İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tüvtürkte araba muayenesi ve vatandaşın görüşleri

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
karı arıyor :D
adamın çok damarına basmışlar ama ziyadesiyle. ben olsam aynı tepkileri verirdim heralde.
Allah arabası olanlara ecir sabır versin.
Son olaraksa;
"İstemiyorun ben böyle Avrupa Birliği"

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Şimdi bende başıma geleni anlatayım,
Aracın muayene zamanı geldi, gittim verdim evrakları.Kontrol eden arkadaş dediki beyefendi vergi borcunuz bulunmakta önce bunu halletmelisiniz.

Bende kendimden gayet emin şekilde, ben internet üzerinden ödemiştim nasıl olur dedim.
Dediki buyrun vergi dairesinin numarası arayıp kontrol ettirin.

Aradım, telefona cevap veren ablamıza durumu anlattım, kendiside dediki evet internet üzerinden ödemişsiniz, şimdi düzelttim dedi.

Kapatıp telefonu geçtim içeriye dedim halletmişler, tekrar kontrol etti dediki 1lira 10 kuruş borcunuz gözüküyor. Bende dedim ki yahu aracın vergisini ödeyen adam 1 lira 10 kuruşunu niye eksik ödesin.. Bilemicem dedi, tekrar aramamı önerdi.

Aradım ablamız açtı yine, dedim 1 lira 10 kuruş borcum varmış bunu nasıl hallederiz.. Ablamız sağolsun dediki, beyefendi devletin 1 lira 10 kuruşunun üstüne yatamazsınız, bende dedim aracın tüm vergisini ödeyen adam 1 lira 10 kuruşun üstüne neden yatmak istesin, o neyin nesidir dedim. Dedi ki, internet üzerinden ödemişsiniz bizim sistemimize yansımamış o yüzden borcunuza faiz işletilmiş.

Dedim siz böyle bir olanak sağlamışsınız bende kullandım, ne yapacağız şimdi vergi dairesi uzak, şimdi muayene sırası var zaten işimi gücümü bırakıp geldim, 1 lira 10 kuruş yüzünden çekilecek işmi bu. Verin banka hesap numaranızı, telefon bankacılığı ile göndereyim paranızı dedim böyle bişey yapamam, gelip ödeyeceksiniz dedi.

Sonrasını anlatmıyorum :)

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
bizde bürokrasi böyle işler. ya orda olacaksın ya orda. internet mi o da ne? telefon bankacılığı ben bilmem. en iyisi araba kiralamak sanırım. masrafı ne olur, daha mı ucuz daha mı pahalı bilemiyorum ama bu işlerle uğraşmaktan daha iyidir gibi geliyor.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Şimdi bende başıma geleni anlatayım,
Aracın muayene zamanı geldi, gittim verdim evrakları.Kontrol eden arkadaş dediki beyefendi vergi borcunuz bulunmakta önce bunu halletmelisiniz.

Bende kendimden gayet emin şekilde, ben internet üzerinden ödemiştim nasıl olur dedim.
Dediki buyrun vergi dairesinin numarası arayıp kontrol ettirin.

Aradım, telefona cevap veren ablamıza durumu anlattım, kendiside dediki evet internet üzerinden ödemişsiniz, şimdi düzelttim dedi.

Kapatıp telefonu geçtim içeriye dedim halletmişler, tekrar kontrol etti dediki 1lira 10 kuruş borcunuz gözüküyor. Bende dedim ki yahu aracın vergisini ödeyen adam 1 lira 10 kuruşunu niye eksik ödesin.. Bilemicem dedi, tekrar aramamı önerdi.

Aradım ablamız açtı yine, dedim 1 lira 10 kuruş borcum varmış bunu nasıl hallederiz.. Ablamız sağolsun dediki, beyefendi devletin 1 lira 10 kuruşunun üstüne yatamazsınız, bende dedim aracın tüm vergisini ödeyen adam 1 lira 10 kuruşun üstüne neden yatmak istesin, o neyin nesidir dedim. Dedi ki, internet üzerinden ödemişsiniz bizim sistemimize yansımamış o yüzden borcunuza faiz işletilmiş.

Dedim siz böyle bir olanak sağlamışsınız bende kullandım, ne yapacağız şimdi vergi dairesi uzak, şimdi muayene sırası var zaten işimi gücümü bırakıp geldim, 1 lira 10 kuruş yüzünden çekilecek işmi bu. Verin banka hesap numaranızı, telefon bankacılığı ile göndereyim paranızı dedim böyle bişey yapamam, gelip ödeyeceksiniz dedi.

Sonrasını anlatmıyorum :)

Orda bi film kopmuştur heralde :D

X

Xman

Misafir
Ben vatandaşın birine 80 lira verdim adam evden aldı arabayı götürdü muayene ettirdi, makbuzu, pulu vs. tastamam teslim etti akşama. Çekilecek stresmi yav oralarda uğraşmak.

Berk Uçar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
karı arıyor :D
adamın çok damarına basmışlar ama ziyadesiyle. ben olsam aynı tepkileri verirdim heralde.
Allah arabası olanlara ecir sabır versin.
Son olaraksa;
"İstemiyorun ben böyle Avrupa Birliği"

Hereşy avrupa birliğine bağlamamalısın.

Eskiden muayane nasıldı , gaz fren tamam geçtin.

Şimdi nasıl arabanın herşeyine bakıyorlar.

Bu olay kalktı ,diyelim. ve trafikte kaza yaptın karşıdaki araç muayanesiz vs vs trafiğe çıkma iznin var karın çocuğun öldü ne hissederdin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.