İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

VBulletinciler sitem kapatılır mı?

D

dit

Misafir
VBulletin forum kurdum. Biliyorsunuz ki bu lisanslı bir yazılım. Kimi forumlardan okuduğum açıklamaları göre sitem, illegal bir içerik olmazsa kapatılmayacak, kimine göre lisans almazsam kapatılacak, kimine göre de belli bir hiti alınca lisans almazsam kapatılacak.....

Arkadaşlar, bu işin resmi kısmı nedir? Resmi olmasa bile kapatılma olasılığım kaçtır?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Bu olasiliklari dusunerek vaktini gecirmek yerine lisans alip asil isini yap, isin herneyse!

aslanbey34

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dit' Alıntı:
VBulletin forum kurdum. Biliyorsunuz ki bu lisanslı bir yazılım. Kimi forumlardan okuduğum açıklamaları göre sitem, illegal bir içerik olmazsa kapatılmayacak, kimine göre lisans almazsam kapatılacak, kimine göre de belli bir hiti alınca lisans almazsam kapatılacak.....

Arkadaşlar, bu işin resmi kısmı nedir? Resmi olmasa bile kapatılma olasılığım kaçtır?

kapatılma olasılığın yüzde yüz.

dazlakcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sana mail gelemz host ettoğın şirkee mail gelır %100 kapanır
saygıalr..

P

Pco

Misafir
ben 1 aydan beri vbelletin var. hiç mail fln gelmedi ? tabi siteyi acmadım sadece 2 3 kişi giriyor siteye gunde yine kaparlar mı?

R

REdBuLL

Misafir
benim bildiğim.
eğer birisi mail atarda siteni ihbar ederse
hostingine mail gelir ve kapatılır.

ama :
dit' Alıntı:
, kimine göre de belli bir hiti alınca lisans almazsam kapatılacak.....
bunuda duydum.
doğru olabilir.
fakat en iyisi lisanslı olması.

C

c4®

Misafir
Hitin artarsa , mutlak senin arada haksızlık yaptığın birileri olacak ve onlarda seni şikayet edecektir. Hit * Lisanssız kapatılma problemi burdan kaynaklanıyor.

yoksa ; şikayet edildiği an vbulletin gerekli işlemi başlatır.

devilsunti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
illegal likle alakasi yok. vbullet in in. vbulletin sadece lisansa karışır. lisansin warsa istersen kari oynat forumda... ama yoksa... gerçi siten ufak bir site ise sorun olmaz cunku boyle bir çok site war hangi birinle uğraşsınlar!!!
ama ciddi düşünüyorsan lisans şart

S

SoruForum.Com

Misafir
wala ben 160$ verdim lisansı aldım alan öküzde para verip lisans almayan akıllı mı? tartılışılmaz bile???

Ugur CETIN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
devilsunti' Alıntı:
illegal likle alakasi yok. vbullet in in. vbulletin sadece lisansa karışır. lisansin warsa istersen kari oynat forumda... ama yoksa... gerçi siten ufak bir site ise sorun olmaz cunku boyle bir çok site war hangi birinle uğraşsınlar!!!
ama ciddi düşünüyorsan lisans şart

ingilizce bilen birisine alırken okuman gerekip okumadığın sözleşmeyi tercüme ettir ve oku. Jelsoft firması avrupa birliğinde olup elinde legal olmayan herşeye yasal olarak karşı çıkar,kodları aracılığı ile yayınlanması durumunda lisansını iptal eder ve siteni lisanssız olduğu için kapattırır...

Ugur CETIN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
devilsunti' Alıntı:
nasil kapattirir soylermisin? eli ayagi uzanirsa belki....

Kapatamayacağı yerler yok demiyorum, ama %90 server firmaları datacenterler Avrupa birliğinde olduğu için üye ülkelerin tümünde Jelsoft Entreprises kuralları geçerlidir. Özellikle theplanet, ev1servers, servermatrix gibi büyük serverlerde kapatması farkettikten sonra 3 gün sürer.

Diyelimki bunların dışında ama AB üyesi bir ülkede. Datacenterde kaçak kullanmasına bir ses çıkartmıyor ozaman sırada kullandığı omurga vardır, bağlantı sağlayıcısı vardır illaki birşeyi yapacaklarsa, kapatacaklarsa yaptırırlar...

devilsunti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kapatılamaz demedim. sadece 100 000 lerde war bunlarda... küçük bir forum ile hiçkimse uğraşmaz. hiçimi buyukbir firmada çalılşmadin? bazıları diğerlerinden daha önemlidir. forum un büyüdüğü zaman kapatılma tehlikesi içine girer. küçük forumlar ise vbulletin için reklam aracından başka hiçbirşey olmaz. şimdi rekalma ihtiyacı yok demessin inşallah... dünyanın en buyuk sigara markasi marlboro bile reklam yapıyor nekalmis vbulletin e... insanlari diğer benzerleri ile karşılaştırmasi gerekli vbulletin i... haksızmıyım... muhakkakki buyuk bir firmalar vede gucleride belli... ama 10 kullancıı,100 kullanıcıs olan bir site ile zaman kaybetlerini kimse beklemiyor.

Ugur CETIN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
devilsunti' Alıntı:
kapatılamaz demedim. sadece 100 000 lerde war bunlarda... küçük bir forum ile hiçkimse uğraşmaz. hiçimi buyukbir firmada çalılşmadin? bazıları diğerlerinden daha önemlidir. forum un büyüdüğü zaman kapatılma tehlikesi içine girer. küçük forumlar ise vbulletin için reklam aracından başka hiçbirşey olmaz. şimdi rekalma ihtiyacı yok demessin inşallah... dünyanın en buyuk sigara markasi marlboro bile reklam yapıyor nekalmis vbulletin e... insanlari diğer benzerleri ile karşılaştırmasi gerekli vbulletin i... haksızmıyım... muhakkakki buyuk bir firmalar vede gucleride belli... ama 10 kullancıı,100 kullanıcıs olan bir site ile zaman kaybetlerini kimse beklemiyor.

imzamdaki adrese gir ve bak, 8 aylık bir forum. 100 üyeyle kapatıldı!!! ve sonra lisans aldım ömür boyu. Kim demiş küçüklerle uğraşılmıyor diye? Yeterki anlaşmalı sunucularda ol, vbulletinciler aramadan senin sistemini kapatıyor direk...

mavikumtanesi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

devilsunti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
madem forum un açık neden bakayım kapalı olsa bakardımda :) geçmiş olsun.

çok düşük bir ihtimal yinede...

herkeze forum hayatında başarılar diliyorum. kimsenin forum u kapatılmasin. bol hitli günler... du bi bakalim ne warmiş dorum unda.

UndeaD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bazı hostcu arkadaşlar kapatılmaz diyor ama ne derece olduğunu bilemem. mesala www.gelecekhost.com burası vbulletin şikayet yollasa bile hesabınızı açık tutuyormuş.

ve siteni şikayet etmedikleri sürece bulmaları zor olabilir..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.