İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web Sitemize Resim Yüklerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

neleroluyo

İyinet Üyesi
Katılım
9 Şubat 2020
Mesajlar
31
Reaction score
17
Konum
İstanbul
Merhaba değerli iyinet okuyucuları,
Bu yazı içerisinde sizlere web sitemize resimleri yüklemeden önce hangi işlemleri uygulamalıyız sorusuna cevaplar vereceğim.
1 - Boyutu Web Sitesine Göre Ayarlamak
Resmi yüklemeden önce web sitenizin içerik için ayrılmış alanının yükseklik ve genişliğini hesaplamalı, ona göre boyutu belirlemelisiniz. Bu web sitenizin hızının artmasına ciddi katkıda bulunacaktır.
2 - Resim Alt Etiketleri, Açıklamasını Girmek
WordPress kullanıyorsanız, bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Başka bir altyapı kullanıyorsanız yine problem yok, resim alt etiketlerini yazınızın anahtar kelimeleriyle uyumlu bir biçimde, spam olmayacak şekilde girebilirsiniz. Ayrıca resim altyazısını girmeyi de unutmayın.
3 - Kaliteyi Düşürmek
Okuyucu için önemli olan resmin kalitesi değil, içeriğe hızlı ulaşmaktır. Bu yüzden olabildiğince resimlerin kalitesini düşürün. Bu sayede içerik daha hızlı açılacak ve sıralamanıza ciddi katkıda bulunacaktır.
Unutmayın, Google için resmin kalitesinin hiçbir önemi yok.
4 - Resmin Telif Hakkıyla Korunmamasına Dikkat Etmek

Google'dan indirdiğiniz resimler bazen telif hakkıyla korunabiliyor ve bu da bir web sitesi için oldukça büyük bir sorun oluşturabilir. Bu yüzden telifsiz içerik paylaşan resim sitelerindeki resimleri kullanın veya shutterstock gibi platformlardan resimlerin telif hakkını satın alın.
5 - Yazıyı Resimle Doldurmayın
Yazı uzunluğuna göre değişebilen bir kriter olsa da, resimlerin çok fazla olması hem kullanıcı hem de google açısından pek iyi değildir. 200 kelimede 1 resim yeterlidir. (Optimum seviyede resim yüklemek SEO açısından pozitif dönüş sağlar)
Yazımı okuduğunuz için teşekkürler. SEO hakkında herhangi bir sorunuz var ise özelden ulaşabilirsiniz. Ücretsiz şekilde yardımcı olurum.
(YAZAR: Miran Ekmen)
 

orgyazilim

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
29 Ağustos 2021
Mesajlar
14
Reaction score
1
Konum
antalya
resim sıkıştırma eklentilerinin Kaliteyi Düşürmek konusunda zararı olur mu
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst