Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

uzak masaüstüne bağlanmak

yozgatlı

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
253
arkadaşlar bir bilgisayar ile bağlantı yapmam lazım bazı şeyler denedim ama hep şifre yada karsıdaki bilgisayar girişe izin vermiyor diye uyarı veriyor karşıdaki bilgisayara nasıl bağlanabilirim

Mohti

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
119
Karşı tarafın güvenlik duvarını kapatması gerekiyor.
Bilgisayarım + Özellikler + Uzak = bölümünden gerekli ayarların yapılandırılması gerekiyor.

Eğer halledemessen, MSN'imi ekle. yardımcı olmaya çalışayım..

yozgatlı

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
253
teşekkürler bir deneyim

aLeN

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
5
Arkadaşım öncelikle baglanacagın bilgisayarda yapman gereken bir kac ayar var. Özetle sıralayacak olursak:
1. Bilgisayarın remote özelligi acılmıs durumda olmalı.
2. Giris yapmak istedigin kullanıcının mutlaka bir sifresi olmalı ve Remote Desktop users grubunda üyeliği olmalı.
3.Girecegin makina eger bir firewall kullanıyorsa firewallden TCP ve UDP 3389 nolu portları acman gerekmekte.
4.Girecegin makina eger bir modeme veya NAT yapan bir cihaza baglıysa yukarıda vermiş oldugum portları girecegin makinaya yonlendirmen gerekiyor.
Fazla açıklamaya girmedim. Sorunun olursa mohti arkadaşın dışında bende msnden yardımcı olabilirim. Umarım işin görülür.

aLeN

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
5
3rd party programları tavsiye etmiyorum hocam. Bu programı kendi makinasına kurabilir ancak her gittiği makinaya kurmak biraz yorucu bir is olucaktır. mstsc yazıp remote desktop'a girme şansı ise her windows bilgisayarında mevcut olan birsey

Mickey

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
80
3rd party programları tavsiye etmiyorum hocam. Bu programı kendi makinasına kurabilir ancak her gittiği makinaya kurmak biraz yorucu bir is olucaktır. mstsc yazıp remote desktop'a girme şansı ise her windows bilgisayarında mevcut olan birsey

Öyle ama mstsc yazıp herkesin remote desktopa girebilme şansı var yani sistem açıklarında vs. yararlanarak art niyetli kişilerde bağlanabilir.

aLeN

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
5
Eger makinanın guvenlik ayarları konfigüre edilmişse neden boyle birsey olsun ki? Kaldı ki bahsettigin programı da indirip girebilirler oyle deilmi ?

fan

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
66
radmin yüklettirebilirsin modemden port açılması gerekiyor eğer yapamaz dersen logmein.com dene derim biraz araştırırsan görüntülü anlatımları var ;)

M

maiL

Misafir
ben bunu daha önce anlatımını yapmıştım. uzak masaüstü bağlantısı diye aratırsan konu sabit şekilde karşına çıkacaktır.

maxcilopez

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
114
RealVNC programını tavsiye ederim kullanımı basit sadece bir kişinin port açması kafidir
Hız Mükemmeldir Googlede aratıp detaylı bilgiye ulaşabilirsin.