İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Venezuela devlet başkanı Maduro azledildi

ServetBey

0
Onaylı Üye
Katılım
17 Aralık 2018
Mesajlar
159
Reaction score
38
Venezuela Ulusal Meclisi, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu ‘yasa dışı’ ilan etti ve yönetimi devralmaları için ordudan destek istedi.

Maduro’nun partisinin milletvekili çoğunluğunu kaybetmesinin ardından Venezuela yüksek mahkemesi parlamentonun tüm yetkilerini 2017’de almıştı.

Mayıs’ta muhaliflerin boykot ettiği devlet başkanlığı seçimini tekrar kazanan Maduro, 10 Ocak’ta yemin ederek başkanlığının ikinci altı yıllık dönemine başlayacak.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, yeni yasama döneminde yemin ederek göreve başlayan meclisin yeni başkanı Juan Guaido şunları söyledi: “Biz, Nicolas Maduro’nun gayri meşru olduğunu yeniden dile getiriyoruz. 10 Ocak’tan itibaren, devlet başkanlığını ele geçireceğiz, netice itibariyle bu ulusal meclis, halkın tek meşru temsilcisidir.”

Maduro.jpeg

Guaido ayrıca, Venezuela ordusuna ‘demokrasiyi yeniden inşa çabalarına destek vermeye’ çağrısı yaptı.

Yetkileri alınmış Meclis’in kağıt üzerinde Maduro’yu görevden alma yetkisi bulunmuyor.

Lima Grubu da bastırıyor
ABD’nin hedefindeki Maduro’ya komşu ülkeler arasında da yaptırımlar artmaya başlamıştı. 12 Güney Amerika ülkesi Cuma günü Peru’nun başkenti Lima’da ortak bir açıklama yaparak Maduro’nun yetkilerini parlamentoya devretmesini istemiş, aksi halde yönetimini tanımayacaklarını bildirmişti.

Maduro ise ‘Lima Grubu’ olarak bilinen Latin Amerika ülkelerini ‘Washington’dan aldıkları talimatla darbeyi teşvik etmekle’ suçladı.

Lima Grubu’ üyesi olan Meksika ise grubun yaptığı açıklamadan desteğini daha sonra çekti.

Kaynak: diken.com.tr
 

KaRNeC

İyinet Üyesi
Katılım
4 Ekim 2002
Mesajlar
2,829
Reaction score
260
Konum
Kahramanmaraş
Zenginlik kaynağı açısından dünyanın en önemli ülkesi olmasına rağmen Maduro ve yandaşları yüzünden halk yokluk içinde yaşıyor. Öyle ki 1 kilo elma almak için 1,5 kilo ağırlığında para vermen gerekiyor.
İşi ehline vermek lazım aslında. İlkokul mezunu bir şoförü sırf tanıdık diye başkan yardımcısı yapmıştı önceki başkan. Kendisi ölünce de ülke bu adama kaldı. Liyakat yerine kendi adamını bu makamlara getirirsen ülke bu hale gelir işte. Umarız bir an önce ülke kendine gelir.

5b7805687af50725747f95fb.jpg
 

cleiner

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
11 Nisan 2010
Mesajlar
294
Reaction score
6
Tamamen baş kaldırması yüzünden bu hallere geldi..
israil mallarının ülkesine girmesini yasaklamış ve israil büyük elçiliğini ülkesinden sınır dışı etmiştir.
ABD Ekonomik politikalarına baş kaldırışı yapan, sümürülmek istenmeyen bir adam. Araplar bu adam gibi direnseydi bugün ABD görürdü totosunu tersten de neyse..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst