İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Uzun süre bilgisayar başında olanlar mutlaka okusun.

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Arkadaşlar can sıkıntısına kendi üzerimde yaptığım bir deneyden bahsedicem :)

Uzun süre bilgisayar başında kalanların ve bilgisayar kullananların duvar kağıtlarında ne olduğuyla ilgili ve ne olmasıyla ilgili dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bizlerin uzun süre bilgisayar başında durması ve sürekli bir ekrana bakması bu ekranda olup biten görüntülerin resimlerin yazıların ve olayların bizim piskolojimizde çok ama çok önemli bir etkisi olduğunun farkındamısınız?

Ben 1 hafta arkaplan rengini siyah 1 hafta araba resmi 1 haftada doğa resmi kullandım.

Siyah arkaplanla sürekli içimin 1 hafta boyunca daraldığını stres yaptığımı uyuyamayıp yaşanan maddi krizden dolayı oflayıp pofladığımı arkadaşlarımla görüşürken hep sıkıntı içerisinde olduğumu anlattığımı farkettim.

1 haftada araba resmi koydum.Bu sefer yine sıkıntı vs yaşamamın yanında aşırı derecede para düşünmeye borçlarımı düşünmeye başladım.Nerden nası para kazanabilirim ne yapabilirim diye yakındım.Sürekli birşeyler üretmeye bulmaya çalıştım.Para para diye yakındım.Hatta bu sefer arkadaş muhabbetlerinde para mara hayalleri ticaret hakkında konuşmalar yaptığımı ve yapmaya çalıştığımı gördüm.

sonraki hafta çok güzel bir deniz doğa resminin bulunduğu resim koydum.Şaşırtıcı şekilde 1 hafta geçtikten sonra oturup düşündüğümde eskiye göre çok fazla oflamadığımı.uyumak için yattığımda sıkılıp daralıp uyumakta zorlanmadığımı, eskiye göre daha az sitresli ve pozitif olduğumu gördüm.

Bununla beraber dinlediğimiz müziklerin yabancı club müzik, Arabesk vb müzik çeşitlerininde piskoloji ve moralde büyük etki yaptığını yaşadım.

Şunu belirtmek istiyorumki sürekli para düşünmek sürekli sıkıntı olmak aslında şu kriz ortamında odaklanma konusunda önemli birşey konsantre sağlıyor diyebilirsiniz ama tam tersine düşündüğünüz proje ve işlerin gerçekleşmesi konusunda aynı zamanda ümitsizliğede düşebiliyorsunuz.üniversite okuyorsanız gittiğiniz derslerden geçemeyeceğinizi düşünebiliyorsunuz.insan ilişkilerinizde daha az anlayışsız olup çabuk parlaya biliyorsunuz.

Tüm bunları günün büyük kısmını pc başında geçirenler için düşünürsek çok önemli bir tespit oluyor.

Herzaman derler pc başında çok şeker tüketmeyin şeker düşüklüğü bunalım yaratır vs. gibi ama sıgara içenlerde bilir en çok sıgarayı tükettiğiniz zamanlar bilgisayar başındadır.En çok meşrubatı sürekli oturduğunuz için pc başında tüketiyorsunuz.

Sonuç olarak duvar kağıdnın çok büyük önemi olduğu bir gerçek.İlla doğa resmimi koyucam diyorsanız ben size evet demek zorundayım.Çünkü yeşil, mavi renklerinin insan üstündeki pozitif etkisinin önemli olduğu uzmanlar tarafındanda söylenir.Bu yüzden mümkünse hoşunuza giden doğa resmi kullanın.Yok derseniz sizi pozitif olarak etkileyecek doğal bir resim kullanın.

Bu tarz resimleri bulmakta zorlanıyorsanız ben chip.com.tr deki galerileri geziyorum.Sizede tavsiye ederim :

chip galerileri : http://www.chip.com.tr/galeri/
duvar kağıtları : http://www.chip.com.tr/galeri/Her-telden-127-duvar-kagidi_619_1.html
http://www.chip.com.tr/galeri/Windows-7-duvar-kagitlari_874.html

benim seçtiğim ve şuanda kullandığım duvar kağıdı(büyük hali için resmin üzerine tıklayın) :

diğer yedekte beklettiğim 2 tane :) (büyük hali için resmin üzerine tıklayın) :

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Yazı gazetelerde yayınlanacak kadar orjinal ve güzel, altına kaynağını belirt yarın öbür gün gazetelerde çıkar bu yazı :p

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Kaynak iyinet.com :) çalıpta kaynak göstermeyen dop olsun desem sanırım noter onayını almış oluruz.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
güzel yazı olmuş ben bu yazıyı okurken arka plan rengim ne renk diye düşünmeye başladım ve acaba resim varmıydı sonra dedim heralde her zamanki gibi mavi yapmışımdır. sayfayı indirip baktığımda pc ye 6-7 gün önce windows yüklediğimi ve arka plan resmini değiştirmediğimi hatırladım genelde full screen çalıştığım ve sürekli programlar açık olduğu için arka planın pek bir önemi olmuyor diye düşünüyorum bende. Sanırım bu iyinetin teması :D sıkıcı oldu acaba bu manzaralar gibi bizi dinlendirecek bir tema yapılsa güzel olmazmı :)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
benim ki oldum olası zaten xp'nin orjinal resmi...
Ama klasörlerden birşey görünmüyor ki.

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Arka plan simsiyah. Ama oda gözlerimi dinlendirmek için. Arada masaüstüne dönüp rahatlıyorum :) Bu arada geceleri alem fm'den matrax dinliyorum, stres atmaya birebir, tavsiye ederim.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
20090323192255.jpg

süpermiş :eek:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.