İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web Sitelerinde Sıkça Yapılan Hatalar

a_sahin166

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aşağıdaki Hataları Okuyup web sitenizde olup olmadığını inceleyebilirsiniz. Zamanla yazılarımda hataları ayrıntılı olarak açıklayacağım.

Hata 1: FrameLer Kullanılması

Hata 2: Çok Fazla Resim Az Yazı

Hata 3: Web Sitenizin başa siteye Yönlendirilmesi

Hata 4: Web Sitenizin Arama Motorlarına sıkça eklenmesi

Hata 5: Web Sitenizde bir kelimeyi aşırı kullanma (6 dan Fazla tekrar etmesi)

Hata 6: Sayfa içersinde sayfa renginde Yazı yazılması (Gizli Yazı)

Hata 7: Web sitesinin dinamik sayfalar üretmesi (Aynı linkten aynı sayfaya tekrar ulaşamama)

Hata 8: Hosting Firmasının değiştirilmesi (IP ve DNS değişimi)

Hata 9: Web sitenizin yayınlanan IP adresinin başka web sitelerinle paylaşılması

Hata 10: Web Sitenizin Ücretsiz web site yayınlayıcılarda yayınlanması (Geocities.com, Tripod.com)

Hata 11: Web Sitetinizn sürekli çalışmaması(Down). Özellikle örümcekler geldiğinde.

Hata 12: Robots.txt dosyasını site dizinine konulmaması veya içinde arama motorlarına izin verilmemesi

Hata 13: Sitenizde Flash, DHTML, cookies, JavaScript, Java kullanılması veya şifreyle erişimin engellenmesi.

Hata 14: Sitenizin DNS serverlarından çözümlenememesi.

Hata 15: Web sitenizin link popülaritesinin az olması

Hata 16: Web site adresinizin özel karakterler (&,$,=,%,?) içermesi.

Hata 17: Web sitenizin yavaş olması

Hata 18: Meta Tag larda yanlış kelimelerin seçilmesi (özellikle "keywords" ve "description")

Hata 19: İndekslenmek için yeterli süre beklememişinizdir.

Şıh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba sevgili a_sahin166,
Bazı tavsiyelerin yerinde ama bazılarını neden sakınca olarak gösterdiğini anlayamadım.
Mesela:

Hata 1: FrameLer Kullanılması
Frame'ler, bilinçli ve yerinde kullanıldığı zaman çok faydalıdır. Sitenin hızını arttırır.
"Arama makineleri bakımından sakıncalı" diyorsan; google ve yahoo frame sayfalarını okuyorlar. Diğerlerine de zaten artık arama makinesi bile denmiyor.
Frame kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, o frame sayfasının tek başına google da çıkabileceğini hesaba katmaktır. O yüzden frame'e gömülü sayfaları bunu düşünerek yapmak lazımdır.

Hata 8: Hosting Firmasının değiştirilmesi (IP ve DNS değişimi)
Ben bunda da bir sakınca göremiyorum. IP değiştiği zaman bot onun yeni ip'sini anında bulur.

Hata 13: Sitenizde Flash, DHTML, cookies, JavaScript, Java kullanılması veya şifreyle erişimin engellenmesi.
Google flash dosyalarını okuyor, cookie'lerle ilgilenmiyor. Kullanıcının aleyhine olan(pop-up gibi) sinir bozucu Javascript'ler hariç; Javascript'lerle de ilgilenmiyor. Java ile yazılmış apletlerle de ilgilenmiyor, çünkü onları okumuyor. Server tarafındaki Java uygulamalarını ise bilemez, bilse de ilgilenmez.

Hata 16: Web site adresinizin özel karakterler (&,$,=,%,?) içermesi.
Böyle bir domain zaten istesen de alamazsın. Eğer alt sayfalardan söz ediyorsan, ben bu yukardaki karakterlerin hepsini url adreslerimde kullanıyorum ve hiçbir sakıncasını görmedim.

Saygılar, sevgiler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.