İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Veri kurtarma hakkında yardım lütfen.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Merhaba arkadaşlar vip bölümündeki konudan son zamanlardaki başımda dolaşan kara bulutlardan pek çok arkadaşımızın haberi var. Şimdi her ne kadar benim başımda olmasada çocukluk arkadaşım akrabam, akranım ve çok değerli bir dostumun başı beladadır. Olayı kısaca şöyle size özetlemek istiyorum.

Bu bahsettiğim arkadaş tarihin birinde eminönünden bir telefon alır nokia, bu telefonu 20 - 25 gün kullanır ve sonra yine bir telefoncuya satar. Bu telefon çalıntıdır ve telefonun sahibi savcılığa suç duyurusunda bulunur telefon takip edilir, bizim arkadaşı tespit ederler ve işyerini ararlar. Bu arkadaşta bir şaka yapıldığını düşünerek ben şurda şurda şu işyerinde çalışıyorum gerekli bilgileride biliyorsanız ve polisseniz gelin beni burdan alın der. Tamam der poliste ve gelir çalıştığı işyerinden alırlar. Nezarete götürürler ve kadını çağırırlar kadında bunu teşhis eder, fakat verdiği suç duyurusu dilekçesiyle bizim arkadaşın eşgali felan uyuşmamaktadır ama bizim arkadaşı seçer. Arkadaş önce savcı karşısına çıkar ardındanda mahkemeye ve şimdi metris cezaevindedir. İlk mahkemesine çıkana kadar da orda yatacaktır. Arkadaşımızın bu olayı işlemediğini tahmin etmekteyiz, tahmin den öte delillerde onun işlemediğini ap açık göstermektedir ama kadın teşhis edince yani budur diyince mecburen içeri almak durumunda kaldılar.

Yapmadığına dair

Ailesi ve yaşam tarzı
Çevresi arkadaşları
Çalıştığı işyeri ve iş konumu
+ Suçun işlendiği gün suç saatlerinde bu şahsın işyerinde nöbette olması.

şimdi buraya kadar veri kurtarma ile alakalı birşey yok işte herşey bu andan itibaren başlıyor. Aradaşımızın çalıştığı işyerininin 15 in üzerinde güvenlik kamerası bulunmakta. Bu arkadaşımızda honda da çalışmaktadır. Fakat veriler belirli bir sürenin ardından silinip üzerine yeniden kayıt yapılmaktadır. Şimdi sizden öğrenmek istediğim bu verilerin bir şekilde ücreti her ne oluras olsun geri getirilebilme ihtimali varmıdır, bu olayı nasıl çözebiliriz ve olay hakkındaki yorumlarınız nelerdir.

Şimdiden teşekkürler.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Öncelikle geçmiş olsun. Kullanılan yazılım ve donanıma bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda forumdan çok profesyonel birilerien danışman da fayda var. Ayrıca bunu kanıtlamak için ne gibi kamera görüntülerine ihtiyaç var ki? Cep telefonu aldığına ve sattığına dair belge (fatura) yok mu? Öyle görünüyor ki yok. Aldığı kişinin iletişim bilgileri yok mu? Buraya gidilip alınıp satıldığına dair bir işlem yapılabileceğini düşünüyorum. Nedir bu telefonun maliyeti bir insanı cezaevinde tutuyorlar?

UnPoo

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
Arkadaşım kesinlikle geri çekme ihtimalinir var ama üzerinden kaç kez silindiğini öğrenin ilk olarak kayıt isimleri tahmini olarak bile olsa çok işe yarar. Ben daha önce iki kez böyle veri aldım. Beni tanıyan arkadaşlar bilirler zaten aldığımı ki 10 yılımı az kalsın çöpe atıyordum böyle bir durumda. Şükür geri almayı başardım sonunda.

Sadece google ile ara "hdd kurtarma" şeklinde ve çıkan programlardan işe yarar baya bişiler var full sürüm olmasına dikkat edeceksin gerisi çorap söküğü gibi glecektir.

Yukardaki veri kurtarma olayı kardeşim. Birde şu olay varki madem arkadaşın eminönünden almış bunu oradan bir kart belge filan almamışmı bir kanıtı yokmu ayrıca oradan da adamlar şahitlik etse bile işinizi görür. Telefon işi de yaptım bu işler kimlik fotokopisi ile yapılır ( biz böyle yapıyorduk sonuç itibari ile )

Eğer hiçbir şey ypamazsan bana pazar günü ulaş kardeşim siteme gir hakkımızda bölümünden gerekli iletişim bilgilerini alacaksın. Sitem imzamda mevcuttur.

Büyük geçmiş olsun.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Değerli yorum ve öneriler için teşekkür ederim arkadaşlar. Eminönü / tahtakale piyasasını bilen bilirki hep tezgahta satılır ürünler. Bu bizim arkadaşta artık cahilliğindenmi telefon sevdası yüzündenmidir bilinmez telefonu ordan alıyor, telefonda aham şaham birşey değil sıfır fiyatı 300 YTL olan nokia nın bir modeli. Verilerin silinme süreci ise şöyle oluşuyor sanırım. Belirli bir gün sayısı var o gün geldikten sonra tarihi en eski veri siliniyor bu şekilde işliyor.

UnPoo

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
Kardeş demek oluyor ki telefon elden ve bu konuda bişi yapılamaz. Geriye kalan sadece kamera kayıtları ve oda alınabilir. Kesinlikle alınır yani kardeşim. İnşallah kamera kayıtları yapılırken tarihli ve saatli yapılıyordur. Yoksa o da işinize yaramayacaktır.

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.Kamera kayıtlarını alabilmek için öncelikle bazı şeylerin gerçekleşmemesi lazım. Kamera Kaytıları belirli bir hafta yada gün sonucunda silinir bu silinen kayıtların yerine başka kayıtlar gelir eğer bu kayıtlar üzerine yazılmamış ise kurtarabilirsiniz.
Kayıtların üzerine yazılmaması için öncelikle kamera kaydını durdurun.
daha sora size vereceğim bir kaç program ile tarama işlemi yapabilirsiniz.
Getdataback 3.03 For Ntfs
Easy Recovery
ontrackdatarecovery

bu programlar umarım işini görür. Eğer kurtaramazsanız bu işte profesyonel olarak uğraşan firmalar var onlarla iletişime geçip verileri kurtarabilirsiniz. Büyük geçmiş olsun iyi günler.

zekoriya

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.Kamera kayıtlarını alabilmek için öncelikle bazı şeylerin gerçekleşmemesi lazım. Kamera Kaytıları belirli bir hafta yada gün sonucunda silinir bu silinen kayıtların yerine başka kayıtlar gelir eğer bu kayıtlar üzerine yazılmamış ise kurtarabilirsiniz.
Kayıtların üzerine yazılmaması için öncelikle kamera kaydını durdurun.
daha sora size vereceğim bir kaç program ile tarama işlemi yapabilirsiniz.
Getdataback 3.03 For Ntfs
Easy Recovery
ontrackdatarecovery

bu programlar umarım işini görür. Eğer kurtaramazsanız bu işte profesyonel olarak uğraşan firmalar var onlarla iletişime geçip verileri kurtarabilirsiniz. Büyük geçmiş olsun iyi günler.

Aslinde web.doktor konuyu çok iyi anlatmış. ama ben bu programların çok fazla işe yaradığını düşünüyorum. Bu programlarla kurtarılan verile genellikle ya bozuk çıkıyo yada kurtarılabilecek olan dosyalara daha çok zarar veriyo. O yuzden eğer kameradaki videolar sizin için madddi yada menevi derecede önemli ise veri kurtarma firmalarına verin. Veri kurtarma firmaları bizim ülkemizde aslında çok fazla yok. 4 5firma sektöre öcelik ediyo. Ama bence en iyisi mydisk'tir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.