Twitch ile İnternetten Para Kazanma – Twitch Kazanç Rehberi

Noventa

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Temmuz 2016
Mesajlar
122
Reaction score
5
Kendine ana veya yan gelir oluşturmak isteyen kişiler için her zaman yüzlerce alternatif vardır. Fiziksel veya sanal olarak yapılabilecek birçok iş fikri mevcuttur. Bunların başında ise sosyal medya üzerinden kazanç elde etmek gelir. Dünyanın en çok kullanılan servislerinden biri olan Twitch ile internetten para kazanmak da mümkündür. Sizlere Twitch kazanç rehberi ile bu sistem üzerinden nasıl para kazanabileceğinizi detaylı şekilde aktardık.

Twitch Nedir?
Henüz sistem hakkında bilgisi olmayanlar açısından kısa bir özet geçmek gerekir. Bilgisayar, mobil veya konsol oyunlarını oynayan kişilerin, yayın açarak izleyicilerine canlı showlar göstermesi; bir nevi programlar yapmasıdır. Başlangıcında oyun konseptine sahip olsa da son yıllarda tamamen izleyiciyi memnun etmek adına yayıncıların birçok alternatife de yöneldiği ve değişik konseptler de yarattığı görülmektedir.

Genel anlamda oyun oynayanların yayın açtığı ve izleyenlerin de hem oynayış hem de muhabbet ile chat sistemine dahil olmak istediği bu sistemde pek çok dikkat edilmesi gereken husus var. Özellikle, ilk yayın hayatına başlanıldığında kimse tarafından bilinmemeniz ve pekçok listede kendinize yer bulamamanızdan dolayı seyirci kıtlığı yaşayabilirsiniz.

Twitch için Kitle Toplamak
Bu platform üzerinden para kazanmak, ek gelir veya ana gelir kapısı yaratmak istiyorsanız bir kitleniz olmalı. Bunu zamanla veya en başında sağlayabilirsiniz. Size fikir vermesi açısından birkaç kitle toplama yönteminden bahsedeceğiz.
  1. Fenomenlerden Faydalan: Günümüzde pek çok Twitch yayıncısı, ilk anlarında hatta kanalları olmadığı zamanlarda diğer fenomenler ile ortak yayınlar yapmış veya onların yayınlarına katılmıştır. Örneğin Mitrain yayıncısının turnuvalarında boy gösteren bir kişi, daha sonra Mithrain ile ortak maçlara girmeye başlamış ve yavaş yavaş bu platformda tanınır hale gelmiş. Ardından kendi de yayın açmaya başlayarak hali hazırda olan kitlesini toplamayı başarmıştır.
  2. İnsanların İlgisini Çek: Hali hazırda bir arkadaş kitlen bulunuyordur. Onlardan bu konuda yardım alman çok önemli. Kanalını açıp konseptini belirleyip yayına başladığın zaman onların sana yardım etmesini iste. Çevrelerine yayma, seni izleme gibi konularda yardımcın olsunlar. Ardından aramalar veya tavsiyeler ile gelen diğer ziyaretçileri ise kendine çekmen ve onlara keyif vermen gerekecek. Bu konuda konseptini belirlerken, yayın sırasındaki sohbetini yaparken, chat ile diyalog kurarken kesinlikle ilgi çekici olmalısın. Böylece Twitch için kitle toplamak daha kolay bir hal alır.
  3. Maddi Kaynağını Kullan: Maddi anlamda bir kaynağın var ise ve bunun için harcayacaksan, reklam verebilirsin. Örneğin, yayın açacağın an itibari ile online oyunla ilgili instagram sayfalarında story veya post reklamı paylaşman bir anda binlerce ziyaretçi almanı sağlayabilir. Kısa bir örnek verecek olursak, yayın açtıktan 5 dakika sonra, ortalama hikayesini 20.000 kişinin görüntülediği sayfadan story reklam atman dahilinde ilk reklam anından birkaç saate kadar 5.000’e yakın kişi yayınını görüntüleyecektir. Bu 5 bin kişi arasından sadece 1000 kişiyi kendine bağlayabilirsen, kısa sürede yükselebilir ve tanınır hale gelebilirsin.

