İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

VPS Bayiliği Düşünceleriniz

creator

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2008
Mesajlar
14
Reaction score
0
Öncelikler tüm forum sakinlerine Merhaba ;

Yıllardır Türkiye de hosting alanında hizmet veren bir firma olarak yakın zamanda vps bayiliği adı altında bir hizmet vermeyi hedeflemekteyiz . Kısaca bu hizmet şu şekilde olucak Bizim kendi sattığımız yüksek performans lı vps sunucularımızı bir bayilik sistemi şeklinde hosting firmalarına toplu alım lar şeklinde sunmayı ve kendilerine bunun la ilgili kendi panelleri gibi yönetim panelleri sunucak ve tamamen hiçbir kurulum gerektirmeksizin sunucu satışı yapabileceği bir ortam sağlamayı düşünüyoruz.

Bu sistemde firmamızın hiçbir ismi geçmeyecek şayet bir datacenter ınız varmış gibi sunucu satışı yapıcaksınız ve bunun desteğini yine firmamızdan sağlayacaksınız. İsmimiz geçmediği şekillendirilebilir bir panel bu panel üzerinde sistem durumları reboot bandwith vs. bir takım ayarlar söz konusu.

Bilindiği gibi türkiye şartlarında bir datacenter kurmak kolay bir durum değildir biz bayilerimize kaliteli bir altyapı üzerinde kendi sattığımız sunucularımızı daha uygun fiyatlara sunarak satışını yapmalarını sağlıycaz.

Sunucularımız üzerinde standart yazılımlar kurulu olarak gelicek hiçbir kurulum derdi olmayacak yani kendi yazılımımız olan lisanslı bir kontrol paneli mail sistemi ftp sistemi vs. full kurulu bir sunucu sistemi.

Bu konuda sizlerin önerilerini beklemekteyiz. Ayrıca yurtdışından vps bayiliği şeklinde satışı yapan arkadaşlarda çalışma şartları hakkında bilgi verirlerse seviniriz. Konu şu an geliştirilme aşamasında dır ancak çok yakın sürede devreye girecektir.

Bu şekilde çalışma sistemine bayi olarak katılmak isteyen arkadaşlar tarafıma özel mesaj olarak kısa bilgi yani piyasada ki durumu hakkında bilgi sunmalarını ve iletişim bilgilerini yollamalarını bekleriz.

Saygılar
 

raincu

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mart 2008
Mesajlar
1,005
Reaction score
1
Konum
Anadolu
siz kim olduğunuzu ya yazın, yada talipli arkadaşlara pm olarak bi gönderin, bizde ona göre talip olalım arkadaşım.

mesela ben talibim, siz kim olduğunuzu bi tanıdım pm den bana ...
 

creator

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2008
Mesajlar
14
Reaction score
0
Merhaba ;

Cevabınız için teşekkürler anlıyorum kim olduğumuzu doğal olarak merak ediyorsunuz şu an için bu bilgileri saklı tutma taraftarıyım zaten sistem uygulamaya geçtiğinde herkez haberdar olucak. Ancak kısaca sektördeki kurumsal büyük bir firma olarak sizden düşüncelerinizi bekliyoruz. Konuyu şu an için daha çok önerileriniz kısmında sizlere sunmak istedim onun yanında da uygulamaya geçtiğinde bize değerli fikirlerini sunan arkadaşlara ilk olarak öncelik vermek için pm istemiştim sanırım şu an tarafıma da zaten pm atılamıyor.

Saygılar
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
sunucu ya da hosting satışından çok fazla anlamıyorum ama kafama takıldı :)

örneğin ben vital e gidip, "arkadaş bana virtuozzo ile 5 e bölünmüş bi sunucu ver" dediğimde hayırmı diyorki ?
Zaten panel plesk (örneğin) ise hepsinde aynı değilmi neden farklı bi panel olsun ?
Ayrıca nerden alırsan al zaten sunucuda herşey kurulu gelmiyormu ?

dediğim gibi hosting vs. satışından hiç anlamadığım için yukarıda yazılanlarda ilginç gelmedi bana açıkçası...yani bilmemne yazılımı ile 4-5-6 neyse bölünmüş vps satışına hazır sunucular dense aynı şey olmuyormu ? Yada ben bi sunuc alsam bana dediklerinizi yapmıyorlarmı (istersem tabi ) ???

Not: düşüncelerimizi sorduğun için söylüyorum :)
 

creator

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2008
Mesajlar
14
Reaction score
0
Merhaba ;

Daha önceden belirttiğim üzere çalışma şekillerini şu an veren firmaların tam olarak bilemiyorum bizim sistemimiz biraz daha satış odaklı bayileri yormayacak kendi datacenter ından satar gibi satıcak bir sistem geliştirmeyi hedefliyoruz.

Siz bir sunucuyu evet 5 e bölüp satarsınız ancak bunda şöyle bir durum vardır siz o makina üzerinde vps i satmış olsanız da olmasanız da makina ödemesi yapılıcak ve bildiğim kadarıyla bölündükten sonra bunların imajları tarafınıza ait olucak. Düşündüğümüz sistem daha farklı bir nevi komisyoncu olucaksınız bizim size sunduğumuz fiyatlar kendi satış fiyatlarımızın altında olucak siz bunu piyasaya nasıl sürerseiniz o konu size kalmış . Yani elinizde makine bekletme gibi bir zorunluluğu maliyeti olmayacak. Ayrıca belirttiğiniz makinelerin performansı ile tartışılmayacak kadar daha üstün vps ler size sunulucak.

Farklı kontrol paneli yazılımı olması konusunda ise yorum tabi size kalmış bizim kullandığımız yazılım lisanslı bize ait herhangi bir açığı tespit edilmemiş bir yazılım.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
ya senin dediğin satış ortaklığı o zaman...stok sizin tarafınızda saklanıyor, ben sipariş aldıkçada ona göre satış yapıyorsunuz kendi stoğunuzdan veriyorsunuz yani...
ama baştada dediğim gibi panele falan kasmanıza gerek yokki plesk kullan gitsin kimse çakozlomaz zaten :)...ne sunucuda nede vps te aldıgım firmanın logosunu gördüm...hepsi aynı yani...
neyse hayırlı satışlar ;)
 

creator

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2008
Mesajlar
14
Reaction score
0
Merhaba

Evet bir nevi satış ortaklığı da denebilir .. Kontrol paneli hakkında dediğim gibi tamamen lisanslı yazılımımızı kullanıcagımız için herhangi bir lisans ücreti yada sıkıntısı müşterilerimize yansıtılımıyor. Buna benzer şekillerde çalışan arkadaşlar varsa onlardan önerileri ve şu anki çalışma şekillerini belirtmelerini rica ediyorum
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
Affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum ?
Gerçi bende bu işlerden (Sunucu vs...) pek anlamam ama merakımdan.

Diyelimki bu şekilde çalışıyorsunuz.

Ben sizle anlaştım, ama sunucu bilgisinden hiç anlamam. Bir nevi kendime site açtım, satış işlemlerini oradan gerçekleştiriyorum. Diyelim sattığım sunucular (VPS) ile ilgili müşterilerden gelen sorunlar ile ilgili talepler var. Herhalde bunu ben size bildiricem. Sonuçta sunucunun kontrolü sizde olacak ! Buna göre ben sadece bir nevi komisyoncuyum.

Tabi bu sisteminizin tuttuğunu da varsayarak bundan dolayı size büyük bir yük binmez mi ? Eğer binerse bunun altında çıkabilmek için ne gibi düşünceleriniz var ?
 

creator

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2008
Mesajlar
14
Reaction score
0
Merhaba ;

Öncelikle şunu bildireyim bildiğiniz gibi sunucular managed ve unmanaged olarak satışa sunulur managed hizmetini eğer siz sunucu yönetiminden anlıyor iseniz siz verebilirsiniz.. Unmanaged olarak bu sunucuları sattığımızı ve sattığınızı düşünürseniz herhangi bir sorun teşkil etmez çünkü desteğini verdiğimiz konular sunucuya erişim ve bağlantı donanımsal konular gibi durumlardır bu sektörde kurumsal olarak çalışan bir firma olduğumuz için bizim için bu bir iş yükü değildir. Bunu kaldırabilecek destek ekibimiz bulunmaktadır.
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
Demek istediğinizi anladım.

Aklıma bir soru daha geldi. Peki bu bayilik verme işlemi yaparken, vereceğiniz kişi için de bazı koşullar arayacak mısınız ? Öyle her isteyen gelip sizden bayilik alabilecek mi yoksa bazı şartlarınız olacak mı ?
 

creator

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Eylül 2008
Mesajlar
14
Reaction score
0
Şu an proje aşamasında olduğu için net şeyler söyleyemiyorum ama sonuçta bir takım şartlar hizmet kalitesi açısından koyulması gerekecektir. Ama amaç bunu minimuma indirmek ve müşteriyi yormamak olucaktır.

Bu aşamada sizlerden de öneriler bekleriz siz olsaydınız bu sistemi nasıl geliştirebilirdiniz ?
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst