İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Üyelik Sistemi İle Mysql Kontrol

mertdinler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar Ben Bir Script Yazıyorum Bu Scripte Herkes Kişisel Tanıtım Sayfası Oluşturacak ve bunları istedikleri zaman düzenliyebilecekler. ama bir sorunum var üye olacak herkesin bilgisi mysql de saklanacak (üye scripti yazmayı blmyrm) internetten önerdiğiniz bir hazır üyelik scripti ismi ve mysql ye bağlanıp url ile gelen id değişkenindeki id ye göre düzenleme yapılabilecek sadece önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

E

Erturk

Misafir
Eğer scripti kendiniz yazıyorsanız uyelik sisteminide sizin yazmanızı öneririm. Mantığını anlatayım kodlamasını ona göre yapmaya calıs. Takıldıgın yerde de yardımcı oluruz dostum.

Oncelikle uyeler diye bir tablo oluştur. Bu tabloya id ile birlikte uyelik esnasında almak istediğin her bilgi için bir alan oluştur.

Örneğin :

id
kullaniciadi
sifre
adi
soyadi
email
telefon

Veritabanını oluşturduktan sonra uyekayit.php diye bir dosya açıp içerisine veritabanındaki alanlarına göre form elementlerini koy ve girilen bilgileri veritabanına yazdır. Uye kayıdı başarılı oldugunda "Tebrikler" gibi bir yazı yazdırabilirsin.

Uye kayıdınıda yaptıktan sonra kullaniciadi ve sifre adında iki tane input ile bir form oluştur. Girilen bilgileri veritabanında sorgulat. Eğer eşleşme varsa uye giriş yaptığında açılmasını istediğin sayfaya yönlendir.

Bu kadarcık :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.