İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Turkey.web.tr

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Turkey.web.tr görüşleriniz ?

Turkey.web.tr

sizce değerli bir domain mi ?

marmaris.com ile yayacağım, yabancılara hitabeden bir tatil portalı yapmak istiyorum uzun zamandır. çeşitli turizm merkezlerindeki bu işte bana yardım edecek önemli kişilerle de irtibatım var. oteller, tatil köyleri, clublar vs. çok geniş bir arşiv.

sonuç itibariyle turkey.web.tr bunun için biçilmiş kaftan diyebilir miyiz ? yoksa elimde turkeyli güzel bir de .com domain var onu mu kullanayım ? ya da başka bir fikri ve düşüncesi olan varsa lütfen benimle paylaşsın.

lütfen doğru dürüst yorumlarınızı alayım çünki benim için ciddi bir konu.

sitemedya

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
insanları siteye çeken domain name'inden ziyade doyurucu içerik ve güzel tasarım.
eğer ziyaretçi sitende istediğini bulursa mutlu olur ve nasıl olsa domaini bi şekilde hatırlar...

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sitemedya,
tabiiki haklısın. fakat bunun yanında isim de güzel ve kaliteli olursa hem akılda kalması hem arama motorlarında üste çıkması çok daha kolay olur.

benim özetle sormak istediğim turkey.web.tr nin karizması ne kadar ? bu işe yeter mi... sizin düşünceleriniz nedir ?

web.tr ile alınabilecek en güzel 3-5 domainden biri. turk ve turkiye de alınamıyor yasaklı isimler.

HitcH

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Bence guzel bir domain.
Ayrıca bana kalırsa domain ismi bazı zamanlarda özellikle tasarımdan daha önce geliyor..
Herhangi bir sitede 2 tane reklam dusunun..
1) tr-turk-mail.com olsa kimse girmez.
2) Turkmail.com olsa bir cok kisi girer.. Ve mailini alır çıkar..
Uslanmaz bence guzel bir domain. Bunun disinda diger domaini yazsaydın daha iyi olurdu..
Örnegin : .tr Turkiye'nin alan adı.. Ve site yabancılara hitap edecek diyorsun.. Bu konuda bir daha dusunmeni öneririm. Mumkunse .com uzantılı bir domain alman sanırım daha iyi olacaktır.

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ARKaDaS,

daha sonra .net ve .org unun da almayı düşündüğümden yazmadım. google da "Turkey" yazınca net.tr gov.tr edu.tr vs. tr li ve 2 hatta 3 kelimeli .com .org domainler ilk sayfalarda çıkıyor. turkey.web.tr nin de düşmesini bekliyordum düşünce hemen aldım :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.