İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkiye'de Webmaster Olmak

proscrias

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gelişen dünyanın beraberinde getirdiği yüksek teknoloji, internet ortamına gün geçtikçe daha da fazla yansımakta. Tüm bu gelişmeler bilgi açlığını ve bilgi birikimini artırırken, bir yandan da internet ortamının kullanılamaz bir hale gelmesine sebep oluyor. İşte burada en büyük iş webmasterlara düşüyor.

Webmasterlar, gerek Google'da dizin üzerine gönüllü çalışanlar olsun, gerekse sadece web tasarımı ile ilgilenenler olsun, internetin yönünü ve onun nasıl gelişeceğini belirleyen büyük bir güç olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu nedenle yabancı sitelerin ve yabancı kaynakların webmasterlarına niçin gerekli önemi ve değeri gösterdikleri çok açık bir biçimde görülüyor. İnternette kısa bir araştırma sonucu yüzlerce farklı yabancı dilde webmaster kaynak kitapları ve benzeri birçok orijinal fikri yorulmaksızın bulmanız mümkün. Peki Türkiye'de bulmanız mümkün mü? Ben size söyleyim mi, hayır! Maalesef bizim internet ortamımızı bırakın, kitapçılarda bile yarımyamalak birkaç çeviri kitaptan başka kaynak bulamazsınız. Hergün yüzlerce mesaj forumlarda yerlerini alıyor: "... kodlama dilini öğrenmek istiyorum, lütfen kaynak önerir misiniz?" Aradan bir hafta geçiyor ve yazılan mesaja ya cevap verilemiyor, ya da çok eskilerden kalma, artık adını ezberlediğimiz yetersiz bir kitap tekrar bize sunuluyor. İşte bu nedenle öğrenme merakımız azalıyor, webmasterlarımız köreliyor, webmaster adaylarımızın sayısı gün geçtikçe azalarak, insanlar yapabildikleri en kolay şey olan forum açmaya eğilimleniyor. Tüm bunların bize olan maliyeti ise, koskocaman bir forum çöplüğü olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye'de webmasterlık aynı zamanda gönüllü yapılan bir iş. Çünkü webmasterlarımızın kazanç kapıları da oldukça tıkanmış durumda. Birşeyler biliyor ve üretip faydalı olmak istiyor olsanız dahi karşınıza bu sefer de kullandığınız programların lisans sorunu çıkıyor. Yurtdışında x liraya satılan bir programın ülkemizde 3-4x fiyata satılması, webmasterlarımızın elini ayağını bağlarken, internet ortamında da hani şu kampanyalar yapıp karşı geldiğimiz korsan yayınların artmasına sebep oluyor. Böyle bir ortamda gerçek webmasterlarla kendini webmaster sayanlar arasındaki fark kapanıyor, deneyimli bir webmaster olmanızın anlamı kalmıyor.

Sonuç olarak Türkiye'de webmaster olmak şu anlama geliyor: "Ben bu işten para kazanmak için yapmıyorum, kendimi internetin acımasız ortamına teslim ediyorum, yapacaklarıma teşekkür edilmesine gerek yok, webmastrlığımı internete adıyorum".. Tüm gerçek webmasterlara, herşey gönlünüzce olsun..

Alıntı : www.proscrias.com

MaRKeRs

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yazan Mükemmel Bir Konuya Değinmiş..

Tebrik Etmek istiyorum Öncelikle ...

Evet ; Haklısın İnternet Gün Geçtikçe Çöplüğe Dönüşüyor

0 Reklam Bütçesiyle açılan bir site ; Tutar mı ?

Arkadaşım Forum Açtın ; İçine Yüzlerce Konu Açtın (!)

Mutlu Oldın mu şimdi?

Bide 300-200-500 üyeli siteye 4 tane banner yerleştirip ; gelip buralarda reklam alınırr reklam alınırr diye bağıran zavallılar yok mu?

Bu işler için Bize Adam Akıllı Webmaster Lazım Arkadaşlar..

İngilizcesi Olmayan ( En alt seviyde bile olsa..) bir webmaster internette bir hiç sayılır
hiçbir kaynağa ulaşamaz..

İNTERNETTE WEBMASTERİM DİYE GEZENLERİN %10 UNA YAKINININ WEBMASTERİM DİYE ;
GOOGLE DAN "BEDAVA FORUM SİTESİ AÇMAK" ARATARAK FUNPİCDEN FORUM AÇAN ÇOCUKLAR OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ ?

Bu soruya Onlar Cevap Versinler.

SS9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eline sağlık önemli yerlere değinmişsin.

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Helal olsun böyle güzel cümleler ile hislerini dile getiren kişiler hep çoğalsın inşallah...

Teşekkürler yazınıza benden...

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Türkiyede webmaster olmak ne kadar zor olursa olsun bizim webmasterımız herzaman işini bilir

keskinzeka

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İNTERNETTE WEBMASTERİM DİYE GEZENLERİN %10 UNA YAKINININ WEBMASTERİM DİYE ;
GOOGLE DAN "BEDAVA FORUM SİTESİ AÇMAK" ARATARAK FUNPİCDEN FORUM AÇAN ÇOCUKLAR OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ ?

Bu soruya Onlar Cevap Versinler.

Bu çocukların çoğunun iyinet ve r10 gibi forumlarda çok ciddi işlerde yaşları büyükmüş gibi rol aldıgını webmaster olmayı hazırsistemleri kurmak olarak gördüklerini sıfırdan sistem yazmanın geri zekalılık oldugunu düşündüklerini ve istisnaların sayısnın gittikçe azaldıgını biliyormuydunuz

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Bu çocukların çoğunun iyinet ve r10 gibi forumlarda çok ciddi işlerde yaşları büyükmüş gibi rol aldıgını webmaster olmayı hazırsistemleri kurmak olarak gördüklerini sıfırdan sistem yazmanın geri zekalılık oldugunu düşündüklerini ve istisnaların sayısnın gittikçe azaldıgını biliyormuydunuz

Peki şişli'de ofis açmış kıçı kırık bir hosting için 300-400 ytl para alan, üzerinede joomla kurarak altındaki lisans linkini silen ve "bunu ben yaptım" diyerek karşı taraftan 500-600ytl alanlara ne demeli ?

Kaynak yetersizliğine vs. katılıyorum fakat bunlardan daha çok inandığım şey genel toplum ahlakımızın ne yazıkki bozuk olduğudur.

Bir şeyi yaparken bilmemek ve hatalar yapmak çok normal şeyler. Ancak 2-3 yıldır bu işle ilgileniyor ve basit html ve css kodlarını dahi bilmiyorsanız bu kaynak yetersizliği değil tamamen bir cahillik örneğidir. Kaldı ki tüm bunlara ek olarak birde işin hırsızlık tarafına girerek içerik ve tasarım çalmaya girdiğiniz vakit bunun ne bir kitapla nede bir kaynakla alakası vardır. Bu ahlak bozukluğudur.

PieRLuGi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türkiye'de webmaster olmanın zorluklarını bilerek, halâ güzel işlere imza atmakta her webmaster'ın işi değildir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.