İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkçe site mi İngilizce site mi?

capulcu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir yanda ingilizce site yapmanın zorluğu var. Rekabet de daha fazla. Ancak ziyaretçi sayısı da bariz daha çok oluyor. Eskiden ingilizce bir web sitesi yapmıştım. Türkçe bir çok sitede tanıtımını yaptım. Artı sadece google'a kaydettim. Gelen ziyaretçilerin tamamı yurtdışındandı. Türkiye'den gelenler %8'lik "diğer" grubunda yer alıyordu. Payı %2 civarındaydı.

Bir yandan da Türkçe site yapmak daha kolay. Zirveye çıkmak için daha fazla şans var.

Fikir verebilecek kimse var mı acaba?

T

türkelit

Misafir
Kendi becerini hangi tarafa daha yatkın görüyorsan onu yap.. kesinlikle!!

HighVoltage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
türkelit' Alıntı:
Kendi becerini hangi tarafa daha yatkın görüyorsan onu yap.. kesinlikle!!

evet. zaten hangisinin üstüne eğilerek ya da severek yapıyorsan o proje başarılı olur. Modaya ayak uyarsan başarıyı yakalayamazsın.

P

Paraemon

Misafir
Bende şunu ekliyeyim ; HighVoltage'ında dedigi gibi şuanda ilgi çeken birşeyi yapmaya çalışırsan 3 gün sonra elinde kalır.

Öncelikle Parayı ve Hiti geri planda bırakarak kaliteli bir iş çıkınca hit zaten geliyor.

Saygılar

D

duyurbeni.com

Misafir
bence zevten cok rekabet gücünüzü degerlendirin...Mesala ben tasarım sitesi yaptım cünkü cok güclüyüm bu konuda free flash templateler(normalde 60 dolar eder) yaptım sitelerde duyurdum şimdi günlük ziyaretcim 5 bin..Sizde rekabet edeceginiz yeteneklerinizi kullanın....

K

Kerasus

Misafir
İngilizce siteler ile çalışman daha iyi olacaktır ilk aylar masraflar hep çepten gitsede daha sonra deneyimlerini üzerine koyarak ektiklerini biçmeye başlarsın.
Benim tavsiyem ingilizce site yönünde olur.

pexolas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
amacın ne olduğu da çok önemli. Adsenseten para kazanılması düşünülüyorsa elbette İngilizce site ve arama motorları dışındaki hit kaynakları kullanılabilir kısa sürede yüksek gelir için.

ama uzun soluklu,az kazandıran ama uzun ömürlü web sitesi için -eğer İngilizce siteyi Türkçe kadar rahat hazırlayamıyorsan- TÜrkçe web sitesini tercih ederdim ben olsam.Geliştirmesi,güncellemesi kolay olsun diye.

HONEYMONEY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yazdığından anladığım kadarı ile ,hem türkçe hem ingilizce site yapabiliyorsan, aynı siteyi hem türkçe hem ingilizce yap.
index sayfanada yazacağın kod ile , yabanci dilde ayarli browserdan gelen kisileri ingilizceye, türkçe browser ile gelen kişileritürkçe siteye yönlendirirsin.
yani 1 sitede 2 iş yapmış olursun.

capulcu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Herkese iyi çalışmalar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.