Selamlar
yapmış olduğum bir ürün listeleme scriptinin admin panelindeki ürün düzenleme sayfamda bi problemle karşılaşıyorum.
urun düzenle sayfasında güncellenebilir alanlar : urun adı, urun resimleri, urun açıklaması,
fakat bunların dışında bir de , kullanıcının ürün kategorisini de değiştirmesini istiyorum.
örneğin
bu komutlarla formdan gelen urun adı ve detayını veritabanına yazdırabiliyorum
fakat ürüne ait kategori id sini güncelletemiyorum
şu şekilde veritabanındaki tüm kategorilere ait bilgileri döngü ile elde ediyorum
Ürününün kategori id sini update etmem için aşağıdaki kodu kullandım fakat ,
ürün id değerini 0 olarak atadı.
Kategori güncellrken kullandığım sql sorgusunda bi yanlışlık var , yardımcı olabilir misiniz.
Şimdiden Teşekkürler
yapmış olduğum bir ürün listeleme scriptinin admin panelindeki ürün düzenleme sayfamda bi problemle karşılaşıyorum.
urun düzenle sayfasında güncellenebilir alanlar : urun adı, urun resimleri, urun açıklaması,
fakat bunların dışında bir de , kullanıcının ürün kategorisini de değiştirmesini istiyorum.
örneğin
bu komutlarla formdan gelen urun adı ve detayını veritabanına yazdırabiliyorum
PHP:
$urun_duzenle = mysql_query("UPDATE urunler SET baslik='$urun_adi' WHERE id='$id'");
$urun_duzenle_detay = mysql_query("UPDATE urunler SET detay='$detay' WHERE id='$id'");
fakat ürüne ait kategori id sini güncelletemiyorum
şu şekilde veritabanındaki tüm kategorilere ait bilgileri döngü ile elde ediyorum
PHP:
<?php
echo "<select name=\"kategori\">";
$sor=mysql_query("select * from kategori ");
while($yaz=mysql_fetch_array($sor)){
$id=$yaz['id'];
$kat_adi=$yaz['kat_adi'];
echo "<option value=$xid>$kat_adi</option> " ;} echo"</select>"; ?>
Ürününün kategori id sini update etmem için aşağıdaki kodu kullandım fakat ,
PHP:
$kategori_guncelle = mysql_query("UPDATE urunler SET kat_id='$id' WHERE id='$id'");
Kategori güncellrken kullandığım sql sorgusunda bi yanlışlık var , yardımcı olabilir misiniz.
Şimdiden Teşekkürler