İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web hosting isine girsem mi diyorum?

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Web hosting isine girsem, nelere ihtiyacim var?
Bu isi profesyonel manada yapan kisilerden tavsiye almak istiyorum.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
iyinetadmin' Alıntı:
Web hosting isine girsem, nelere ihtiyacim var?
Türkiye içinmi yoksa uluslararasımı iş yapacaksın? Tr de şirket olmana bakıyorlar yada amacın acemi müşteri ise sınırsız bir şeyler verip vermediğine. birde Türk müşterisi msn'den veya telefondan desteğe çok önem veriyor. bu yüzden bilgili ve deneyimli teknik operatörlere ihtiyacın olacaktır.

C

Cobra

Misafir
Ofis, Telefon, Şirket , Çok para, en az 2 eleman (24 saat destek için, dönüşümlü) ve insanların sana güven duyması gerekiyor. Ama ABD deki birine güvenmeleri çok çok zor. Allah kolaylık versin..

not: Ayrıca Dedicated fiyatları artık aşırı ucuz. Millet hosting yerine ayda 50$ a koca makine kiralıyor..

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Aklimdakini biraz aciklayayim.

Sadece dedicated dusunuyorum.
Linux tabanli sistlemler.
-Virtual hosting yok.
Baslangi icin 2xT1 baglanti yeterli olur gibime geliyor.
Hosting isini burada (Amerikada) yapmayi dusunuyorum.
Kendi dukkanimi (datacenterimi) kurmak niyetim.
Musterilerin Turk olmasi baslangic icin tercihim, daha kolay kominikasyon kuracagimi dusundugum ve azda olsa bilindigim icin.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
iyinetadmin' Alıntı:
Aklimdakini biraz aciklayayim.

Sadece dedicated dusunuyorum.
Linux tabanli sistlemler.
-Virtual hosting yok.
Baslangi icin 2xT1 baglanti yeterli olur gibime geliyor.
Hosting isini burada (Amerikada) yapmayi dusunuyorum.
Kendi dukkanimi (datacenterimi) kurmak niyetim.
Musterilerin Turk olmasi baslangic icin tercihim, daha kolay kominikasyon kuracagimi dusundugum ve azda olsa bilindigim icin.
iş kendi dc ni kurmaya geldiğinde büyük ve orta ölçekli dc lerin sitelerine girip ordaki kalifikasyonları incelemen iyi olur. ev1 in resimli olarak dc galerisi ve açıklamaları mevcuttu. ama genel olarak dc lerde olması gerekenler:
enerji sistemleri (jeneratörler, akım düzenleyiciler)
merkezi kontrol kabini
soğutma/klima sistemi
özel güvenlik
yangın sistemi

C

Cobra

Misafir
Şu soruya kendi kendine cevap verip daha sonra bu işe girmelisin..

1- ev1 layered sago v.s. gibi dünya devleri süper ucuz fiyatlarla 24 saat teknik destekle server satıyorken, neden benden hosting alsınlar?
2- Türk müşteri olarak düşün.. Madem host alacaksın ve abd de olmasını istiyosun makinaların. TR de onlarca şirket var. ABD de serverları olupta TR den satan, yeri yurdu belli telefonu adresi olan adamlar. Neden senden alsınlar?

Not: Bunları yazıyorum çünkü türkiyedeki mantık bu, boşuna zarar etmeni istemem

A

AnxiouS

Misafir
Arkadaşların dedigi gibi para + bilgin olması gerek en önemlisi bu kendi datacenter ını kurmak ise amacın

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Altyapi konusunda bir nebze bilgim var, benim asil merak ettigim bu isi yapanlarin yasadigi sorunlar yada zorluklar.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Cobra' Alıntı:
Şu soruya kendi kendine cevap verip daha sonra bu işe girmelisin..

1- ev1 layered sago v.s. gibi dünya devleri süper ucuz fiyatlarla 24 saat teknik destekle server satıyorken, neden benden hosting alsınlar?
2- Türk müşteri olarak düşün.. Madem host alacaksın ve abd de olmasını istiyosun makinaların. TR de onlarca şirket var. ABD de serverları olupta TR den satan, yeri yurdu belli telefonu adresi olan adamlar. Neden senden alsınlar?

Not: Bunları yazıyorum çünkü türkiyedeki mantık bu, boşuna zarar etmeni istemem

1. Ben onlardan daha ucuza hizmet verecegimi dusunuyorum.
2. Daha genis bandwidth ve daha buyuk trafik secenegi sunabilirim.

Ek olarak Amerika bazli trafigi olan yada olacak siteler icin tercih sebebi olabilir. ingilizce destek almakta problem yasayanlar icin kendi memleketinden birisinin servis vermesi tercih edilebilir.

F

fenerli

Misafir
iyi.net profiline baktığımızda geç kalınmış bir karar denilebilir, shared hosting satılmayacağına göre (ki bencede en iyisi) müşterilerin ödeme gecikmeleri haricinde bir sorunla karşılaşmayacağınızı düşünüyorum, bu işi tek başınıza yapmayı düşünmüyorsunuzdur sanırım, iyi bir girişim.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
iyinetadmin' Alıntı:
1. Ben onlardan daha ucuza hizmet verecegimi dusunuyorum.
2. Daha genis bandwidth ve daha buyuk trafik secenegi sunabilirim.

Ek olarak Amerika bazli trafigi olan yada olacak siteler icin tercih sebebi olabilir. ingilizce destek almakta problem yasayanlar icin kendi memleketinden birisinin servis vermesi tercih edilebilir.
ucuz derken içine panel ve semimanagement ta dahil bir fiyattamı olacak?

L

LNWServers

Misafir
En önemlisi müşterilerle iletişimde kopukluk olmaması gerek diyelim sunucudan spam yapıyorlar ve datacenter bu sunucuyu offline duruma getirdi, müşterilere bilgi verilmesi yani cvptan kacınılmaması çok olumlu yönde etkiler, onun için bazı hosting firmaları kendi sitelerini baska datacenterde host etmektedir.

İkinci olarak önemli olan yedekleme sistemi çünkü sonucta bunlar bilgisayar ne olacagı belli olmuyor, herhangi bir problemde yedekleri karşılayabilirsin, fakat karşılayamassan bu sana zaman ve cok yuklu bir paraya mal olacaktır, bunları düşünmen gerekli ayrıca sunucu alıcaksan direk olarak datacenterdan almayı dene çünkü işlemler daha hızlı yapılır, ayrıca sunucu alırken kullanım kosullarını dikkatlice okuman şart, Bazı sorunlarda datacenter sana bir süre zaman vermesi gerekir mesela diyelim spam yapıldı theplanet sana istek acıyor bunu coz diyor yoksa ucurucaz sunucu falan diyorlar, fakat layeredtech.com bunu yapmıyor bildigim kadari ile yada arasıra yapıyor arasıra yapmıyor yaşadığım olaylardan öğrendim kadarı ile.Umarım işe yarar.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
fenerli' Alıntı:
iyi.net profiline baktığımızda geç kalınmış bir karar denilebilir, shared hosting satılmayacağına göre (ki bencede en iyisi) müşterilerin ödeme gecikmeleri haricinde bir sorunla karşılaşmayacağınızı düşünüyorum, bu işi tek başınıza yapmayı düşünmüyorsunuzdur sanırım, iyi bir girişim.

Tek girmeyi dusunuyorum, tekbasima yapamam.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
tr.st' Alıntı:
ucuz derken içine panel ve semimanagement ta dahil bir fiyattamı olacak?

Panel, semimanagement vb.. konulari henuz bilmiyorum.
Bugune kadar kullandigim serverlarin hicbirinde panel kullanmadim.
Sanirim bu konudan nalyan birisinin yardimina ihtiyacim olacak.

L

LNWServers

Misafir
Managed veya Semi-Managed olayları sunucu ücretinin çıkmasına neden olur, fakat bazı sunucu satan firmalar semi-managedi ücretsiz sağlıyorlar. Layeredtech gibi firmalar unmanaged tir yani onlardan yardım talep edemessiniz mesala kernel upgrade vs konularında, fakat saat başına ücret alarak size bunları yapabilirler, semi-managed ise bazı olaylar firma tarafından gerçeklestirilir fakat bazı işlemleri yine sizin yapmanız gerekebilir.Managed denilen şey ise hersey aldıgınız firmaya aittir, firewall kurulumu,kernel upgrade vs.

L

LNWServers

Misafir
Kontrol paneli olarak , linuxta en populer olanlar 3 tane

1.) Plesk, bence kotu bir panel örneğini www.sw-soft.com dan görebilirsin.Çoğu şirket buna ücret ödemiyor, çünkü keyleri crack sitelerinde mevcut.

2.) DirectAdmin, bence kullanımı sade ve çok kullanışlı bir paket. www.directadmin.com da demosu mevcut

3.) cPanel, en gelişmiş ve en pahalı panel, aylık 35-55 $ arası bir lisans ücreti var.Fakat eklenti paketlerde eklenebiliyor ( Fantastico gibi - otomatik script kurulumlarını saglayan eklenti)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5