İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web site tasarımının doğru olarak uygulanmasının önemi

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
9,780
Reaction score
306
Site kurulumunda, arama motorları için en ilgi çekici yönlerden bir tanesi, SEO web site dizaynının doğru olarak uygulanmasıdır.

Bir yandan site ziyaretçilerini hayran bırakmak ve ilgisini çekmek, diğer taraftan ise, siteyi en iyi şekilde kullanmaktır. Ağır tasarımlı web sayfalarında, detaylar için pek fazla yer ayrılmaz. Bu yüzden doğru uyumu bulmak gerekir.

İşte size yardımcı olacak 7 ipucu:

İpucu 1: Planı basit tutun

Navigasyon linklerini arama motorları tarafından takip edilmeli. Plan basit, temiz ve ayrıca taslağı zengin olmalı. Arama motoru örümcekleri için yapılan fazla uğraşı sonunda, site ziyaretçilerini sayfanızı gezmekten vazgeçirebilir.

İpucu 2: Metni CSS ile islemek

Tasarımcıların en çok yaşadıkları sorunlardan birisi, göz alıcı grafiksel metinlerin kullanımı sırasında düz metinlerin kullanılması. Çözümü ise CSS kullanarak metni islemek. Düz metnin görünümünü değiştirerek arama motorlarının içeriği algılamasını sağlamak. Asla grafiksel metin gibi cezbedici olmayacak ama düz metin üstünde farklı bir etkisi olacak.

İpucu 3: Simgelerde mouse-over kullanımı ( mouse’u simge üzerine getirince, içeriği metinsel olarak açmak)

Eğer sayfa resim ağırlıklıysa ve metin gereksinimi duyuluyorsa, mouse-over kullanımı en mükemmel yoldur. Kurulum düzgün yapılırsa, resim( simge) ağırlıklı sayfa, geniş bir içeriğe sahip olan tasarıma dönüşebilir. Ziyaretçi gözüyle o simge, detaylarıyla artık yazılı bir metin gibidir. Yazılı metin, tüm gerçek içeriğiyle arama motoru örümceklerince taranabilir ve görülebilir.

İpucu 4: Farklı yazı karakterlerini kullanın

Fontların birçoğu grafiksel metinlerdeki gibidir. Ama hepsi de aslında sıradan metinlerdendir. Bu da demektir ki arama motorları metinleri okuyabilsin. Farklı fontları kullanın ve font paketlerini satın almayı da göz ardı etmeyin.

İpucu 5: Cep telefonu seçeneğini oluşturun ve bunu biçimlendirin

Bir çok insan, internet kullanımında cep telefonu cihazlarını kullanmakta. Bu nedenle, site kurumunda cep telefonlarındaki arama motorlarına göre format oluşturmak ve bunu iyi şekilde kullanmak çok önemlidir. Ek olarak, sayfayı oluştururken sayfanın farklı cihazlarda görünümünü test etmek gerekir. Bu yüzden düzgün bir şekilde formatı yapılmalıdır.

İpucu 6: Tasarı iyi ama yükleme kötü

Bir çok tasarım yükleme zamanını yavaşlatır. Böyle olunca çizim masasına geri dönüp yüklemeleri en aza indirmek için bakmak lazım. Bir çok şey etkileyebilir yükleme zamanını. Mesala ; font yüklemeleri, SEO eklentileri, yüksek çözünürlüklü resimler ve alfabeler.

İpucu 7: Değiştirme kraldır

İyi tasarlanmış bir web sayfası, size büyük bir gurur ve haz verir. Her ne şekilde olursa olsun değiştirme en önemlisidir. Farklı dizaynları deneyin ve karşılaştırın. Hangisi iyi sonuç veriyor diye, e-mail, sign-ups, sosyal medya paylaşımları veya satışları değerlendirin. Tasarım yapmak ve mükemmel dizayn oluşturmak her zaman kolay değildir. Fakat bu ipuçları size SEO website dizaynı sayesinde kazanmanızda yardımcı olacaktır.

Metnin orjinali : http://www.seo-news.com/seven-tips-for-winning-with-seo-website-design/
Kaynak : http://cemoli.com/web-site-tasariminin-dogru-olarak-uygulanmasinin-onemi.html
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst