x' Alıntı:
10 mb verıyodunuz 199$ a ben aldım bı scrıpt ıle sabaha kadar dosya cektım sabah neden 1mb e sabıtledırnız neden 10 mb yazıp toplam baglantınızın 60 mb oldugunu yazmıyorsunuz 6 sunucu alsam sızın baglantınız bıter konısturma benı bumudur ısınız fazla yazmıyorum herkezı denedım gıttım gordum takıp ettım test ettım nx deyım mutluyum
+ bana ''bulut'' u anlatma
1. si çok merak ediyorum nasıl bi script ki yazdığın saniyede 10mb download yapıyor çok ilginç. saniyede 10mb inseki bu tam 10mb hiç bi zaman olmaz hadi saniyede 5mb indirsen 500gb lik hdd bile buna yetmez kaç tane taktın bu makineye!
2. Sistemnet'in alt yapısını bir kaç ay önce güçlendirdi hatları 60Mbps değil 100Mpbs dir ve bu bağlantı ne niobeweb de, ne hostcini de, ne websahibin de nede radore de de var.
3. Bağlantıyı kapatabilmek için 10 tane 10mbps lik hat alman lazım al buyur kardeşim senin ödeyeceğin para aylık 1990$ dır bu ödediğin parayla hatlarını artırırlar sen hiç merak etme. TT'ye 1 saatlik bir başvuruyla hattı anında artırabiliyorsun. Biliyormusun bilmiyorum!
4. hangi dcleri test ettiğinide merak ediyorum açıkçası. Bnet 250mbit civarı bi hatları var, sabancı 120lerde, sistemnet 100, sadecehosting 120, radore 60, hostcini 30, niobeweb 30, websahibi 40, anet 40 gibi. ve bu şirketlerin minimum 1gbit portları var bu demektirki yineleyim cümlemi.
1 saat içinde hatlarını 1gbit e kadar artırabilirler.
5. nixcon nixcon nixcon bunlar hakkında gerektiğinden fazla şey yazdığıma inanıyorum isterseniz bi bakın neler yazmışım forumda. adamların makinelerine tracing yaptığınızda alacağınız sonucuda incelemek lazım.
Tracing route to adsl-62-68-195-XX.dsl.rcsntx.swbell.net [62.68.195.XX] over a maximum of 30 hops:
(XX olan alanı ben XX yazdım kimin makinesi bilmiyorum teşhir olayı olmasın.)
swbell.net bu firmayı bilen varmı? eğer bilmiyorsanız bundan da bahsedelim biraz. ABD tabanlı bi firma sadece ABD de hizmet veriyor. "SBC Internet Services" ismiyle ticari iş yapmaktalar. internet servis sağlayıcı yani. SBC, AT&T alt yapısını kullanıyor. Şimdi bir daha bakalım birileri forumda sürekli bu adamalra laf ediyordu demekki adamalr bir şeylerden huylanıyorda ve bağzıları bunları gördü... eee sonuç? sonuç dolandırıcılar işte.
network bilgisi orta düzeyde bi arkadaş hazırladığı iskanbil router yöntemiyle Türkiye'de bulunan bir serverı SBC'de bulunan makinelere yönlendirerek ping sürelerini düşürmeyi becermiş. Malum iplerde kendilerinin ripe'dan editleyebiliyorsun lokasyon adresini.
neyse fazla uzatmıyım kimin dolandırıcı kimlerin iyi iş yaptığı çok açık ortada.
yazımda nixcon'a bayağı söylendim birazda sistemnet den bahsettim şimdi eminim birileri konuyu oraya çekip sen sistemnet in bi adamısın gibi laflar kurabilri bu doğaldır ama ilişkim yoktur buda biline. bnet, sabancı, teklan, teknotel, anet, sistemnet, koç net bu firmalarla colocations hizmetleri aldım teklan hariç hepsinde çok memnundum teklan'da duyduğuam göre yönetim değişmiş ve eski sorunalrın düzeldiği söyleniyor buda hayırlısı. diğer firmalar rh, sh, hostcini, niobeweb onalrda kendi alt yapılarını kurup cidden profösyonel hizmet vermeye başaldılar. zaten radore'nin sahibi Zeki bey de oldukça bilgili biri bu konuda. niobeweb sahibi Cüneyt bey yıllardır bu işlerin içinde olan bir isim. Yeri geldi onlarlada hosting amaçlı hizmet aldığım oldu ve hiç bir sorun yaşamadım ve datacenterlarıyla daha iyi hizmet vermeye başladılar bu kesin.
sadece hosting alt yapısını radore'den ayırıp kendi datacenterını kurdu ve bence en iyisini yaptı kendi hat kapasiteleri şuan 120mbit ve kendi yolunda ilerleyen güçlü firmalardan. hostcini ile bi tanışıklığım olmadı fakat hosting işleriyle ilgileniyorlar pek dedicated veya colocations müşterilerini artırmaları için bi ek çalışma görmedim fakat tek bir konuda çalışmakta her zmana bi artıdır.
websahibi ise pek bi yorum yapmak istemediğim firmalardan doğrusu. verdikleri hizmete dediğim yok güvenilir firmalardan fakat işi biraz tanıtım konusunda abartıyorlar gibi biraz amatör ruh var üzerlerinde sanki.
neyse tüm firmalara ticaret hayatalarında başarılar. eminim cidden bu işi sırtlayan ve işiyle isim yapacak firmalar zamanla dahada belli olacak. göreceğiz ki bu firmalar ve gençlerimiz sayesinde bilişim sektöründe çok büyük noktalara geleceğiz bu bi kesin.