Eski bir mesajım ama hala iş görür. Yeni başlayan arkadaşlar için güzel bir makale olabilir diye ekleyeyim dedim.
Su anda kullandigim surum 8.04 (Hardy) ama hepsinde ayni o yuzden sorun yok. Ubuntumuz varsa sunucumuzda var demektir. Oncelikle apache yi yuklememiz gerekiyor bunuda en kolay terminalden yapariz.
Terminale ulasmak icin ;
Uygulamalar > Donatilar > Uc Birim (Terminal) diyoruz.
Terminal ekraninda sudo su komutunu verip root olun.
Root olduktan sonra ;
komutunu verip apache2 yi yukleyelim.
Bende zaten yuklu oldugu icin yukleyemiyorum
. Eger apache2 yuklenmiyor ve dosya bulunamadi hatasi aliyorsaniz ,
komutunu calistirip sources.list dosyamizi update ediyoruz.
Apache yi kurduktan sonra simdi sira geldi php5 i kurmaya.
komutu ile Php5'i de kuruyoruz.
Artik tamam php mizi test etmemiz gerekiyor. Gedit'i acip ;
kodlarini yapistiriyoruz ve test.php olarak farkli kaydediyoruz. Tekrar terminal penceresine gelip ,
komutunu giriyoruz. Bu komutu girmemizin amaci masaustunde olusturdugumuz test.php dosyasini www klasorunun icerisine kopyalayabilmemiz. Daha sonra chmod ayarini degistirmeyi unutmayin. Simdi sira geldi apachemizi ve phpmizi test etmeye. Mozillayi acip adres cubuguna 127.0.0.1 yazip bakalim.
IT WORKS! yazisi cikiyorsa apachemiz calisiyordur. 127.0.0.1/test.php yapip PHP5'ide kontrol edelim. Aciklamalar geliyorsa sunucumuzdaki php ozelliklerini gorebiliyoruz.
Kaynak : http://www.hostingforumlari.net/t-ubuntumuzu-web-sunucusu-yapalim
Su anda kullandigim surum 8.04 (Hardy) ama hepsinde ayni o yuzden sorun yok. Ubuntumuz varsa sunucumuzda var demektir. Oncelikle apache yi yuklememiz gerekiyor bunuda en kolay terminalden yapariz.
Terminale ulasmak icin ;
Uygulamalar > Donatilar > Uc Birim (Terminal) diyoruz.
Terminal ekraninda sudo su komutunu verip root olun.

Root olduktan sonra ;
Kod:
apt-get install apache2

Bende zaten yuklu oldugu icin yukleyemiyorum
Kod:
apt-get update
Apache yi kurduktan sonra simdi sira geldi php5 i kurmaya.
Kod:
apt-get install php5

Artik tamam php mizi test etmemiz gerekiyor. Gedit'i acip ;
PHP:
<?php
print_r (phpinfo());
?>
Kod:
chmod 777 /var/www
IT WORKS! yazisi cikiyorsa apachemiz calisiyordur. 127.0.0.1/test.php yapip PHP5'ide kontrol edelim. Aciklamalar geliyorsa sunucumuzdaki php ozelliklerini gorebiliyoruz.

Kaynak : http://www.hostingforumlari.net/t-ubuntumuzu-web-sunucusu-yapalim