İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

url banlanmaları hakkında

senolcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ocak 2003
Mesajlar
1,393
Reaction score
0
Bu sıralar birçok kişinin başına geldi veya geliyor bazı domainler adsense'den banlanıyor.

Kısaca olayı özetleyeyim;
Banlanan domainde reklam görünmüyor sadece arkaplan renginde boş bir alan oluşuyor reklamın alanında. Adsense hesabında problem yok, başka domainlerde çalışıyor ve panele girilebiliyor. Konuyla ilgili herhangi bir bilgi maili vb. gelmiyor.

Benim başıma gelense biraz farklı, sahip olduğum blogda bazı sayfalarda aynı sorun oluyor hemde konuyu ekler eklemez konuda adsense reklamları çıkmamaya başlıyor, bu olayda engellemeleri adsense botunun belli kriterlere göre yaptığını kanıtlıyor. Kanımca bu sıralar ortaya çıkan url banlanmaları bunla ilintili, yıllardır adsense kullanan domainler bu şekilde banlanmakta, sıfırdan yeni domain ile başlayan arkadaşlar var. Benim merak ettiğim nokta ise bu banlanmalar konusunda botun verdiği kararın doğruluğu, özellikle forum sitelerinde kullanıcıların girdiği bir mesaj üzerine domain'i banlaması muhtemel bu durumda ve daha birçok olasılık...
Konuyu açmamın amacı sizlerin bu konudaki fikirlerini ve deneyimlerini almak, umarım birilerine yardımımız dokunur, zira adsense gelirlerinin taban yaptığı şu dönemde birde bu banlanmalar iyice can sıkmakta.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst