İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkiye'nin YouTube ayıbı

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
iyinet yayınlanan ve okadar şikayete rağmen kaldırılmayan videoları izledinizmi? Bana görede sadece türkiyeden erişimi engellemek hiç bir çözüm teşkil etmiyor. Daha büyük yaptırımlar uygulanmalı youtube ye.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Fark şu ki o ülkelerde yönetim baskısı sonucu öyle oluyor. Bizim ülkemizde adalet sistemiyle böyle bir sorun çıkıyor? Yanlış mıyım bilmiyorum. Adalet sistemi mi yanlış?..

iyinet yayınlanan ve okadar şikayete rağmen kaldırılmayan videoları izledinizmi? Bana görede sadece türkiyeden erişimi engellemek hiç bir çözüm teşkil etmiyor. Daha büyük yaptırımlar uygulanmalı youtube ye.

Çözüm kapatmak mı sizce?? (sonradan okuyunca sanki size karşı söylemiş gibi oldum :) öyle değil yani. Şuan yapılan şey bence hiçbirşey konuya yönelik birşey yapılmalı.Gönderenin ip adresi falan filan..)

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@cakirx
Evet; videolar sahiden kötü lakin ortada şöyle bir handikap var;
youtube'ü erişime engelleyerek sadece başımızı kuma gömüyoruz. bakın; aynı videolara cevaben hazırlanan zilyon tane video var. (Örneğin Yunanlılar hakkında bizimkilerin hazırladığı en az diğerleri kadar çirkin videolar) Ama bu sebeple Yunanistan'da youtube kapatılmıyor.
Hatta bu youtube kapatma olaylarına ilk sebebiyet veren videoyu da yunanlının birisi bizden birinin yaptığı videoya "cevaben" göndermişti.
Önce şu soruyu soralım kendimize; dünyada 200'e yakın egemen devlet içinde sadece iran, çin, kuzey kore ve türkiye gibi adı demokrasi ile pek de yanyana gelmeyen ülkelerde youtube yasaklanıyorsa ortada ciddi bir yanlış var demektir. diğer devletlerin liderleri ve/veya kutsal saydıkları değerlere yönelik hiç bi video konmuyor oraya da sadece bizi buluyor bu videolar? demek ki diğerlerinin bu olaylara tepkisi bizden daha farklı.
Kim ne derse desin, videolar ne ölçüde olursa olsun bu sansür anlayışına karşıyım. Aynı bahaneyle zilyon tane siteyi gönül rahatlığıyla kapatıyorlar. Asıl sorun "zihniyet" sorunudur.

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Youtube ye yani google ye cezai yaptırım uygulanmasından yanayım. Ama sadece türkiyeden girişleri kapamak saçma bir yol. Açıkcası istediği türdeki videoların yayınlanmasını çok güzel engelleyebiliyorlar. Ama binlerce kişinin şikayetine rağmen bir ülkenin değerlerini aşşağlayan videoları kaldırmıyorlarsa ben bunda artniyet ararım.

Katılımdığım konu türkiyede internet alt yapısı gibi internet üzerine uygulanan yargı sistemide kötüdür.

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eğer youtube'e şu an girebiliyorsanız "gay greek" diye arama yapın; 800 küsür video çıkacak. Pek çoğunu da bizimkiler hazırlamış. Yunanistan o videoları sildirebiliyor mu? hayır, en az bizimkiler kadar uzun sürüyor silinmesi. Ama Yunanistan youtube'e girişleri engellemiyor.
Dediğim gibi; asıl sorun "zihniyet"
O videolar eninde sonunda siliniyor bir şekilde ama önemli olan bunu "biz kafamızı kuma gömdük, bakmıyoruz" diyerek yapmak değil, normal yollardan yapmak.
Neden adımız iran'la, çin'le, kuzey kore'yle yanyana anılsın.

Bu arada kuzey kore ilk kez bu yıl tanıştı internetle. ona da tanışmak denirse tabi.

W3bmast3R

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Açıkcası istediği türdeki videoların yayınlanmasını çok güzel engelleyebiliyorlar. Ama binlerce kişinin şikayetine rağmen bir ülkenin değerlerini aşşağlayan videoları kaldırmıyorlarsa ben bunda artniyet ararım.

KeLimesi keLimesine katıLıyorum kardeşim ... KatıLmamak ELde değiL .. iŞLerine geLen videoLar siLinmiyor .. Marifetmiş Gibi Herkese GösteriLiyor ... iŞLerine GeLmeyen TürkLerin YayınLadıkLarı videoyu SiLebiLiyorLar ... BinLerce kişi Şikayet Ediyor hergün ... Ama ŞikayetLerine KarşıLık ALanLar 3. ü 5 i Geçmiyor ... üLkeyi .. üLkenin değerLerini aşşaLayan videoLarı kaLdırmıyorLar ... @cakirx Kardesimin dediği gibi .. ben Art niyeti işte burda Ararım .. ! Yazık ! ...

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
cakirx sonun'a kadar katılıyorum.
Youtube önce kendi ayıplarını kapatsın, Sonra Türkiyenin yaptığının ayıp olup olmadığını tartışırız.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yasaklama kararını desteklesem de, bu aç-kapa olayının çok cılkı çıktı. Youtube özellikle Amerika olmak üzere yasalara uyar ve gereğinde videoları sansürlerken, buna birçok örnek de bulabilirim, diğer ülkelerde, özellikle batı ülkesi olmayan ülkelerde, artık uğraşmak istememesinden midir, politik bir amaçla mıdır, kanaat getirmek zor bilemiyorsun, sınırsız özgürlük maskesi altına saklanıyor, yaptırım uygualayanların yasakçı ve otoriter olduğu izlenimi yaratmaya çalışıyor. Bu yanlış. Bize göre doğru mu yanlış mı yapıyoruz onu tartışmak daha doğru, bu yüzden bizi xxx gibi görüyorlar demektense. Nasıl görürlerse görsünler, Türkiye'de develer var sanıyorduk biz diyen modeller var bi halt bilmeden nihayetinde, kendi cahillikleri.

Bizim açımızdan yanlış olan, bu aç-kapa sistemi çok amatörce, bir de uygun yaptırım geliştiremeyip her durumda toptan kapamaya gitmeleri kötü. Böyle bir alibaba kapanma olayı vardır mesela çok komiktir, bir şirket diğerine ait resimleri kullanmış alibaba'da sonra diğeri şikayetçi olmuş o ilana mahkeme de siteyi kapatmış falan, bunlar komik tabi, ama bunlara sığınarak da özeleştiriyi abartmak, çağdışıyız falan demek abartılı.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Bırakın hiç açılmasın. Bizlerde rahat bir nefes alalım. İnsanlar youtube açıkken hiç başından kalkmıyor ve buda yetersiz alt yapıya sahip türk telekomu boğuyor. Youtube kapandığından beri internetimde ve kullandığım tüm internetlerde gözle görülür bir rahatlık var. İnsanlar artık günlük müzik ihtiyaçlarını bile youtube vasıtasıyla karşılıyor. Ne mp3 arıycam ne cd alıcam diyor giriyor youtube a aratıyor ve dinliyor. Ayrıca başka ülkelerin tepki göstermeyişi müsama edişi kaale almayışı bizim sorunumuz olmamalı.

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ya benim anlamadığım olay bir pire için samanlık yakılır mı? Hangi hukuk kitabında var?? Bir gösterin ya.. (Pire derken aşağılamıyorum o video olayını, tabi o video da yasaklanmalı ama çözümü başka aramak lazım.Siteye erişimi kapatmak ne alaka)

Youtube'u çok kullanana biri değilim ama geçen lazım oldu boşuna proxy sitesiyle girdim. Ya bilmeseydim..

Miller

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bırakın hiç açılmasın. Bizlerde rahat bir nefes alalım. İnsanlar youtube açıkken hiç başından kalkmıyor ve buda yetersiz alt yapıya sahip türk telekomu boğuyor.
Şu topicte katıldığım tek kısım bu :)

Ne olursa olsun; komik duruma düşüyoruz.
Aynı zihniyet sadece youtube'ü değil, boş beleş gerekçelerle pek çok siteyi kapattı. Sırf adnan hoca yüzünden wordpress.com 6-7 ay kapalı kaldı. İşte asıl mevzu budur. Olayın ayıp olup olmaması değil, "zihniyet" önemlidir.

W3bmast3R

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@SargeT

aSLında evet kardeşim .. bir yöne hakLısın ... Adam ne mp3 Arıyacam ne cd ALacağım diyor .. ve Giriyor Youtube a ... iStediği kadar dinLiyor .. ve Youtube videodownLoader iLe iStediği Videoyu biLigsayarına indiriyor dinLiyor izLiyor vs ... TeLekomda RahatLadı bir yöne

bir Arastırma yaptım .. ( Kendi capımda ) ...
Youtube Kapandıkdan Sonra kotaLı oLan arkadaşLarda %75 Gibi bir oranda Düşüş var ... Youtube a girmedikLerinden doLayı Artık mbLarı Gb.Ları fazLa gitmiyor ... Buda KendiLerine + Kazandırıyor ... Youtube nin kapanması Bir Yöne RahatLatıcı @SargeT Kardeşimin dediği gibi ...

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
the_alorak bir değil binlercesi var youtubenin sorunu bi videoların yayılması için zemin oluşturmak ve kontolsüz çoğalmasını sağlamak.

Bütün webmaster arkadaşlar zaten aynı kanıda bizim problemimiz internet üzerine uygulanan yargı sisteminin yanlış olması.

Gazetecinin hatasıda yargı sistemini eleştirmektense bunu youtube ye yapılan bir ayıp olarak gösterip. Çeşitli tartışmalara zemin sağlaması.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
@ W3bmast3R ; neden böyle göz bozan acaip bir şekilde yazdın? İçindeki fikir ne okuyup anlayamadım da...

Başlığı youtube'nin Türkiye ayıbı olarak değrlendirsek nasıl olurdu?

Respect

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
youtube'nin Türkiye ayıbı.

Bırakın hiç açılmasın. Bizlerde rahat bir nefes alalım. İnsanlar youtube açıkken hiç başından kalkmıyor ve buda yetersiz alt yapıya sahip türk telekomu boğuyor. Youtube kapandığından beri internetimde ve kullandığım tüm internetlerde gözle görülür bir rahatlık var. İnsanlar artık günlük müzik ihtiyaçlarını bile youtube vasıtasıyla karşılıyor. Ne mp3 arıycam ne cd alıcam diyor giriyor youtube a aratıyor ve dinliyor. Ayrıca başka ülkelerin tepki göstermeyişi müsama edişi kaale almayışı bizim sorunumuz olmamalı.

Tamamiyle katılıyorum.
şu konuda bahsettiğim olayı da farkedince, artık hiç açılmaması gerektiğini, açılacaksa da youtube'da ki Türkiye anlaşını değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapılan hiç etik bir davranış değil.
Yani bu haliyle açılacaksa hiç açılmaması daha iyidir.

Basına gelince; her zamanki alakasız bakış açısı diyorum. Bir gün yargıyı över başka gün taşlar. Yerine göre muamele yapacağına, daha makul davranıp insanları kendi sistemine düşman etmemeli.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Türkiye için de büyük prestij kaybı anlamına geliyor.
Gazeteci bunu yazmış youtubenin türkiyeye kazancı nedirki adamlar türkiyeye verigi vermez ofis acmaz türklere bir getiri saglamaz birde prestij kaybı diyorlar ya bu kadarda menfaatlerini koruyan gazatecilik görmedim sırf köşe yazısı bugun cıksın diye yazılan bir yazı.

Ya bu youtube sayesinde türkiyeye ististam veya kazanc elde etse tamam dicem ama böyle bişi yok bu tür firmalara gel buyur ye iç hesap bizdne hesabı oluyor buu

sali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türkiye için büyük ayıp !

geri kalmış ülkeler gibi gözüküyoruz dış basında , galiba o yöne doğruda gidiş var :(

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nerden biliyorsunuz belkide dış basında yada dışardaki adama bak Türkiyeye Atatürkü halen ilk günki gibi saygı duyuyor diye düşünüyorlar ise..

Öyleki kimse o videoları silmeyen anlayış var eger Atatürke yapılan şeyler hoşunuza gidiyor ise açılsın.. Ama zaten ordaki videoları yapanlar.. 1 kürt kesimi.. Terörisler ikincisi kafaları çalınmış gençliğimiz.. Birtane almanın o video yapabilecek kadar yüreği olduğu (yada kişiliği) sanmıyorum..

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Bu yasak en cok Turk Telekom'a yariyor. Konu icinde arkadaslar deginmis. O yuzden hizli internet simdi var:)

nerden biliyorsunuz belkide dış basında yada dışardaki adama bak Türkiyeye Atatürkü halen ilk günki gibi saygı duyuyor diye düşünüyorlar ise..

Öyleki kimse o videoları silmeyen anlayış var eger Atatürke yapılan şeyler hoşunuza gidiyor ise açılsın.. Ama zaten ordaki videoları yapanlar.. 1 kürt kesimi.. Terörisler ikincisi kafaları çalınmış gençliğimiz.. Birtane almanın o video yapabilecek kadar yüreği olduğu (yada kişiliği) sanmıyorum..

Akli basinda kisiler icin hosa gitme gibi bir durum olacagini sanmiyorum. Fakat o videolarin bir cogu ingilizce, bu yuzden zaten adanada, bursada, rizede oturanlara hitap etmiyor. Yasaklayinca sen goremiyorsun , atinada, brukselde, torontoda, buenos airesde denk gelen izliyor. Sorun burdaki ince ayrintida. Turk vatandaslari o videolari gormeyince, yok mu oluyor o videolar? Hayir. Oyleyse yasagin anlami nedir? Ben hala cozemedim ;)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.