İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ücretli Db Onartılacaktır...

B

bEbeQ

Misafir
Mrb Arkadaşlar...
Bizim elimizde 290 mb vbulletin db si var.Db yi phpmyadminden sql.gz olarak altık ve baktıkki db de tr karekter problemi var yedek alırken türkçe Karekterler Bozulmuş...

Mesala aşagıdaki gibi kelimeler

"Kardeþ Bi Cevap Vermedin Allah Rýzasý Ýçin Dedim Çok LazýmKardeþ Bi Cevap Vermedin Allah Rýzasý Ýçin Dedim Çok Lazým"

Db ücretli olarak onartılacaktır...

veya bana db onarabilecegim programlar önerebilirmisiniz...
Db normal notepad gibi şeylerle acılmıyor 50 mb den yukarı cıkınca pc kitleniyor

Zor durumdayım arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum....

donanimmerkezi.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tr karakterleri aşağıdaki şekilde phpmyadmin den düzeltebilirsiniz.
UPDATE `tabloadı` SET `tablodakialanadı` = REPLACE(`tablodakialanadı`, 'eskiharfveyakelime', 'yeniharfveyakelime');

Örnek :

UPDATE `tabloadı` SET `tablodakialanadı` = REPLACE(`tablodakialanadı`, 'þ', 'ş');

B

bEbeQ

Misafir
UPDATE `tabloadı` SET `tablodakialanadı` = REPLACE(`tablodakialanadı`, 'eskiharfveyakelime', 'yeniharfveyakelime');

Örnek :

UPDATE `tabloadı` SET `tablodakialanadı` = REPLACE(`tablodakialanadı`, 'þ', 'ş');

Teşekkür ederim deneyecem..Çok sagolun ;)

dsgnr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sql yi yüklerken dil seçeneği yapabiliyorsan latin 1 seçip yüklemeyi dene.

B

bEbeQ

Misafir
Ben ssh dan rootdan dump yapıyorum.Utf8 olarak atıyor bigdump la ise dump etmiyor Çok büyük oldugu için..Serverin karakter setini nasıl latin1 yapabilirim acaba ?

B

bEbeQ

Misafir

Örnek :

Böyle bir hata verdi :(:(

Kod:
Hata
SQL sorgusu: 

UPDATE `forum` SET `title` = REPLACE( `title` , 'þ', 'ş' ) ;

MySQL çıktısı:  

#1270 - Illegal mix of collations (latin1_swedish_ci,IMPLICIT), (utf8_general_ci,COERCIBLE), (utf8_general_ci,COERCIBLE) for operation 'replace'

B

bEbeQ

Misafir
Anladım demek istediginizi ama benim db dump edilince bozulmuyor normalde bozuk yani db Plesk den cektim phpmyadmin den tr karekterler birbirine girmiş olarak çekti db yi

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.