Twitch ile Nasıl Para Kazanırım?
Şimdi yazımızın asıl konusuna gelelim. Belirli bir kitle yakaladınız ve onlar sizi keyifle izliyor. Her gün de yeni insanlar bünyene dahil oluyor. Bundan sonra kazanç yollarını iyi şekilde değerlendirmen gerekiyor. Aşağıda Twitch ile nasıl para kazanırım? sorusuna cevap olarak birkaç yöntemden bahsettik.

Abone Sayını Arttır!
Twitch’in ana gelir yolu abone sayılarıdır. Aylık belirli bir ücret karşılığında izleyicileriniz kanalınıza abone olabilir. Bunu genellikle size destek olmak için yapsalar da, temel mantıkta bu abonelere ekstra imkan tanımanız gerekir. Ekstra imkanlar:
  • Abonelere özel etkinlikler
  • Abonelere özel çekilişler
  • Abonelere özel turnuvalar
  • Abonelerin chatte daha fazla imkana sahip olması
gibi sıralanabilir. İnsalara bunları sunduğunuzda ve sunduklarınız onlara cazip geldiğinde kanalınıza abone olacaklardır.

Bağış Topla
Üçüncü parti yazılımlar ile bağış toplayabilirsin. Yayının sırasında, bu servisler üzerinden sana insanlar bağış gönderebilir. Fakat burada da bazı cazip gereksinimler mevcuttur. İki şekilde bağış toplaman mümkün.
  1. Belirli bir amaç için topla: Örneğin bilgisayarınızı değiştireceksiniz, yeni kulaklık alacaksınız vs. Bunun için bir tutar belirleyebilir ve ekranın üst kısmında tamamlanma barı oluşturabilirsiniz. Bunu üçüncü parti yazılımlar ile rahatlıkla sağlayabiliyorsunuz. İzleyicileriniz de bağış yaparken bu isteğinize karşılık vermek ve yardım etmek ister. Böylece hem almak istediğiniz ürünlere rahatlıkla ulaşırsınız hem de dolaylı yoldan gelir elde edersiniz.
  2. Genel bağış topla: İkinci seçenekte ise genel olarak bağış almak var. Fakat burada belirli bir miktarın üstündeki bağışların yazılması, belirli miktar ve üzerindeki bağışlardaki mesajların yayınlanması ve daha üst seviyedeki bağışlarda mesajların okunması vs. gibi özellikler eklenmelidir. Ayrıca pek çok yayıncıda ayın, haftanın en çok bağış yapan kullanıcısı vb. sıralamalar yer alır. Bu da insanları bağış yapmaya daha çok iter.

Sponsorluklar ve Etkinlikler
Birçok yayıncının yayınını izlediğinizde ekranın belirli bölgelerinde, firmaların ve kurumların logolarını görürsünüz. Bunlar direkt olarak yayıncıya sponsor olan kimi zaman maddi kimi zaman da ekipman konusunda destek ileten firmaları kapsamaktadır. Eğer belirli bir kitleye ve izlenmeye ulaştıysanız kısa süre içerisinde size ulaşacaklardır. Doğru kararlar ile doğru sponsorlar seçebilirsiniz.

Online oyun oynayan, oyun sever kitleye hitap eden bazı firmalar veya kuruluşlar etkinlikler düzenlemekte. Oyunseverleri da bir araya getirmek için aracı olarak Twitch yayıncılarını seçerler. Bu yayıncılar fuarlarda standlarda olur, etkinliklerde misafir olur vs. Belirli bir kitleye eriştikten sonra bu şekilde teklifler de alabilirsiniz.
Yukarıda 3 temel gelir kapısını size aktardık. Kafanıza takılan bir soru veya “şöyle de kazanılabilir” dediğiniz bir yol var ise belirtmeniz dahilinde incelemeye alacağız. 🙂
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst