlidir.

Sayfalar tekil olarak HTML ise o zaman bütün sayfalara eklemenizde yarar var.
 

SonSahne

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Şubat 2006
Mesajlar
402
Reaction score
0
Buyur Bu .htaccess deki karakter ekleme olayı Alttaki şekilde oluyor. dilediğin şekilde karakter setine çevirebilirsin ama en iyisi böylesi. Herkesin işine yarayacağına eminim ;)

Kod:
AddDefaultCharset ISO-8859-9
 
C

chemeng

Misafir
SonSahne' Alıntı:
Buyur Bu .htaccess deki karakter ekleme olayı Alttaki şekilde oluyor. dilediğin şekilde karakter setine çevirebilirsin ama en iyisi böylesi. Herkesin işine yarayacağına eminim ;)

Kod:
AddDefaultCharset ISO-8859-9

bu mysql de utf-8 kodlaması ile yazılamayan scriptlerde de işe yarar mı acaba?
 

SonSahne

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Şubat 2006
Mesajlar
402
Reaction score
0
benim denediklerimde yaradı. hatta türkçe desteği olmayan makinelerdede kullandım. ama öncelikle test etmeni tavsiye ederim ;)
 

DarK

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Temmuz 2005
Mesajlar
324
Reaction score
0
Konum
home.php
MavrahaneCom' Alıntı:
eğer db de veriyorsa bu hatayı db i upload ederken utf8 değil latin1 karakter kodlamasında at db i o zaman sorun olmaz ;)

bugun benimde başım tr karakterlerle derte, tam hallettim derken, oyunlara eklenen yorumlardaki tr karakterlerden bazıları çıkmıyor. ç ve ü çıkıyor.. sanırım db'den, bunu tam olarak nasıl düzeltebilirim.

edit: şuan ama phpmyadmin'le comment tablosuna baktım orda aynen yazıldığı gibi bi sorun yok.
 

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ağustos 2005
Mesajlar
2,325
Reaction score
0
Ben de şöyle bir sorun yaşıyorum.Blog sitemde eklenen yazılara tıkladığımda, link yazı başlığı olarak geliyor.Mesela;

yazı başlığım Örnek Şiirler.Adres Örnek+Şiirler.html olarak açılacak..Fakat Türkçe karakterlerde sorun çıkartıyor. Sayfa %Frnek+%Eiirler.html olarak açılıyor.

Bunu nasıl düzeltebilirim acaba?


SonSahne' Alıntı:
Buyur Bu .htaccess deki karakter ekleme olayı Alttaki şekilde oluyor. dilediğin şekilde karakter setine çevirebilirsin ama en iyisi böylesi. Herkesin işine yarayacağına eminim ;)

Kod:
AddDefaultCharset ISO-8859-9

.htaccess'in ilk satırına ekledim, fakat linklerde hala sorun var.

Fakat herhalde .htaccess'in ayarlarını değiştirmem gerekiyor.

Yardım lütfen :)
 
G

galatasaraylilar

Misafir
Kod:
<head>
	<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-9">
	<title>Title yaz</title>
	</head>

her sayfanın başına bu kodları yaz. sorun hallolur ;) +rep :p:p
 

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ağustos 2005
Mesajlar
2,325
Reaction score
0
galatasaraylilar' Alıntı:
Kod:
<head>
	<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-9">
	<title>Title yaz</title>
	</head>

her sayfanın başına bu kodları yaz. sorun hallolur ;) +rep :p:p

Her sayfada bu kod var zaten :)

Sanırım asıl sorun, konu başlığını alıp adrese çevirmede..
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Adres cubuguna Turkce karakter yazdiramiyor olman lazim zaten?
 

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ağustos 2005
Mesajlar
2,325
Reaction score
0
Angelo' Alıntı:
Adres cubuguna Turkce karakter yazdiramiyor olman lazim zaten?

Evet yazdıramıyorum.Fakat script yazmaya çalıştığı için %F %E türü karakterler çıkıyor.Bunu nasıl düzeltebilirim acaba ? Yani Ö harifini adres çubuğuna O olarak nasıl aktarabilirim ?

Hangi şeyleri buraya yazmam gerekiyor, htaccess vb gibi ?
 

Angelo

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Aralık 2004
Mesajlar
9,603
Reaction score
111
Konum
AZ
Anladim, rewrite yapacaksin yani bu durumda. Kodlama semalini pek bilmiyorum onun ama index.php?us=abc yi abc.html ye ceviren rewrite setler vardi forumda, onlar uzerinde oynama yapabilirsin ya da bilen bir yazar heralde buraya.
 

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ağustos 2005
Mesajlar
2,325
Reaction score
0
Angelo' Alıntı:
Anladim, rewrite yapacaksin yani bu durumda. Kodlama semalini pek bilmiyorum onun ama index.php?us=abc yi abc.html ye ceviren rewrite setler vardi forumda, onlar uzerinde oynama yapabilirsin ya da bilen bir yazar heralde buraya.

Gugıl amca siteyi indexlemeye başladı.Yamuk yumuk indexlemesin.. :) Var mı bu konuda bir bilgisi olan ?
 

SonSahne

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Şubat 2006
Mesajlar
402
Reaction score
0
SLiM_BoY' Alıntı:
Gugıl amca siteyi indexlemeye başladı.Yamuk yumuk indexlemesin.. :) Var mı bu konuda bir bilgisi olan ?

str_replace Fonksiyonunu kullanarak url de çıkmaya çalışan türkçe karakterleri ingilizceye çevirebilirsin örnek ş = s ç = c ğ = g Gibi.. ağlama.html yi aglama.html gibi yapan bir fonksiyon bu. internette arandığında bulunacağına eminim.. bazı kodlamalar bunu sağlıyor yani ;)
 

dsgnr

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Mart 2006
Mesajlar
1,144
Reaction score
1
Konum
dev
herkes bişey yazmış ama sanırım senin sitenin tamamı html ve bu nedenle sayfaların isimlerini değiştirip linklerini değiştirmen lazım :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst