vncserver-kurulumu
Bu kurulumu yapabileceğiniz işletim sistemleri ;
- Fedora
- Centos
ssh ye bağlanıyoruz öncelikle ve sırasıyla aşağıdaki adımları takip ediyoruz ;
- KDE Kurulumu : aşağıdaki komutu ssh ekranına giriniz.Bu sayede KDE kurulumunu yapacağız.KDE bizim için alternatif bir arayüz olacaktır.
yum -y groupinstall KDE (K Desktop Environment) - GNOME Kurulumu : aşağıdaki komutu ekrana giriniz.Bu sayede GNOME kurulumunu yapacağız.GNOME bizim için 2. alternatif arayüz olacaktır.
yum groupinstall X Window System GNOME Desktop Environment - VNC Servisi, Firefox ve X-Server Kurulumu : aşağıdaki komutları ssh ekranına giriniz.Bu son yükleme işlemimiz olacaktır.
yum -y install vnc vnc-server firefox x11-xorg
Aşağıdaki komutla gizli vnc klasörüne gireceğiz ;
cd ~/.vnc
Şimdi xstartup dosyamızı düzenleyeceğiz.Ben pico kullanmanızı tavsiye ederim düzenlemek için.
pico xstartup
Açılan sayfada ;
twm & bunu buluyoruz ve aşağıdakileren birisini yazıyoruz.Yeşil Koyu yazdığım benim tercihimdir.
- KDE yi Kullanmak için startkde & bunu ekleyiniz twm & yerine
- GNOME yi Kullanmak için gnome-session &bunu ekleyiniz twm & yerine
Makinamız açıldığında vncserver komutunu ssh ekranına giriyoruz.Sizden şifre girmenizi isteyecektir.Koymak istediğiniz şifreyi bu ekrana gireceksiniz.Bunu 1 kez soracaktır.
IPADRESİNİZ:1 Şeklinde tightvnc-1.3.10-setup programıyla makinamıza bağlanıyoruz.Buradan indirebilirsiniz programı: tightvnc-1.3.10-setup
Gelen ekrana şifremizi yazıyoruz.
İşlemleriniz bitmiştir
- Doğabilecek herhangi bir sorunda bize Destek Talebi Gönder kısmından ulaşabilirsiniz.
- Bu işlemi dilediğiniz taktirde ücretsiz olarak biz de yapabiliriz.Bunun için de Destek Talebi Gönderkısmından ulaşabilirsiniz.
Alıntıdır... http://9ir.net/vnc-serverkdegnomefirefox-ve-x-server-kurulumu