İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Videoya tıklayınca playerde açılmasın indirilsin ?

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
.wmv uzantılı videoları siteden indirtmek istiyorum fakat videoya tıklayınca media playerde açılıyor bunun nasıl direkt indirilmesini sağlarız ?
Php kullanıyorum

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
PHP:
$dosya_adi = 'geyik.wmv';
$dosya_yolu = 'videolar/'.$dosya_adi;
$boyut = filesize($dosya_yolu);
header("Content-Type: application/download"); 
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$dosya_adi\"");
header("Content-Length: $size");
ignore_user_abort(true); 

$bytes_out = 0; 

$fp = fopen($dosya_yolu,"r");

if ($fp) {

while (!feof($fp) AND !connection_aborted()) { 
		echo fread($fp, 334); 
                }

}

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
farklı serverdan alıyorum videoları o yüzden sanırım hata verdi şu şekilde ve bu işlemin küçük birşey olcağını umuyordum bu kadar işleme gerek varmı ?

Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for http://xxx/_1iZPfsk5Rk.wmv in indirilsin.php on line 5

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at indirilsin.php:5) on line 5-6-7

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Farkli serverdan alıyorsan once kendi serverına indirtip istediğin download başlığıyla yollaman lazım. O zaman da farklı yerden aldığının anlamı kalmıyor.

hotr1de

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Farkli serverdan alıyorsan once kendi serverına indirtip istediğin download başlığıyla yollaman lazım. O zaman da farklı yerden aldığının anlamı kalmıyor.

aslında dediğimi yanlış anladın sanırım www.xxx.com/asd.wmv 'a giden bir link var diyelim buna tıklayınca normal şartlarda media playerde açılıyor bunu izlemek yerine kaydetmek için sağ tuş farklı kaydet demen gerekiyor benim istediğim tıklayınca açılmasın sağ tuş farklı kaydet denmiş gibi kaydetme sayfası açılsın

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bu koddan çok windows da küçük bir ayarla ilgiliydi diye hatırlıyor gibiyim :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Hayır doğru anladım. Ama bunun yolu yazdığım şekil, direkt olarak linklemek yerine PHP dosyasına linklersin. PHP önce dosyadan okur sonra download başlığı yollayıp dosyayı gönderir. Okuması için de önce download etmesi lazım başka bir serverdaysa. Her seferinde de download ettirirsen bandwidth çoşar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.