İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Uzayda Hayat Var MI(Ş)?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Ben zaman yolculuğu kavramına inanmıyorum. Eğer varsa sonsuz geçmişe ve sonsuz geleceğe paralel olarak her saniye hayat olmalı ki buda anlamsız oluyor. Tabiki mevcut beynimize göre.

Zaman yolculuğu kavramı daha da karmaşık. Sonsuz geçmiş ve gelecek, yani yaradılıştan geleceğe herşeyin paralel olmasını ben de dahil olmak üzere aklımız almıyor.

Ancak şu açılardan bakarsak zaman çok çok farklı bir kavram. Gece uykuya dalarsınız ve 10 saniye içinde 1 sene vakit geçirdiğiniz bir rüya görürsünüz. Zaman akışkandır ve bu akışkanlığın hızı değişiyor. Algı durumu gibi görünüyor.

Bir de inananlar için Kuran-ı Kerim'den şöyle örnekler vereyim;
"Sizin saymakta olduklarınıza göre bin yıl tutan bir günde.." (Secde, 5)

“Melekler ve Rûh (Cebrâîl), miktârı (sizce) elli bin sene olan bir günde O’na (arşına) çıkarlar.” (Meâric, 4)

Bu açıdan bakıldığında, bizim bildiğimiz zamanın ne kadar hızlı aktığını düşündürüyor.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
50 bin çıkış 50 bin iniş 100 bin yıl :D böyle bakınca bizim çok basit düşündüğümüz görülüyor ... Çok basit yaratıklarız yapcak birşey yok:D

E

Ephitet

Misafir
Einstein'ın izafiyet teorisini okumuştum 1970'li basımlar çok orjinal bir kitaptı o kitaptan sonra gerçekten ufkum genişledi diyebilirim. Time travelling olması muhtemel birşey hatta bir teoriye göre, bazı maddeler sürekli zamanda yolculuk yapıyor tabi öyle bizim görebileceğimiz şekilde maddeler değil. Uzayda zamanı bükebilmek mümkün tabi teoride, olurda birgün gerçekleşirse en çok istediğim şey 1900 lü yıllara gitmek geleceğe gitmektense geçmişe gitmeyi istiyorum :)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Bunları konuşurken 2012 yılını da unutmamak gerek. Çoğu insan dünyanın sonu gelecek şekilde nitelendiriyor. Bazıları ise bunu bir değişim olarak görüyor. Özellikle bu konudaki Haktan Akdoğan'ın açıklamaları çok dikkatimi çekmiştir.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Maya larla ilgili bir çok kitap okudum. 2012 deki takvim olayında hiç bir kitapta dünyanın bitişi ya da dünyanın sonu gibi bir benzetme yapılmıyor. Sadece takvimin son günü olarak yorumlanıyor. Bunun en büyük sebebide 2012 tarihinide dünyaki mevcut çağın bitişi olarak yorumlanıyor. Genel ifade bu. Hatta bu tarihten itibaren girilecek değişimin ortalama 100 yıl gibi bir zaman içinde olacağı yazıyor. Yani 21 aralıkta kepenkler kapanmıyor, sadece bir değişime start veriliyor.

Bu değişimin en büyük etkiside dünya dışındaki manyetik koruyucu tabakanın yer değiştirmesi. Örneğin Güneyden, kuzuye doğru hareket ediyorsa bu manyetik tabaka, 21 aralıktan sonra kuzeyden güneye doğru hareket etmeye başlayacak ve bu tam tersine olan hareket 100 yıllık bir zaman içinde olacak. Ancak bu terse hareketin olması için öncelikle mevcut haretin yavaşlayıp durması, ardındanda diğer yöne doğru hareket başlaması gerekir. İşte bu yavaşlama ve özellikle durma noktası çok enteresan. Çünkü o zaman koruyucu manyetik tabakanın tüm fonskyonları işlevselliği kaybediyor haliyle. O zamanda kur-an da okudugumuz gökten taş yağma olayları gerçekleşiyor. Uzaydaki irili ufaklı taşların dünyaya ulaşmasını engelleyen bu manyetik tabaka zayıfladıgında, heleki durma noktasına geldiğinde uzayda ne var ne yok dünyaya ulaşabilecek. Atmosferden geçen her cisimde kafamıza yağacak :)

Tek kötü buda değil tabi. Değişim mevsimleride etkiliyor. Hatta şu aralar sıkça konuşulan küresel ısınma olaylarını bile bu değişime bağlayabiliriz belki. Çünkü mayalarla alakası olmayan bir çok belgeseldede bilim adamlarının söylediği bu manyetik alan değişiminin kaçınılmaz oldugu. İşin bir diğer tuhaf tarafıda manyetik alan değişmi sırasında en elverişli bölgenin orta asya olması. Belkide A.B.D ne petrol nede maden için değilde sırf bu olay için elini ortadoğudan çekmiyordur.

Eskiden discovery ve national kanallarını seyredebiliyordum. Bu konuların müthiş belgesellerini yayınlıyorlardı. Ancak artık kablo tv kullanmadıgım için bu bilgilerdende uzaklaştım.

E

Erturk

Misafir
Parapsikoloji ve Uzay Bilimi 12-13 senedir dikkatimi çeken ve devamlı araştırma yaptıgım iki konu...

Her insanın farklı düşünceleri var. Örneğin bir kesim uzaylı diye tabir ettiğimiz bu varlıkları "Yecüc Mecüc" diye tanımlarken diğer bir kesim ise "Öyle birşey yok" diyerek kestirip atmayı daha faydalı goruyor. Yıllarca muallakta kalınan bir konu bu. Şahsen ben varlıklarına inanıyorum. Keza yüce kitabımızdaki bazı ayeti kelimelerde bunu doğrular gibi...

"Allah'tan gayrisini mi veli edineyim? O, göklerin ve yerin yaratıcısıdır..." (En'am: 14)

"...Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şekk mi vardır?..." (İbrahim: 10)

Bu şekilde daha birçok ayet bulunmakta...

"Alemlerin Rabbi" ne demektir? Hangi Alemlerin ? Neden sadece dünya alemi degil ?

2 Temmuz 1947 de New Mexico Roswell kasabasında yaşananlar ve bunun gibi bir çok ornegi anlatmaya gerek yok sanırım...

Son olarak, şahsen %100 emin olamamakla beraber varlıklarına inanıyorum...

O

Orion

Misafir
Parapsikoloji ve Uzay Bilimi 12-13 senedir dikkatimi çeken ve devamlı araştırma yaptıgım iki konu...

Her insanın farklı düşünceleri var. Örneğin bir kesim uzaylı diye tabir ettiğimiz bu varlıkları "Yecüc Mecüc" diye tanımlarken diğer bir kesim ise "Öyle birşey yok" diyerek kestirip atmayı daha faydalı goruyor. Yıllarca muallakta kalınan bir konu bu. Şahsen ben varlıklarına inanıyorum. Keza yüce kitabımızdaki bazı ayeti kelimelerde bunu doğrular gibi...

"Allah'tan gayrisini mi veli edineyim? O, göklerin ve yerin yaratıcısıdır..." (En'am: 14)

"...Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şekk mi vardır?..." (İbrahim: 10)

Bu şekilde daha birçok ayet bulunmakta...

"Alemlerin Rabbi" ne demektir? Hangi Alemlerin ? Neden sadece dünya alemi degil ?

2 Temmuz 1947 de New Mexico Roswell kasabasında yaşananlar ve bunun gibi bir çok ornegi anlatmaya gerek yok sanırım...

Son olarak, şahsen %100 emin olamamakla beraber varlıklarına inanıyorum...

kuranda geçen alemler ile bizim günlük hayatta bildiğimiz alemlerin farklı olduğunu düşünüyorum. dünya ve uzay şu anki alemi oluşturuyor. başka alemlerde boyutlarda ise farklı varlıklar olabilir. koskoca uzayda aklımızı almayan büyükteki evrende yalnız olmayı düşünmek biraz aptallık olur:)

E

Erturk

Misafir
kuranda geçen alemler ile bizim günlük hayatta bildiğimiz alemlerin farklı olduğunu düşünüyorum. dünya ve uzay şu anki alemi oluşturuyor. başka alemlerde boyutlarda ise farklı varlıklar olabilir. koskoca uzayda aklımızı almayan büyükteki evrende yalnız olmayı düşünmek biraz aptallık olur:)

dünya ve uzay şu anki alemi oluşturmuyor bence. benim görüşüm şöyle:

insanlar alemi,
cinler alemi,
ruhlar alemi,
bitki alemi,
hayvanlar alemi vs vs

cocuklugumdan bu yana buyuklerımden duydugum bır soz var "18 bin alemin rabbine sığındım" gibi. Ben sadece 5 alem sayabildim :)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Daha suyumuzu kendimiz yapamıyoruz çok kat edicek yol var , bana görede bunları tartışmak gereksiz çünkü bir sonuca ulaşılmıyacağı belli. Bi ihtimal şansa bala gelirlerde kendilerini tanıtırlarsa öğreniriz yoksa zor bu kısacık hayatta

E

Erturk

Misafir
Daha suyumuzu kendimiz yapamıyoruz çok kat edicek yol var , bana görede bunları tartışmak gereksiz çünkü bir sonuca ulaşılmıyacağı belli. Bi ihtimal şansa bala gelirlerde kendilerini tanıtırlarsa öğreniriz yoksa zor bu kısacık hayatta

Suyun H2O dan olustugunu biliriz. Hidrojen ve Oksijenin labaratuar ortamında bir birinden ayırıldığını ama birleştirilemediğini, buyuk bir tepkime sonucu patlamalar olduğunuda biliyor musunuz? Bu Allahın bir hikmetidir! Yani suyu kendiniz yapamazsınız. Bunun gibi birçok şeyi...

Allah'ın hikmetinden sual olmaz. Bu nedenledirki sadece dünyada hayat olduğunu kimse legalpara edemez.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Suyun H2O dan olustugunu biliriz. Hidrojen ve Oksijenin labaratuar ortamında bir birinden ayırıldığını ama birleştirilemediğini, buyuk bir tepkime sonucu patlamalar olduğunuda biliyor musunuz? Bu Allahın bir hikmetidir! Yani suyu kendiniz yapamazsınız. Bunun gibi birçok şeyi...

Allah'ın hikmetinden sual olmaz. Bu nedenledirki sadece dünyada hayat olduğunu kimse legalpara edemez.

şimdi yapamassınız , ya ilerde ?

Allah insanlara sınır getirmemiştir hatta kurandada bunu belirtmiştir ondan kendimizi üstün görmediğimiz sürece sorun yok.

Hatta yapay bedenler , yapay zekayla iligili bir ayet vardı o okadar çok hoşuma gitmiştiki.Şimdi anlaşılmıyor ama ilerde çok çok anlaşılacak.

Deniyorduki işte kıyamet günü tüm insanlık geldikten sonra ruhlar gelmeye devam edicek ama boş olcaklar gibi bişeydi , bulamadım ondan koyamadım ...

Yani anlayacağınız kat edilecek çok yol var umarım ömrümüzü uzatıcak buluşlar çıkarda bizde görebiliriz

E

Ephitet

Misafir
biyonik organ yapıyorlar ertürk, sonuçta organlarımızda allahın bi' hikmeti ama adamlar aynı fonksiyona sahip kol, bacak geliştirebiliyorlar, hiç görme olasılığı olmayan gözlerin görmesini sağlıyabiliyorlar ileride suyuda yaparlar, yapmalılar. Çünkü küresel ısınma nedeniyle dünyanın ömrü giderek azalıyor gün gelecek içmek için su bulamayacak insanlar o zaman mecbur insan oğlu kendi suyunu üretecek vs vs

E

Erturk

Misafir
biyonik organ yapıyorlar ertürk, sonuçta organlarımızda allahın bi' hikmeti ama adamlar aynı fonksiyona sahip kol, bacak geliştirebiliyorlar, hiç görme olasılığı olmayan gözlerin görmesini sağlıyabiliyorlar ileride suyuda yaparlar, yapmalılar. Çünkü küresel ısınma nedeniyle dünyanın ömrü giderek azalıyor gün gelecek içmek için su bulamayacak insanlar o zaman mecbur insan oğlu kendi suyunu üretecek vs vs

İşte o kadar uzun boylu olmayacak umut :)

Aydoğan Vatandaş isimli bir yazarın Apokalipse ve HAARP diye kitapları var. Orda "Fırat ve Dicle'nin altında büyük bir hazine olduğu ama bu hazinenin halen ne olduğu anlaşılmadığı, gün geldiğinde bütün insanlığın bunun için savaş vereceği ve cok büyük kayıpların yaşanacagı, kıtlığın boy göstereceği vs vs" gibi şeyler soyleniyor.

Buradan ne cıkartıyoruz? Fırat ve Dicle nin suyu şu anda bır cok yere yaşam veriyor. Küresel ısınmanın son safhasında bile bu sular durmayacak. Susuzluktan dolayı kıtlık ve hastalıklar olacak. Butun insanlık bu suya hücum edecek ve 3. dünya savası dediğimiz savas cıkacak. Buyuk kayıplar sonucunda insanoğlu hayatını harap ve bitap bir sekilde devam ettirecek. Bir süre sonrada kıyametin kopacagı (Bunu sadece Allah bilir!) tahmin ediliyor.

Şimdi butun parcaları birleştirdiğimizde bunun gerceklesmesi cok yuksek gibi gorunuyor. Amerika Irak'ı Petrol için mi vurdu? Dogu Anadolu daki PKK sorunu neden var? Ermeniler nasıl soz sahibi olabiliyor? Neden batı bolgelerimiz degilde (istanbul ankara izmir vs vs) dogu bolgelerimize göz dikiliyor?

Bilim adına buyuk adımları atan Amerika'nın elinde yüce kitabımız var. Ve bizim bulamadığımız yada buldugumuz ve "Hadi ordan" dedigimiz birçok şeyi en ince ayrıntısına kadar arastırıyorlar. Ama unutmayın ki araştırma mahiyetindeki bu yaşam dengesini bozan şeyler insanoğlunun sonunu getirecek.

Ne oldu CERN e? Fısss oldu! Hangi insanoğlu, hangi bilim Allah'ın yaptığı şeyleri yapabilir? Kim onun izini olmadan nefes alabilir? Biyonik organ dediğin şey gerçek organın yerini tutabilir mi?

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
bence biraz insanlığı küçümsüyorsunuz su diyosunuz ama denizleri unutuyorsunuz... Her yıl eşit olarak buharlaşma gerçekleşip yağmur yağdığını biliyormusunuz ? . Cerninde fıss çıkması gibi bir olay yok sadece bilim hızlı ilerlemiyor olması gerektiği gibi okadar...

Siz bence hem dinimizi küçümsüyorsunuz hemde insanlığı...

E

Ephitet

Misafir
küresel ısınma nedeniyle buzullar eriyip hollanda ve civarı tamamen sular altında kaldığında water world filmini izlemişsinizdir aynı o şekilde olacağı varsayılıyor. İnsanlar içme suyu ve bir avuç toprak için birbirlerini yiyecekler. Denizlerdeki suyun işlenip içme suyu, günlük su olarak kullanılmasını yine bilim adamları sağlıyor, sağlayacak.

Cern, üzerine milyon dolarlar yatırılan bir proje tabi ki herşeyi önceden kestirmek mümkün değil deneyerek birşeylerin ne olduğunu anlayabiliyoruz ki bilimadamlarıda bu nedenle sürekli deney yapıyor. Cern'in fıss çıkması gibi bir olay söz konusu değil, olamaz. Deneyin sonucunu geçtim cern gibi bir bilim üssünün bile kurulması bugün bilime ne kadar önem verildiğini bir göstergesidir unutmayınız ki bu insanoğlu dünyanın öküzün boynuzlarının üstünde, tepsi şeklinde olduğunu düşünüyordu bunun uğruna galilei gibi niceleri hayatını yitirdi.

ek olarak elbette yapay organlar gerçeklerinin yerini tutmaz, aynı kullanıma, aynı performansa sahip olması elbette çok zor ancak imkansız değil. Günü geldiğinde insanlar klonlandığında herhangi bir organ nakline ihtiyaç doğduğunda bu klonlardan sağlayacak, yine yapay organlar ve yapay zeka hayatımızda büyük bir önem teşkil edecek.

Düşünün bundan 20-25 sene önce birisi yanınıza gelse ve şunları söylese ona ne derdiniz? Kullandığımız telefon ufacık olacak, cebimize sığacak hatta sadece bir aparat ile kulağımıza takıp konuşacağız, 4-5 mb lık verileri eskiden disketler ile taşırdık o zaman birisi yanınıza gelse, 250 gb lık veriyi bir flashdisk ile taşıyacağız, kocaman kasası olan bilgisayarlar avuç içi kadar olacak vs vs diye söylese tepkiniz ne olurdu çok merak ediyorum :) Bilim bu sürekli gelişiyor ve gelişirken etrafındaki insanlarında gelişmesini sağlıyor bu nedenle asla bilimi hafife almamalıyız.

E

Erturk

Misafir
Dinimizi ve insanlığı küçümsemek mi? Sanırım cevap verirken kullandığınız zekanızı yazılarımı okurken kullanmıyorsunuz? "Hangi insanoğlu, hangi bilim Allah'ın yaptığı şeyleri yapabilir? Kim onun izini olmadan nefes alabilir?" Bu lafımı okuyan bir insan Allah'ın ne kadar buyuk oldugunu soylediğimi, onun bu buyukluğunun yanında bizim karınca kadar olamayacagımızı ima ettiğimiz apaçık anlar. Konuyu farklı yerlere cekmemenizi rica ediyorum. Keza bende sizin gibi düşünürsem "Dinsizlik" gibi bir agır ithamda bulundugunuzu farzederim...

Teknoloji ve bilim kötü, yada yapılanlar yanlış gibi bir sözüm olmadıgını zannedıyorum? Ki o kadar uzaga gitmeye gerek yok, şu anda farklı yerlerde olmamıza ragmen anında yazışıyor olmamız bile buyuk bir buluş. Lakin benim demek istediğim bahsettiğiniz gibi abartılı şeylerin olmayacagı, olamayacagı, buna zamanın yetmeyecegidir. Cern hakkında "Bilim hızlı ilerlemiyor" diyebiliyorsanız diğer konularda da hızlı ilerlemiyor demektir. Buda bahsettiğiniz onca şeyin gerceklesmeyecegi anlamına gelir. İnsanlık için buyuk bir adım olan bu deneyin altyapısını hazırlamak bile buyuk bir adım ama ben umuldugu gibi sonuclanacagını sanmıyorum.

Deniz sularından her sene buhar oluştugunu ve yagmur olarka geri döndüğünü soyluyorsunuz. Tuvalet kagıdı tuvalet ihtiyacınızı karsıladıktan sonra temizlikte kullanılmak içindir, yemek için degil. Telefon iletişim kurmak içindir balık avlamak için degil.... Denizler ise dünyanın doğal ihtiyaclarını karsılamak içindir. İçmek için degil. Hicmi denize girmediniz? Su yutunca hicmi agzınızda acılık midenizde yanma hissetmediniz? Küresel ısınma neticesinde deniz suyundan faydalanmak için onca araştırma ve deneyin yapıldıgını, normal tuzlu suyu gectım tatlı sudaki minerallerin bile ayrıştırılamadıgının beyan edildiğini hicmi duymadınız?

Son olarak demek istediğim şudur arkadaslar. Bilim hızlı bir şekilde ilerliyor. Cokta güzel bir durum. Fakat bilimin acıklayamadıgı (rüyalar, dejavu vs vs) ve daha acıklayamayacagı (Allah'ın istemediği hersey) bircok seyin olmasıdır. Ki başa donecek olursak, herşey cok hızlı ilerleyip bahsettiğiniz klonlama yapay zeka vs vs oldugunda bu sefer bilim Allah'ın olmadıgını ileri sürerek bunu ispatlamaya calısacak. Cunku insanoğlu yaradılış itibariyle meraklı ve doyumsuz bir varlıktır. Birgün, dünyanın en buyuk buluşu yapıldıgında haşa "Biz Tanrıyız!" diye çıkılmayacagını kimse garanti edemez. Keza dünyanın her yerinde bilim ile ugrasmasa bile kendini tanrı yada peygamber diye legalpara eden bır cok insan var. İşte bunlar sonun yaklasıtıgına işarettir.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Birgün, dünyanın en buyuk buluşu yapıldıgında haşa "Biz Tanrıyız!" diye çıkılmayacagını kimse garanti edemez. Keza dünyanın her yerinde bilim ile ugrasmasa bile kendini tanrı yada peygamber diye legalpara eden bır cok insan var. İşte bunlar sonun yaklasıtıgına işarettir.

Sizin savınıza göre bunun için bir şey yapmaya gerek yok ki. Allah istedi der geçer gideriz! Nasıl o istemiyorsa bilim bir şeyleri çözemiyorsa, o istiyorki birileri çıkıp ben şuyum, ben buyum diyebilir.

Bence içi dolu şeyler konuşmak daha mantıklı.

X

Xman

Misafir
Ben bu konuya inancım gereği farklı bir açıdan bakacağım, kuran-ı kerimde peygamberimiz için biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik deniyor, buradan anlaşılıyorki bir çok alem var dünya ve ahiret dışında. O nedenle ben uzayda hayat olabilecegine inanıyorum ancak bu canlıların insan gibi sosyal varlıklar olabileceğine inanmıyorum çünkü peygamberimiz tebliğ görevini dünyada gerçekleştirmiş ve sadece insanlar ile cinlere tebliğde bulunmuştur. Eğerki diğer gezegenlerde insan türevi sosyal yaratıklar olsaydı bunlarda bir şekilde kuranda geçerdi diye düşünüyorum.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Dinimizi ve insanlığı küçümsemek mi? Sanırım cevap verirken kullandığınız zekanızı yazılarımı okurken kullanmıyorsunuz? "Hangi insanoğlu, hangi bilim Allah'ın yaptığı şeyleri yapabilir? Kim onun izini olmadan nefes alabilir?" Bu lafımı okuyan bir insan Allah'ın ne kadar buyuk oldugunu soylediğimi, onun bu buyukluğunun yanında bizim karınca kadar olamayacagımızı ima ettiğimiz apaçık anlar. Konuyu farklı yerlere cekmemenizi rica ediyorum. Keza bende sizin gibi düşünürsem "Dinsizlik" gibi bir agır ithamda bulundugunuzu farzederim...

Teknoloji ve bilim kötü, yada yapılanlar yanlış gibi bir sözüm olmadıgını zannedıyorum? Ki o kadar uzaga gitmeye gerek yok, şu anda farklı yerlerde olmamıza ragmen anında yazışıyor olmamız bile buyuk bir buluş. Lakin benim demek istediğim bahsettiğiniz gibi abartılı şeylerin olmayacagı, olamayacagı, buna zamanın yetmeyecegidir. Cern hakkında "Bilim hızlı ilerlemiyor" diyebiliyorsanız diğer konularda da hızlı ilerlemiyor demektir. Buda bahsettiğiniz onca şeyin gerceklesmeyecegi anlamına gelir. İnsanlık için buyuk bir adım olan bu deneyin altyapısını hazırlamak bile buyuk bir adım ama ben umuldugu gibi sonuclanacagını sanmıyorum.

Deniz sularından her sene buhar oluştugunu ve yagmur olarka geri döndüğünü soyluyorsunuz. Tuvalet kagıdı tuvalet ihtiyacınızı karsıladıktan sonra temizlikte kullanılmak içindir, yemek için degil. Telefon iletişim kurmak içindir balık avlamak için degil.... Denizler ise dünyanın doğal ihtiyaclarını karsılamak içindir. İçmek için degil. Hicmi denize girmediniz? Su yutunca hicmi agzınızda acılık midenizde yanma hissetmediniz? Küresel ısınma neticesinde deniz suyundan faydalanmak için onca araştırma ve deneyin yapıldıgını, normal tuzlu suyu gectım tatlı sudaki minerallerin bile ayrıştırılamadıgının beyan edildiğini hicmi duymadınız?

Son olarak demek istediğim şudur arkadaslar. Bilim hızlı bir şekilde ilerliyor. Cokta güzel bir durum. Fakat bilimin acıklayamadıgı (rüyalar, dejavu vs vs) ve daha acıklayamayacagı (Allah'ın istemediği hersey) bircok seyin olmasıdır. Ki başa donecek olursak, herşey cok hızlı ilerleyip bahsettiğiniz klonlama yapay zeka vs vs oldugunda bu sefer bilim Allah'ın olmadıgını ileri sürerek bunu ispatlamaya calısacak. Cunku insanoğlu yaradılış itibariyle meraklı ve doyumsuz bir varlıktır. Birgün, dünyanın en buyuk buluşu yapıldıgında haşa "Biz Tanrıyız!" diye çıkılmayacagını kimse garanti edemez. Keza dünyanın her yerinde bilim ile ugrasmasa bile kendini tanrı yada peygamber diye legalpara eden bır cok insan var. İşte bunlar sonun yaklasıtıgına işarettir.

Bilemiyecem kimin ne zeka kullandığınıda. Bence yazdıklarınızı birdaha okuyun :D...

Deniz sularından her sene buhar oluştugunu ve yagmur olarka geri döndüğünü soyluyorsunuz. Tuvalet kagıdı tuvalet ihtiyacınızı karsıladıktan sonra temizlikte kullanılmak içindir, yemek için degil. Telefon iletişim kurmak içindir balık avlamak için degil.... Denizler ise dünyanın doğal ihtiyaclarını karsılamak içindir. İçmek için degil.

Burada nedemek istediniz hiçç anlamadım :D İçtiğiniz tatlı sular nereden geliyor sanıyorsunuz ? ...

100 yıl önce bu durumda olabileceğimizi kim düşünebilirdi ? durumundan şikayetci olan varmı , geldiğimiz refah seviyesinden ...

Neyse uzatmak istemem ama bence öyle yok efendim yapay beyin yapay beden kötüdür tanrı sanırlar kendilerini bla bla... Önemli olan bilmin nasıl kullanıldığıdır (şekil a: atam bombası).

Müslümanlıkta körü körüne inanç beklenmez aksine sorgulayın diyede destek verilir.Ben bu yüzden küçümsediğinizi söyledim.Sizin sorgulamanızla veya deneylerin yapılmasıyla veya insanların yapay bir şekilde yaratılmasıyla yalanlanıcak bir dine sahip değiliz:) Korkmayın yine iyilik için kullanıcak olan bilmi iyilik için kullanır

E

Erturk

Misafir
Doğu ilimi ile batı ilimini birbiriyle aynı görmemek lazım. Muhakkak ki araştırmak lazım. Körü körüne "Kıyamet kopacak birsey yapmayın oturun oturdugunuz yerde" demiyorum, diyememde. Sanırım anlatamıyorum yada anlamak istemiyorsunuz. Bence(!) bilim çok ilerledi ve herşeyin olduğu gibi bununda bir sonu gelecek. Taki bahsettiğiniz şeyler olmaya başlayınca, yani artık insanoğlu herşeyi kendi halletmeye başlayıp "Bizim Tanrıya İhtiyacımız Yok" diyene kadar. Ve asıl son bütün insanlık bunu dediğinde (Yeryüzünde bir tane bile inanan kalmadıgında) gelecek.

Konu nereden nereye geldi :)

Velhasıl kelam, bilim ve teknoloji iyi ve güzeldir. Sonuna kadar destekliyorum. Özellikle Türk bilim adamlarını. Asıl konuya dönecek olursakta bence "Uzaylı" diye tabir edilen varlıklar büyük olasılıkla var...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.