İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

visual basic msgbox yanyana yazdırma acill?

reprobate

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar. Aşağıdaki matris toplama programında 3 tane button var. 1.buttona bastığında ilk matrisin değerlerini giriyosun 2.buttona bastığında ikinci matrisin değerlerini giriyosun 3.buttona bastığında ikisini toplayıp msgbox la ekrana vermek istiyorum. Şu anda yaptığım şekilde sonuç şöyle çıkıyor ekrana : matris toplamı
5 3
2 1 'se önce 5 çıkıyor tamam a basınca diğeri tamam a basınca diğeri..Ben tek seferde
5 3
2 1 çıkmasını istiyorum .Nerede hata yapıyorum acaba? Kodlar aşağıdaki gibidir.

Kod:
Public Class Form1
    Dim x As Integer =  InputBox("Satır sayısını giriniz")
    Dim y As Integer = InputBox("Sütun  sayısını giriniz")
    Dim a(x - 1, y - 1) As Integer
    Dim b(x - 1, y -  1) As Integer

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As  System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        'A  matrisini doldurma
        For i As Integer = 0 To x - 1
            For j  As Integer = 0 To y - 1
                a(i, j) = InputBox("A matrisi: "  & i + 1 & ".Satır " & j + 1 & ". Sütun Değerini giriniz")
             Next
        Next
    End Sub

Private Sub  Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs)  Handles Button2.Click
        'B matrisini doldurma
        For i As  Integer = 0 To x - 1
            For j As Integer = 0 To y - 1
                 b(i, j) = InputBox("B matrisi: " & i + 1 & ".Satır " & j + 1  & ". Sütun Değerini giriniz")
            Next
        Next
    End  Sub

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As  System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
         'A+B
        For i As Integer = 0 To x - 1
            For j As Integer =  0 To y - 1
                MsgBox(a(i, j) + b(i, j))
             Next

Next
    End Sub

End Class

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.