İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Validatör işe yararmı

ata350

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Aralık 2010
Mesajlar
1,964
Reaction score
35
Konum
Memleketin orta yerleri
Validatörde bir arakdaşım hataların az olması index hızının ve sayısının artıracağını söyledi.0 hata yapsam güzel olur mu ? Ha bide tanıdığımın tekil hit 10k olan bir sitesi var.400 tane hatası varmış :yehoDüzeltsek etki eder mi ?
 

anaxagoras

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Mart 2011
Mesajlar
413
Reaction score
1
bana göre bir site her anlamda kurulumu biter eklenti, güvenlik vs kod ile ilgili tüm işlem biter içerik eklenmeden önce Validatör den geçmeli google artık Validatör kod sistemine göre hareket etmektedir.

bir siteyi önce kur sonra Validatör'den geç daha sonra içerik ekle ve daha sonra seo çalışmalarına başla :)
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Google indexleme hızını zaman içinde arttırdı. Eskiden 2 ayda bir indexlenen siteler bile vardı. Günümüzde bazı sitelerin birkaç dakikada, bazılarının birkaç günde indexlendiğini biliyoruz. Burada hızlı indexlemeye etki eden bazı faktörler olduğu insanın aklına geliyor. Örneğin sitenin yeni olması indexlenmesi için bir nedendir, başta "burada yeni içerik var" sinyali verir. Siteye gelen backlinklerin sayısı, pingleme vs. gibi faktörlerin etki ettiği bilinmekte.

Sitenin kodlamasının w3 standartına uygunluğu hızlı indexlenmesine nedendir diye bir açıklamayı hiç duymadım. Hatta SEO'ya bile hiçbir etkisi olmadığı konusunda Google tarafından birkaç kez açıklama yapıldı. Söylenen şey genellikle, kodların standartlara uymasının sitenin browserde daha düzgün görüntülenmesine katkıda bulunacağıydı.

Bunların dışında takip edilmesi gereken bir konu Schema.org işaretlemeleridir. 2012 den itibaren arama motorlarının önemseyeceği söylenmektedir.
 

hrunymaz

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Mart 2011
Mesajlar
383
Reaction score
12
Konum
Gavur İzmir
Hatasız kodlama güzeldir. Ama googleın kendi servislerinde bile bir sürü hata var. Bloggeri hatasız kodlayamazsın mesela. Sıralama ve index açısından önemli olduğunu düşünmüyorum.
 

Nightmare17

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Temmuz 2011
Mesajlar
467
Reaction score
5
Etkisi yok.
Eski temam kusursuzdu ama index hızım ve sıralamam düşüktü, yeni temamda kusurlar var (facebook ve adhood kodları yüzünden) ama indexlenme hızı ve sıralaması daha yüksek.

Kaldı ki bu tema değişiklikleri sırasında site 6 ay kapalı kaldı ve kalıcı bağlantılar değişti bir webmaster toolsda binlerce hatalı url adresi birikti vs. Kısaca herkesin bitti dediği site şu an güzel durumda en azından öncesine göre. Önemli olan seo yani
 

Angelica

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ocak 2011
Mesajlar
194
Reaction score
14
Yaklaşık 200 tane hatalı temalarda bile 30 saniyede indexlenen bloglar biliyorum. Validatörün etkisi falan yok. Hataların az olması daha iyi olur tabii ama indexlenme konusunda etkisizdir.
 

UmutTasarım

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Temmuz 2011
Mesajlar
352
Reaction score
1
Konum
istanbul
Diğer yorumları okumadım kendi yorumumu yapıyorum direk. Şöyle bir örnek vereyim. Kendi web sitemde 150 küsür hata varken eklediğim bir yazı 1 haftada index alırken sıfır hata seviyesine ulaştığımda eklediğim bir yazı 5 dk içinde index alıyor. artık faydası var mı yok mu bilemem ama ben bu durumu buna bağladım.
 

TheKorsans

0
Yasakli Uye
Katılım
8 Mayıs 2011
Mesajlar
315
Reaction score
4
Konum
İstanbul
Yorumları teker teker okudum uzun olanları okumaya üşendim kusura bakmayın kaçırdığım yer olabilir.

CSS hataları çok gereksiz hatalar olabiliyor ben cssde 0 hata olarak tanıtığım site daha yok ortalıkta vbulletinin defult temasında bile css hatası var. Milon4 teması kullanıyorum3 css hatası var 19 uyarı xhtml olarak 0 hata 0 uyarı var ve benim sitem 2 günlük istatistikler ise şöyle :
Online Rekorumuz: 85 Üye İle Bugün Tarihinde Saat 08:55 PM Gerçekleşmiştir.
evet 2 günlük site dün değil ondan önceki gün kurdum


amaa xhtml hatası yok hataları minimum seviyede :D .. ve 4 sayfa indexim var.
 

