İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türksat Çanak Anten Nasıl Kurulur?

reyting Tv

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2017
Mesajlar
222
Reaction score
6
Hasalfa olarak tüm Afyon halkına hizmet etmeye devam ediyoruz. Afyon uydu kurulumu denildiğinde akla gelen ilk firma olmaktan ise gurur duyuyoruz. Bu yazımızda hasalfa.com.tr isimli web sitemizden bahsedecek ve yanı sıra sektörümüzle ilgili küçük tiyolar vereceğiz.

Öncelikle çanak anten kurulumu nasıl yapılır ondan bahsedelim. Kurulum esnasında yüksek bir ortamda iseniz, (çatı, balkon vs) emniyet önlemlerinizi almayı unutmayınız.

Çanak anten nasıl ayarlanır?
Size kanalın çekip çekmediğini söyleyecek bir arkadaş bulun. Çanak antenin somunlarını sökmek için 13 ya da 10 numara anahtar alın. Eğer yoksa pense yada ayarlı anahtar olabilir.

Türksat uydu çanak anten yönü nasıl olmalıdır?
Kıble yönünü bulun. Çünkü Türksat uydusu kıble yönündedir. Telefonlarda bulunan kıble yönü bulma uygulamaları işinizi kolaylaştıracaktır.

Kanal ayarlama nasıl yapılır?
Arkadaşınız uydu alıcınızdan otomatik aramayı başlattığında, siz de çanak anteninizi 4-5 dakika boyunca kıble yönü dolayında sağa sola ve aşağı yukarıya hareket ettirin.

Çanak anten ayarlama yönü
Uydu alıcınız kanalların bazılarını ya da tamamını bulana kadar çanak anteninizi oynatmaya devam edin. Otomatik aramanın bitmesini beklerseniz çok daha iyi olur.

Kanal D bulunduysa arkadaşınız otomatik aramayı durdursun ve Kanal D’yi seçsin. (Kanal D en kuvvetli sinyalden yayın yaptığından anten ayarlamasında sizin uyduyu bulmanıza çok yardım edecektir).

Yandaki listeden de her uydunun ayarlamada kullanılacak yüksek ve düşük sinyal kuvvetli frekansları vardır. Diğer uydular için de bu listeyi kullanabilirsiniz.

Kanal D’yi bulduğunuzda antenin vidalarını biraz sıkın. Artık çanak anteniniz yalnızca siz biraz zorlayınca dönsün, gevşek olmasın.

Şimdi de orta sinyal seviyesindeki TV8 i bulun. Eğer bu kanal yoksa otomatik aramayı arkadaşınız tekrar başlatıp bitene kadar beklesin.

Arkadaşınız bu kanalı seçtikten sonra siz de bu kanal çekene kadar çok hafif bir biçimde çanak anteni çevirin.
Bu kanalı bulunca çanak antenin somunlarını biraz daha sıkın.

Arkadaşınız Disney Channel, BRT HD ya da Beyaz TV HD kanallarından birisini seçsin.
Bu kanallar çekene kadar çok hafif ayarlama yapın.

LNB’yi çanak antenin arkasından bakınca saat yönünün tersi istikametine yaklaşık yarım cm çevirin.

Bu kanalları da bulduğunuzda ayarlama bitmiştir. Somunları sıkıca sıkın ve AĞ aramayı (Network Search da olabilir.) aktif hale getirerek otomatik aramayı başlatın.
Ağ arama seçeneği yoksa KÖR taramayı başlatıp arama yapın.
TKGS var ise burdan da güncelleme yapabilirsiniz.
Manuel aramadan 12380 V (dikey) 27500 parametreleriyle de Ağ aramayı aktif ederek kanalların tümünü bulabilirsiniz.

Tüm Afyon halkına hizmet eden Hasalfa, Afyon uydu kurulumu, Afyon güvenlik kamera sistemleri ve Afyon internet arıza işlerinde de hizmet vermektedir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst