- Reaction score
- 0
İyi günler arkadaşlar,
Veritabanındaki bi tablodan, belirlediğim kriterlere göre bazı veriler çekip sıralama yapmak istiyorum. Sorumu açık bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
Üyeler diyelim ki Ahmet ve Mehmet olsun. Bunların aktiviteleri veritabanındaki -sallıyorum- Üyelerin Aktiviteleri adlı tabloya şu şekilde işleniyor :
Üye Adı----------------Açıklama
Ahmet-------------Anket tamamladı.
Mehmet------------Anket tamamladı.
Ahmet-------------Reklama tıkladı.
Ahmet-------------Ödeme talebi istedi.
Bu tablodan Açıklamada "Anket tamamladı" ve "Reklama tıkladı" değerine göre üye isimlerini çekip en çok anket tamamlayan ilk 10 kişiye göre ve çoktan aza sıralanan bir sıralama yapmak istiyorum;
Tabloya göre ahmet 3 anket tamamlamış ve 1 reklam banner'ına tıklamış, Ahmet'in tamamlama sayısı 4..
Mehmetse sadece 2 anket tamamlamış, onunki de 2.
Reklam tamamlama sayısına göre çoktan aza sıralayıp ilk 10 üyeyi alarak, en çok reklam yapana en yüksek ödülü verecek şekilde ve takip eden üyelere de sıralamasına göre belirleyeceğim ödül tutarında liste yapmak istiyorum.
Örnek;
En çok anket tamamlayanlar ve reklam tıklayanlar(Çoktan Aza)
Sırası-----Üye Adı------------Tamamlama sayısı---------Ödülü
--1--------Ahmet-----------------------4------------------50 USD
--2--------Mehmet----------------------2-------------------25 USD
Çok uğraştım ama birtürlü sıralamayı yapamadım. while döngüsü içinde sıraladığımdaysa tablodaki isimleri olduğu gibi listeleyip sonuçları yazıyo, yani bir ismi birden çok yazıyo tabloda birden çok olduğu için, yani şu şekil :
Üye Adı----------Tamamlama
Ahmet-----------------4
Mehmet----------------2
Ahmet-----------------4
Ahmet-----------------4
Ahmet-----------------4
Mehmet----------------2
Verileri listeleyip dizi yapıp sıralamayı filan da denedim ama malesef olmadı.. Yardımlarınızı bekliyorum..
Veritabanındaki bi tablodan, belirlediğim kriterlere göre bazı veriler çekip sıralama yapmak istiyorum. Sorumu açık bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
Üyeler diyelim ki Ahmet ve Mehmet olsun. Bunların aktiviteleri veritabanındaki -sallıyorum- Üyelerin Aktiviteleri adlı tabloya şu şekilde işleniyor :
Üye Adı----------------Açıklama
Ahmet-------------Reklama tıkladı.
Ahmet-------------Ödeme talebi istedi.
Bu tablodan Açıklamada "Anket tamamladı" ve "Reklama tıkladı" değerine göre üye isimlerini çekip en çok anket tamamlayan ilk 10 kişiye göre ve çoktan aza sıralanan bir sıralama yapmak istiyorum;
Tabloya göre ahmet 3 anket tamamlamış ve 1 reklam banner'ına tıklamış, Ahmet'in tamamlama sayısı 4..
Mehmetse sadece 2 anket tamamlamış, onunki de 2.
Reklam tamamlama sayısına göre çoktan aza sıralayıp ilk 10 üyeyi alarak, en çok reklam yapana en yüksek ödülü verecek şekilde ve takip eden üyelere de sıralamasına göre belirleyeceğim ödül tutarında liste yapmak istiyorum.
Örnek;
En çok anket tamamlayanlar ve reklam tıklayanlar(Çoktan Aza)
Sırası-----Üye Adı------------Tamamlama sayısı---------Ödülü
--1--------Ahmet-----------------------4------------------50 USD
--2--------Mehmet----------------------2-------------------25 USD
Çok uğraştım ama birtürlü sıralamayı yapamadım. while döngüsü içinde sıraladığımdaysa tablodaki isimleri olduğu gibi listeleyip sonuçları yazıyo, yani bir ismi birden çok yazıyo tabloda birden çok olduğu için, yani şu şekil :
Üye Adı----------Tamamlama
Ahmet-----------------4
Mehmet----------------2
Ahmet-----------------4
Ahmet-----------------4
Ahmet-----------------4
Mehmet----------------2
Verileri listeleyip dizi yapıp sıralamayı filan da denedim ama malesef olmadı.. Yardımlarınızı bekliyorum..