Şu an pr3 olan sitemin
1 adet pr7
2 adet pr5
6 adet pr4
21 adet pr3
45 adet pr2
113 adet pr1
1617 adet pr0
backlinki bulunmaktadır buna göre ilk güncellemede pe kaç olur acaba?
Konfiçyus'a "Falanca kişinin şu kadar çok dostu var" demişler, O da önemi yok demiş, "Falanca kişinin şu kadar çok düşmanı var" demişler, o yine önemi yok demiş, nasıl olur diye sorduklarında ise "o dostların ya da düşmanların sayısı önemli değil, nitelikleri önemlidir" demiş.
Şöyle bir çıkarsama yapılabilir belki, eğer sana link veren PR7 site o PR yi link satın alarak almadıysa, gerçekten hakkıyla elde ettiyse senin en az PR5 olman gerekir. Ama bu hesaplamayı hiç kimse yapamaz, sadece tahmin üretilebilir. Bir sürü site biliyorum ki bir kaç ay önce PR 6 idi ama şimdi PR2 PR3 durumdalar.. Neden, çünkü o PR6 ları link satın alarak yapmışlardı. Ayrıca PR artık eskisi kadar önemli değil, hatta link değişimleri de eski önemini kaybetti. Önemli olan PR artırmak değil Google ı anlamaya çalışmak ve tabii ki kaliteli işler yapmak olmalıdır.
PR nin ve link değişiminin eskisi kadar önemli olmadığını kulaktan dolma bilgilerle bilmiyorum, sadece google mantığını anlayabilmek amacıyla yaptığım bir site var, yani bir deneme sitesi, her türlü uçuk denemeleri yapıyorum o sitede, banlanmak ya da sandbox a düşmek gibi kaygım yok, orada yaptığım denemeler sonucunda böyle bir sonuca ulaştım.