- Reaction score
- 0
İyi günler arkadaşlar, hemen sorunu kısaca anlatayım;
Elimde şu formatta bir tablo var:
Üye Adı --- Referans ----- Üyelik Tarihi --- Tamamlanan Anket Sayısı
-----------------------------------------------------------------
Orhan --------lisanssız---------2012-01-01------------20----------(lisanssız = Tahmin ettiğiniz gibi "kimse tarafından davet edilmemiş" manasında.)
Ali-----------Orhan---------2012-01-01------------10----------
Murat-------Orhan----------2012-01-05------------2-----------
Cüneyt-----Orhan----------2012-01-05------------0-----------
Hasan---------Ali----------2012-01-05------------2-----------
Burhan--------Ali----------2012-01-05------------2-----------
Önemli olan ve kullanacağımız sütunları yazdım. Elimizdeki bu tabloya göre, üyelerin getirdikleri referans sayılarını, üye olma tarihi 2012-01-04'ten büyük ve tamamlanan anket sayısı 0'dan büyük olanları sayarak ilk 3 kişiyi listelemek istiyorum.
Bu kriterlere göre şu şekilde bi tablo oluşmalı:
Referans sütnuna bakılırsa Orhan 3 referans getirmiş(Ali, Murat ve Cüneyt) ama bunlardan biri hiç anket tamamlamamış ve birinin de üyelik tarihi 2012-01-04'ten küçük. Öyleyse bu tabloda Orhan'ın getirdiği ref sayısı 1 olmalı. Ali ise 2 referans getirmiş(Hasan ve Burhan) ve belirlediğimiz kriterlere uymakta. İlk üç kişi demiştik, hiç referans getirmeyen kişilerden tabloda ismi ilk yazılmış olan otomatik alınacaktır(Kimseyi davet etmemiş olanlar Murat, Cüneyt, Hasan ve Burhan ve ilk sırada Murat var.). Tablonun tam görünümü şöyle olmalı:
Sıralama -- Üye Adı -- Getirdiği Referans Sayısı
---1--------Ali--------------2--------------
---2------Orhan------------1--------------
---3------Murat-------------0-------------
Bu sıralamayı nasıl yaparız? Kriterlerin olduğu kısmı biraz karışık yazmışım sanırım; daha düzgün ve daha açık anlatmaya çalışayım;
En çok referans getiren ilk üç kişiyi sıralayacağım. Bu referansların kayıt olma tarihi 2012-01-04 ten büyük olmalı ve tamamlanan anket sayısı sıfırdan farklı olmalı.
Ben işin içinden pek çıkamadım.. Umarım yardım edebilecek birisi vardır
Elimde şu formatta bir tablo var:
Üye Adı --- Referans ----- Üyelik Tarihi --- Tamamlanan Anket Sayısı
-----------------------------------------------------------------
Orhan --------lisanssız---------2012-01-01------------20----------(lisanssız = Tahmin ettiğiniz gibi "kimse tarafından davet edilmemiş" manasında.)
Ali-----------Orhan---------2012-01-01------------10----------
Murat-------Orhan----------2012-01-05------------2-----------
Cüneyt-----Orhan----------2012-01-05------------0-----------
Hasan---------Ali----------2012-01-05------------2-----------
Burhan--------Ali----------2012-01-05------------2-----------
Önemli olan ve kullanacağımız sütunları yazdım. Elimizdeki bu tabloya göre, üyelerin getirdikleri referans sayılarını, üye olma tarihi 2012-01-04'ten büyük ve tamamlanan anket sayısı 0'dan büyük olanları sayarak ilk 3 kişiyi listelemek istiyorum.
Bu kriterlere göre şu şekilde bi tablo oluşmalı:
Referans sütnuna bakılırsa Orhan 3 referans getirmiş(Ali, Murat ve Cüneyt) ama bunlardan biri hiç anket tamamlamamış ve birinin de üyelik tarihi 2012-01-04'ten küçük. Öyleyse bu tabloda Orhan'ın getirdiği ref sayısı 1 olmalı. Ali ise 2 referans getirmiş(Hasan ve Burhan) ve belirlediğimiz kriterlere uymakta. İlk üç kişi demiştik, hiç referans getirmeyen kişilerden tabloda ismi ilk yazılmış olan otomatik alınacaktır(Kimseyi davet etmemiş olanlar Murat, Cüneyt, Hasan ve Burhan ve ilk sırada Murat var.). Tablonun tam görünümü şöyle olmalı:
Sıralama -- Üye Adı -- Getirdiği Referans Sayısı
---1--------Ali--------------2--------------
---2------Orhan------------1--------------
---3------Murat-------------0-------------
Bu sıralamayı nasıl yaparız? Kriterlerin olduğu kısmı biraz karışık yazmışım sanırım; daha düzgün ve daha açık anlatmaya çalışayım;
En çok referans getiren ilk üç kişiyi sıralayacağım. Bu referansların kayıt olma tarihi 2012-01-04 ten büyük olmalı ve tamamlanan anket sayısı sıfırdan farklı olmalı.
Ben işin içinden pek çıkamadım.. Umarım yardım edebilecek birisi vardır