İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

‘Türkler Osmanlı hayali kuruyor’

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Suriye lideri Beşar Esad, Şam’a karşı baskıyı artıran Ankara’ya “Türkiye’de Osmanlı’yı yeniden canlandırmak isteyenler var ama bu imkansız” dedi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Türkiye’de bazılarının Osmanlı İmparatorluğu’na dönmenin hayalini kurduğunu” söyledi. Arapça yayın yapan Arab Press’e konuşan Esad, “Türkiye’de bazıları hala Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden kurma rüyasında... Türk liderler bu rüyanın imkansız olduğunu biliyorlar ve bu yüzdan dini ajandası olan partileri sömürerek Arap dünyasındaki etkilerini artırmak istiyorlar” dedi. Suriye Devlet Başkanı kendisini destekleyenlere herhangi bir Türk sembolüne zarar vermemeleri çağrısında bulunarak, “Sizden Türk bayraklarını yakmamanızı istiyorum. Türk halkı gururlu bir millettir” diye konuştu. Açıklamalarında diğer Arap ülkelerine de mesaj gönderen Esad, “Suriye komplolara daha fazla tahammül etmeyecek” vurgusunda bulundu.

Koridor Hatay’dan açılabilir

Diğer yandan İngiliz haber ajansı Reuters, Fransa’nın Suriye’de sivillere insani yardım götürmek amacıyla önerdiği insanı koridor için en uygun başlangıç noktasının Hatay sınırı olduğunu yazdı. Haftaiçinde Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Suriye’ye sivilleri korumak amacıyla insani koridor açılması önerisinde bulunmuştu. Reuters, üzerinde çalışılmaya devam edilen planın ana aktörlerinden birinin de Tük hükümeti olacağını vurgulayarak “Türkler birçok senaryo bulunduğunu söylüyorlar” diye yazdı.

‘Olasılıkları inceliyoruz’

Adı açıklanmayan bir Türk yetkili, ajansa yaptığı açıklamada, “Fransızlarla, eğer durum kontrolden çıkarsa, daha kötüleşirse ne yapılır diye birçok ihtimal üzerinde konuştuk. Elbette bazı planlarımız var fakat henüz o noktaya gelinmedi. Ne yapılacağı Suriye’de şiddetin kontrolden çıkmasına, bir darbe olmasına ya da kontrolden çıkan bir iç savaşa dönüşmesine bağlı. Senaryoyu değiştirecek birçok olasılık var” dedi.

Reuters Hatay sınırının Suriye’de Sunni ve Kürt nüfusun yoğunlukta yaşadığı Halep kentine açıldığını ve buradan da insani durumun en kötü olduğu Hama, Rastan ve Humus gibi şehirlere ulaşımın kolay olacağını vurguladı.

1 Türk’e ‘ajan’ gözaltısı

Bu arada hacda kasap olarak görev yapan Cengiz Kıdık, dönüş yolculuğu sırasında Suriye’de fotoğraflar çekince ajan suçlamasıyla gözaltına alındı. Mukaddes Kıdık, 7 gündür gözaltında tutulan eşiyle dün görüştüğünü, eşinin dün serbest kaldığını Türkiye’ye döneceğini söyledi.

kaynak

supheli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Doğruluk payı var biraz.Bende hayalini kurmuyorum değil özellikle yükselme döneminin.Rejim tartışmalarına girmeden tabi ki.Şu anda en iyi rejim Cumhuriyet.

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Bu osmanlıcılık bize yaramayacaktır. Bizler asil bir milletiz eski osmanlıya dönmemizi isteyenler emellerine kavuşamayacaklardır. Ancak esad'ın söylemlerinde haklılık payı var bunu isteyenler var ancak bizler bunu kabul etmiyoruz.

Raphael

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Osmanlı olmamız imkansız o yüzden Cumhuriyet sistemi gayet iyi tabi birde bu sistemi gerçekten yönetebilen kişiler olsa.

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Eski Osmanlı gibi olmamız imkansız gibi görünse de keşke öyle olsak...

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Eski Osmanlı dünyaya hükmediyordu, nasıl faydası olmuyor?

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
eski osmanlıda şimdi faydalandığın hiçbir şeyden de faydalanamıyorduk. Cumhuriyet kavramının yakınından geçemez osmanlı. Sadece hükmetme tarafından bakmayınız olaya.

