Güzel ve ilginç bir çalışma olmuş.
Ama ne yazıkki Lakshiminarayanan Mahadevan için önce kendini beyenmiş ve uçmuş biri olduğu yorumları yapılacak.
Sonrasında bir grup aptal çıkacak ve psikolojik sorunları olduğu ve rahatsızlıklarının olduğu apaçık belli şeklinde yorum getirecek. Sonrasında ise önce toplumdan dışlanacak.
Ve insanlara zarar verdiği ve insanların içinde dolaşmasının sakıncalı olduğu yorumları yapılacak.
Sonrasında inat edecek ve bu projeyi gerçekleştirecek ve aramızdan ayrılacak.
İşte o gün herkez onun ne kadar büyük biri olduğunu konuşacak.
Cenazesine insanlar akacaklar. En çokta o aptallar orada olacak.
Ama o gittiği yerden elinde sigara ve kahvesi ile dinlenirken onları izleyecek ve içinden aptallar diyerek gülecek.
Bu dergi (Physical Review of Letters) bizede ücretsiz olarak geliyor.
Bu yorumu beyin naklinin mümkün olduğunu savunan ve birgün mutlaka yapacağına inanan biri söylemişti haberi okuduktan sonra.
Benimde ilgimi çekmişti. Not aldım ve paylaşmak istedim.
Bazı şeyler insanlar için aslında basit gibi gözükürler... Ama o şeylerin hayalini taşıyan ve hayal gücü kuvvetli insanlar için önemleri büyüktür. Uçan halı belki hiçbir işimize yaramayacak. Bilimde zaten bu demek değilmi?
Asla birgün teşekkür duyamayacağın şeyleri insanlara göstermek ve onların hayatlarına yön vermek... Sonrasında ise tüm hayatının mahvolduğunu anladığında oturup kahkaha atarak elvada demek.
Prof. Dr. İsmail Aydemir'i de saygıyla anıyorum aklıma gelmişken. Anlattığım şeyleri birebir yaşamış bir bilim adamıdır.