Tsubasa

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Ocak 2010
Mesajlar
166
Reaction score
0
Direk validator etkisizdir derseniz yanlış olur. Validator bildiğiniz üzere kodlama standartlarını denetleyen bir oluşum. Tabi ki google sitenize girdiğinde aynı zamanda validatora gidip sorgu yapmıyor sitelerinizi. Ancak bu kurallara göre hatasız ve profesyonelce kodladığınız sitelerinizin indexlenmeyi daha iyi yönlendireceği bence kesindir. Örnek olarak h1 tagları kapatılmamış tagları verebilirim. h1 h2 h3 olarak bir kod sistemi yazdınız ancak bunları kapatmayı unuttunuz yada bu kodlardan önce bir table tagını kapatmadınız web tarayıcıların geliştirmeleri dolayısıyla belki bu hatalar gözle görülmeyecektir ancak yaptığınız h1 sisteminden de fayda göremeyeceksiniz. Haliyle validator seo açısından sihirli bir değnek değil olmadı da hiçbir zaman ancak siz içeriğinizi doğru bir şekilde sunmak için validatordan yararlanabilirsiniz. Bu da demek değildir ki valid yapınca arkama bakmayayım. Siteleri her türlü valid edebilir veya ettirebilirsiniz. Sıfır hatalı bir sitenin de kodlamasının düzgün olduğunu söylemek yanlıştır. İşin ince kısmı düzgün ve seo ya uygun kodlama yapmaktan geçiyor bu da iyi bir validasyon ve seo bilen bir çalışma ile mümkün.

Google da bile bir sürü hata var yaklaşımına da katılmıyorum. Sonuçta google para verip backlink te almıyor yada imlemeyle pinglemeyle uğraşmıyor aynı şekilde facebook vs büyük siteler. Sizin zaten iyi bir projeniz ve altyapınız var ise bazı şeyler kendiliğinden gelir. Standart bir web sayfanıza içerik ekleyerek biryerlere gelmeyi hedefliyorsanız da bu ihtimalleri değerlendirmek zorundasınız.

Ayrıca validator aynı zamanda sayfa sorunlarının ve tarayıcı uyumlarının sağlandığı bir sistem. Sadece google botu düşünerek bir web sayfası yaparsanız ziyaretçiye haksızlık olur. Validatorun en büyük avantajı ziyaretçi konforu sağlamasıdır.
 

camuradam

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Şubat 2011
Mesajlar
145
Reaction score
0
Arkadaslar ya ben maart ayinda bir script aldim basima bella oldu aldigim yer hic dogru durust emailerime cevap vermiyor en az 4-5 kere mail yoluyorum anca 1 hafta sonra yaziyoor ne ise dustuk ya hic yardim etiigi yok
dogru topikmi bilemiyorum afiniza siginiyorum ,suan benim sitede 466 erros ve 10 warning var ya ben bunu nasil duzeltecem 4 saatir ugrasiyorum yapadik
ordaki kirmizi olan yeri siliyorum yine hatta ne olacak neyi silecem orda neyi ekliyecem bilen varsa allah rizasi icin bir el atsin ? simdiden tsk

messela bir tanesini verim :



Uploaded with ImageShack.us
 

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Ekim 2005
Mesajlar
1,005
Reaction score
7
Sitelerinizi arama motorları için değil, site ziyaretçisi için yapın. Eğer hatasız bir xhtml kodlama yaparsanız siteniz mobil tarayıcılarda da düzgün görünür. Mobil tarayıcıların kullanımının sürekli arttığı günümüzde doğru kodlama ihmal edilmemesi gereken bir işlemdir.
 

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2010
Mesajlar
4,807
Reaction score
88
Konum
Angara'nın Bağları
Bu soruya en güzel cevap validatörde Google hazretlerini sorgulatmak olacaktır. Mobilden girdiğim için ben sorgulayamıyorum. Sorgulayıp biri sonucu yazarsa cevap zaten ortaya çıkacaktır :)
 

camuradam

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Şubat 2011
Mesajlar
145
Reaction score
0
sevgili arkdaslar ya bunu cozumu yokmu ? hattalari en aza indirmek icin bir care bu isten pek anlamiyorum anlasam yaparim,ama az anlayabiliyorum ordaki resimde goruldugu gibi benden o hatayi nasil duzeltmemi istiyoor ne yazam ne silecem hocam:ağla:
 

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2010
Mesajlar
4,807
Reaction score
88
Konum
Angara'nın Bağları
@camuradam, o kadar da büyütülecek bir olay değil bu w3 olayı. Evet bir standart var ama bu sadece tarayıcıların çok az daha hızlı yükleme yapabilmeleri, dahası kodu kolay tanımaları için getirilmiş bir standart. Seo açısından bu olayın bir etkisi yok. Eğer olsaydı Googla anasayfası w3 uyumlu olurdu. Çok kritik, görünüme zarar veren, kullanıcıya zarar verecek bir durum yoksa kafaya takmanıza değmez.
 

camuradam

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Şubat 2011
Mesajlar
145
Reaction score
0
tmm dostum mademki zarari yok diyoon,kafaya takmaya degmez diyoon bizde oyle yapalim o zaman bu verdigin bilgi bana faydali oldu cok cok tsk ederim
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst