İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

W.arez mi değil mi ?

G

Gazete.CC

Misafir
Bir sitede kullanılan scriptin w.arez olup olmadığını nasıl anlarız ?

Script ASP

Anlamaktan ziyade bu işi pek bilmeyen sirket yöneticisine nasıl ispatlarız ?

Mask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gazete.CC' Alıntı:
Anlamaktan ziyade bu işi pek bilmeyen sirket yöneticisine nasıl ispatlarız ?

ilk kısmı tutki ispatladın. bu sorduğun soruyu ispatlaman daha zor olacaktır.
çünki şahıs işi bilmiyor ise anlatacaklarında genelde boş gelecektir şahsa
Sana bol şans dilerim

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
doğrusu artık firma sahipleride marez içeriğe hayır demiyolar...aramızdada çok var...100ytl site yapıyolar...bu durumda kimsede onlara hayır demiyor tabi...bence gözünü korkutmak en mantıklısı...Madem bilmiyorsa adam db nin aynısı göster adama...bak aynı de...buda ona yeterli olabilir belki...bimliyorum ama korkutmaktan başka çaren

G

Gazete.CC

Misafir
olay tam olarak şöyle

scriptin kullanıldığı site ingilizce bir emlak sitesi. scriptte dolayısıyla bir emlak scripti. siteyi yapan türk bir sirket. sitenin sahibide türk bir emlakçı

scriptin admin paneli tamamen ingilizce.

normalde ben kod yazan birisi olsam her ne kadar ing. site icin script hazırlasamda anlaşılabilmesi bakımından (kullanıcak olan kişilerde türk) admin panelini türkçe yapardım. neyse bunu geçtik. cünkü scripti yazan sirket bu scripti daha önce ingiliz bir firma icin yazdığından bahsediyor. bu tezi de böylece cürütmüs oluyolar.

fakat ben hala daha sitenin scriptinin marez olduğunu düsünüyorum. cünkü siteyi 7 ay geçmesine rağmen hala teslim edemediler.

Wishmaster : script tamamen ingilizce

Mask : scriptin kullanıldığı bir site daha bulabilsem yada marez olarak dağıtılan bir yer bulabilsem cok rahat ispatlarım

venom : 100 ytl olsa tamam diyecem fakat kesinlikle değil. gözünü korkutma konusunu denedim. eğer bu script marez ise ve ortalıkta dağıtılan kodları varsa birgün sabah işyerini açtığında siteye girdiğinde hekED BY XXX Yazısı görebilirsin dedim ve onun isteği üzerine arastırmasını yapıyorum zaten

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
adresi pm le yollarsan sana o script kullanılıyorsa kullanan adresleri tespit edebilirim.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
emlak sistemleri lisanslı satılıyor.Belkide yabancı bir firmadan lisansını almış, editlemişdir olamazmı ?

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Gazete.CC' Alıntı:
olay tam olarak şöyle

scriptin kullanıldığı site ingilizce bir emlak sitesi. scriptte dolayısıyla bir emlak scripti. siteyi yapan türk bir sirket. sitenin sahibide türk bir emlakçı

scriptin admin paneli tamamen ingilizce.

normalde ben kod yazan birisi olsam her ne kadar ing. site icin script hazırlasamda anlaşılabilmesi bakımından (kullanıcak olan kişilerde türk) admin panelini türkçe yapardım. neyse bunu geçtik. cünkü scripti yazan sirket bu scripti daha önce ingiliz bir firma icin yazdığından bahsediyor. bu tezi de böylece cürütmüs oluyolar.

fakat ben hala daha sitenin scriptinin marez olduğunu düsünüyorum. cünkü siteyi 7 ay geçmesine rağmen hala teslim edemediler.

Wishmaster : script tamamen ingilizce

Mask : scriptin kullanıldığı bir site daha bulabilsem yada marez olarak dağıtılan bir yer bulabilsem cok rahat ispatlarım

venom : 100 ytl olsa tamam diyecem fakat kesinlikle değil. gözünü korkutma konusunu denedim. eğer bu script marez ise ve ortalıkta dağıtılan kodları varsa birgün sabah işyerini açtığında siteye girdiğinde hekED BY XXX Yazısı görebilirsin dedim ve onun isteği üzerine arastırmasını yapıyorum zaten
söz konusu scripti kullanan biri Türk olmak üzere 3-4 site buldum. scriptin yapımcısının sitesinide tespit ettim pm le sana gönderdim bilgileri iyi çalışmalar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.