İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Video Sitesi açmak

dali24

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Selam.

1 haftaya kadar proje tabanlı bir video sitesi açmayı düşünüyorum. Videolar kendi sunucumda barınacak. Onun için biraz masraflı olacağını biliyorum. Bu masrafı gözden çıkarsam da yine de en ucuzunu nasıl temin edebilirim onun yollarını arıyorum.

Öncelikle hosting paketlerinin uygun olmadığını biliyorum. Vps veya reseller düşünüyorum. Açıkçası vsp veya reseller arasında ne fark var bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Video sitesi için hangisi uygun?

İkincisi sunucu kiralayan bazı host şirketlerinin sınırsız trafik, sınırsız hardisk vaat etmelerine rağmen video sitelerinin barınmasını istemiyorlar. Bu durum tüm host şirketlerinde mi vardır? Limitsiz uygun fiyata(aylık 50-75 ytl) uygun server bulabilir miyim? Veya limitsiz olmasa da örneğin 100 gb hardisk 500 gb trafik?

Üçüncüsü her host şirketinin video site barındırma işini iyi yapamadığı söyleniyor. İşin içinden çıkamadıklarını yazanlar var. Cpu sorunu da olabilir diyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Neler öneriyorsunuz?

Eklemek istedikleriniz de olursa sevinirim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
Eğer videoları kendinde saklayacaksan en az vps uygun olacaktır. Reseller vs gibi paketler paylaşımlı olduğu için cpu limitleri var. Bu yüzden yüksek hitlere bile ulaşmadan cpu kastırırsan yinede banlanma şansına sahipsin. Hoş vps ide sağlam yerden almak gerekli çünkü millet aynı sunucuya 12-15 vps kuruyor haliylede aldığın vps kalitesiz sınıfa girebiliyor. Çünkü bu vps ilerden alanlar reseller satıyor, oyun sunucusu yapıyor, download-upload yapıyor kısacası kastırdıkça kastırıyor makinayı.

Eğer umudum var, sıkı işler yaparım hitte çeker para kazanırım dersen vps standardını yüksek tutmanı öneririm. 30 liralık vps lere bakma bile. 50-75 arası bütçe vps için gayet iyidir. İyi hizmet alabileceğin bilindik firmalardan bu fiyatlara kiralam yaparsın başın ağrımaz.

Vps alınca video yayını konusunda problem yaşamazsın.

dali24

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Proje tabanlı olduğu için en az 20k hit bekliyorum. Elbet işler istediğim gibi gitmeyebilir veya site tutmaz bunlar farklı da asıl merak ettiğim site 20k ya geldiğinde aylık 75 ytl vps sitemi yine kurtaracak mı?

Çeşitli forumlarda çok farklı sesler çıkıyor. Örneğin 20k hit olduğunda aylık vps masrafın en az 500 ytl olur diyenler var. Video sitesi bandwidth'i çok zorlar diyenler var. 20k hit bir sitenin aylık masrafı 500 ytl olur mu?

veya 20k sitenin reklam geliri ne kadar olur. Bu beni ucu ucuna kurtarır mı yoksa iyi reklam geliri olur mu?

Şunu da belirtiyim hani cpu falan ışımı tasarım, seo gibi konularda profesyonellerle çalışacağım O yüzden cpu zorlaması için çok olmayacak sanıyorum. Ki cpu asımı konusunda bu ban olayı host şirketi ile ilgili bir durum değil mi?

UquR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Valla hocam vps yede kimse video sitesi kabul etmez. Böyle bir iş için dedicated almanız lazım en az 100 mbit paylaşımsız ve limitsiz trafikli hat lazım yani baya bir ücret gözden çıkarmanız lazım...

dereli-bjk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
küçük bi server yada vps al yavaş yavaş büyütürsün vps daha uygun yani sınırsız trafik verenler var üstelik 1 gbit baglantı ile günlü 5000 kişi girdirmeyi başardın mı siteye bir vps daha al öyle öyle büyütürsün işi :)

T

trgy

Misafir
küçük bi server yada vps al yavaş yavaş büyütürsün vps daha uygun yani sınırsız trafik verenler var üstelik 1 gbit baglantı ile günlü 5000 kişi girdirmeyi başardın mı siteye bir vps daha al öyle öyle büyütürsün işi :)

Kimse sınırsız trafik vermez. ;) Sınırsızın altında mutlaka birşey vardır. 100k hitli video sitesi olacak adam bana 200 tl ye sınırsız trafik verecek öylemi? :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
Cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Proje tabanlı olduğu için en az 20k hit bekliyorum. Elbet işler istediğim gibi gitmeyebilir veya site tutmaz bunlar farklı da asıl merak ettiğim site 20k ya geldiğinde aylık 75 ytl vps sitemi yine kurtaracak mı?

Çeşitli forumlarda çok farklı sesler çıkıyor. Örneğin 20k hit olduğunda aylık vps masrafın en az 500 ytl olur diyenler var. Video sitesi bandwidth'i çok zorlar diyenler var. 20k hit bir sitenin aylık masrafı 500 ytl olur mu?

veya 20k sitenin reklam geliri ne kadar olur. Bu beni ucu ucuna kurtarır mı yoksa iyi reklam geliri olur mu?

Şunu da belirtiyim hani cpu falan ışımı tasarım, seo gibi konularda profesyonellerle çalışacağım O yüzden cpu zorlaması için çok olmayacak sanıyorum. Ki cpu asımı konusunda bu ban olayı host şirketi ile ilgili bir durum değil mi?

Şimdi hocam bu beklentiler senin tecrübenle alakalı. Hedef aldığın ziyaretçiye ne kadar zamanda ulaşırsın, gelen ziyaretçi sitede ne kadar tüketimde bulunur gibi bir çok soru var aslında. Tüm bunları işin içine girmeden start vermeden göremezsin. Kimi siteye 5k ziyaretçi girer birer video bakar çıkar gider, diğerine yine 5k gelir ama kıtlıktan çıkmış gibi video seyreder saatlerce takılır sitede. Bunları hitle mitle önceden bilemezsin.
Sadece fiyat mukayesesi yapınca aylık 75 liraya iyi yerlerden iyi vps ler alman muhtemeldir. İlk başlangıç için yeterlidir. Baktın gördün işler iyi gidiyor, ziyaretçi çoğaldı az çok çark dönmeye başlıyor gider daha üst seviye bir vps kiralarsın, olmadı sunucu kiralarsın.

Reklam geliride tamamen seninle alakalı. Yukarıda dediğim gibi 20k gelir ama boş gelirse kazanamaz, tıklayan gelirse kazanırsın. Kimi 20k sitedeki içerik önemlidir reklam alarak iyi para kazanır, kimi site içeriği dandiktir ayda 200 lira zor kazanır. Yani tüm bunları ortada olmayan bir şeyler için kesitirmek çok zor. Ama tabi ki ilgilenince, reklam yapınca sağa sola saldırınca kazanmaman mümkün değil. En azından masrafları kolayca çıkarırsın.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5