2 maçın en azından birini zevkle izleriz diyordum, iki takımda iğrenç oynuyor. Türk futbolu bu kadar mı iğrençleşir yani ? bireysel yeteneği olan tek adam Yattara, o da yok. Bu yüzden uzun pas atmaya çalışıyorlar, o da gitmiyor. Benim bildiğim, sadece aciz futbol oynayan takımlar, rakipten korkuğu için uzun pas atıp öyle pozisyon bulmaya çalışır. Hani Trabzon inanmıştı ? Hani ölümüne oynayacaklardı ? Ölümüne oyunları buysa, yazık.
Beşiktaş'a gelince; Bobo'dan başka adam yokmuydu penaltıyı atacak ? Delgado niçin var o zaman sahada ? Adamın topu hangi köşeye atacağı o kadar belliydi ki, o top gol olsaydı şaşırmak lazımdı.
Trabzon maçı çevirebilir mi ? Bir ihtimal olabilir. Osasuna sahada 10 kişi, bir oyuncuları 2. sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Şu Musampa'yı kaç maçtır oynatsalardı, bu maçta canavar gibi olurdu. Adam zaten ispanyol futbolunu yakından tanıyor, Osasuna'yı biliyor. Hani nerede zeka küpü Ziya Doğan ? Bir derbiyi kazandığı için adamı kral yaptılar, BJK gibi bir takımı deviren bu takım, Osasuna'ya mı karşı gelemiyor ?
Türk futbolundan umudum kalmadı artık. Salı akşamı Galatasaray maçı, bugünde bu 2 UEFA kupası maçını izliyorum. 3 maçta bir tane bile pozisyon yoktu ki, bizi heyecanlandırsın, kaleci son anda çıkarsın ya da direkten dönsün. Bu kadar kıt oynayacaklarını bilseydim, TV'yi bile açmazdım!
Ayrıca Trabzonspor daha frkik atmayı bile bilmiyor. Bu bir Türk geleneği, direk kaleye vurmak varken, bir kişi topu bırakıyor, biri durduruyor, 3. kişi ise kaleye vurmaya çalışıyor. E gerizekalılar, direk vursanız ne olacak ? siz 3 kişi o topu ayarlayana kadar defans armutmu toplayacak, tabi ki gelip topa vuracak, atak bitecek.
Başka kimseyi bilmiyorum, Türk takımları hariç frikik atışlarını 2-3 kişi kullanan. Endirekt olsa anlarım, direk vurursa gol olmaz derim de, bu endirekt değil be kardeşim
2. yarıdan biraz ümidim var, BJK belki gol atar. O bu değil de, ben o Çarşı'ya acıyorum. Hayal kırıklığı yaşamaktan bıktılar artık. CSKA Sofya takım bile değil, onlara karşı bile oynayamıyorlar. Ricardinho'yu niye aldın sen ? Yedek kulübesinde dursun diye mi ? Şimdi çıkıp "taktik gereği kulübe de" diyen çıkarsa, biryerlerimle gülerim. Gördük Tigana'nın taktik anlayışını
Trabzon soyunma odasında motive iyi olursa, maç çevrilebilir. Fenerbahçe maçı hakkında yorumum yok, şu takımları gördüğümde hiçbir Türk takımına güvenim kalmadı. Tek umudum Kayserispor, onların da rakibi zor. Ah BJK'ye gelen rakip, Fenere gelen rakip onlara gelecekti ki... leblebi gibi dizerlerdi... İşte Kayserispor ile diğer takımların arasındaki fark. Sözde bizim büyük takımlarımız, aptal aptal takımlarla oynayıp, atak yapmaktan aciz kalıyor, Kayserispor mucize gerçekleştiriyor. Kayserispor AZ'ye elense bile Ertuğrul hocaya helal olsun, buraya kadar getirmesi bile başarıydı. Adamın bütçesi belli, takımın finansal durumu ortada. Hani bizim "büyük takımlarımız" varya, onlar milyon dolar harcıyor, Kayseri'nin yarısı kadar iş beceremiyor "Rico, Delgado, Bobo, Marcelinho vs."
EDIT: Ömer Rıza oyuna girdi, bu adama dikkat edin derim, gerçekten skoru değiştirebilecek bir oyuncu. Bekleyip görelim, Ömer bizim yüzümüzü kara çıkarma lütfen...
-: Show TV, Kanal D büyük takımlarımızın maçını yayınlamak için birbiriyle yarışıyor, Kayserispor maçını ise KANAL A yayınlıyor. İşte bir haksızlık daha. Adamların "rating"den başka düşüncesi yok, takım kazanmış, kaybetmiş onları enterese etmiyor bile.
-: Kleberson dökülüyor.
-: Trabzonspor 0-2 Osasuna (10 kişi oynayan Osasuna'dan bir gol daha yediler........)
-: AZ 1-0 Kayseri
(Penaltıdan attılar)
-: CSKA 10 kişi kaldı.
-: Kayserispor'un 17. dakikada bir topu direkten döndü (Gökhan Ünal)
-: Trabzonspor 1-2 Osasuna (Gökdeniz attı)