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Ben rejimin değiştirilmesinden bahsetmedim zaten, sadece avrupaya bağımlı değil, ortadoğuya ve arap ülkelerine önem vererek, onların içinde liderlik yaparak eski Osmanlı'yı canlandırabiliriz

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
İşte o deönemle bu dönem bir değil. Dünya eski dünya değil. Bu yüzden de karşında eski bizans yok :) bu yüzden biraz zor yönetirsin. Sana eski osmanlıcığa dön başımıza geç demicekler herhalde :) demesine gerek yok olamazsın zaten ;)

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Arap ülkelerinin başındaki insanlar demez ama halk ister. Özellikle Filistin ve Irak'ın başına gelenlerden sonra..

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Hocam dönem farklılığı var. Eski osmanlıcığı isterken somut şeyler sunman gerek. Eski osmanlıya ve yönetimlerine bak bu döneme ait değiller. Bu yüzden geri dönelim derken hep aklınızda hükmetme gelmesin. Elbetteki güzeldi ancak o döneme gidelim demek illaki hükmetmeye gidelim demekle olmaz ve olamaz :)

supheli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Evet.Osmanliciyiz denilince hep rejim tartismasi basliyoruz.Bizim rejimle alakamiz yok.Osmanlinin yukselme donemine bakarsan o zamanlar kimsede cumhuriyet yok.Osmanlinin o donemleri sadece hukmetme degil her anlamda imrenilen zamanlari.Osmanli kadar hosgorulu ,adil bir devlet gosterin bana hadi.Son dönemlerini kastedmiyorum.

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Doğru bu döneme ait değiller, biz de bu dönemin şartlarına göre strateji belirlersek neden olmasın. Şu an zaten Ortadoğu'da popüler ve lider bir ülkeyiz:)

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Tabi hepsinden önce muhteşem yüzyıl gibi dizileri ortaya çıkaranları temizlemek gerekiyor, bunu da söylemeden edemiycem:)

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
supheli bana osmanlıya dönelim derken sadece birden yükselmeye ait döneme dönme muhabbeti yapmayınız. Hükmetmek güzeldir. Şuan sende dünya devi olabilsen eski osmanlıyı aramazdın merak etme ;)

Ancak olaya tek bir boyuta bakarak giriyorsunuz. İllaki yükselme dönemi mi? Her koldan bakıp yargılamak gerekir.

Sizler şunu anlamıyorsunuz. Eğer bu güzelim CUMHURİYETİ beğenmiyorsanız. Bunun sebebi rejim veya CUMHURİYET değildir. Başımızdakilerdir. Baştan sona gelenlerdir. Çünkü CUMHURİYETİ CUMHURİYET gibi yönetemezsen o cumhuriyeti anlayamazsan işte ortaya bu manzaralar çıkar :)

supheli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Ben rejim derdinde degilim.Bu devirde zaten cumhuriyetten baska bir yönetim sekli dùsùnen aptaldir.Kendimi tam ifade edemedigim icin anlattiklarim yanlis anlasiliyor.O yuzden yorum yapmiyorum artik.

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Cumhuriyet rejimi osmanlıya uygun mu? Ayrıca osmanlıya dönmek iyidir deniliyorsa sadece bir açıdan bakarak cevap vermenize anlam veremiyorum.

Evan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Osmanlı hayalini boşuna kurmayın. Türkler çok milletli yaşayabilir ama diğer milletler yaşayamaz. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Bu zamana kadar Türkler en büyük hatayı Türklük adı altında toplanmayarak yaptı. Göktürk'lerden sonra hiç bir Türk devletinin adında "Türk" geçmedi. Milli değerimizi bu sayede koruyamadık. Biz 300 yıl boyunca İslamiyet'i kabul etmedik. En sonunda Türk topraklarında Araplar ve Çinliler savaş yapınca mecburen Arapların yanında olduk ve Çinlileri yendik. Daha sonra Araplarla samimi olarak büyük hata yaptık. Onlar bizleri sadece savaş yeteneklerimiz için yıllarca kullandı. Halifelik Türklere geçince hemen "eyvah" dediler. Yıllarca halifeleleri biz koruduk, bir sorun değildi. Ama halifelik bize geçtiği için sorunlar oluştu hep. Araplar 1. Dünya Savaşında halifenin çağrısı ile Tüm Müslümanlar halifenin sözünü dinleyip Osmanlı Devletinin yanında savaşmalıydı ama kimse gelmedi. Yine ANADOLU HALKI Türkiye Cumhuriyeti için savaştı, kendini Türk hisseden herkes Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Kurtuluş Savaşında bağımsızlık uğruna can verdi. Anadolu Halkı; Türk, Kürt, Ermeni ve Çerkezlerden oluşuyordu. Kurtuluş Savaşında beraber tek bayrak için savaşanlar neden şimdi düşman olsun? BİRİLERİ Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek istiyor.

Rahat uyu Atam, biz yaşadıkça Türkiye bölünmez!

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.