İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web Sitenizi Ücretsiz Olarak Tanıtmak için En İyi 7 Teknik

ServetBey

0
Onaylı Üye
Katılım
17 Aralık 2018
Mesajlar
159
Reaction score
38
Dünyadaki en iyi ürünü elde edebilirsiniz, ancak etkili reklam olmadan, hiç kimse elinizdeki ürünü tanımayacaktır. Web siteniz var diye herkesin sitenize akın edeceği anlamına gelmez. Web sitenizi üst sıralara çıkarmazsanız kimse var olduğunu bilmeyecektir. Elinizdeki ürünü ya da yaptığınız hizmeti değişik servis araçlarıyla tanıtabilirsiniz, ancak bunların maliyeti çok yüksektir. Üzülmeyin bu işleri ücretsiz olarak yapmanın birkaç yolu vardır. Sayfanızı arama motorlarında en üste çıkarmak için izlemeniz gereken yedi web sitesi tanıtım ipucunu yazımın devamında okuyabilirsiniz.

1. Web Sitesi SEO'suna Odaklanın
Web sitenizin içeriği üzerinde çalışmaya başlamadan önce, içine girecek olan SEO araçlarını bilmeniz gerekir. Google anahtar kelime aracı planlayıcısını kullanmanız pazarınız için en iyi anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olacaktır. Dikkat çekici ve fark edilmesi kolay blog gönderileri oluşturmanıza yardımcı olacak düşük rekabet ve yüksek arama sıklığı olan anahtar kelimelere odaklanın. Doğru SEO stratejisini kullanmak, sitenizi tanıtmaya odaklandığınızda size yardımcı olacaktır. Seçtiğiniz anahtar kelimelerin başlığa, başlıklara, içeriğe ve meta açıklamasına eklenmelidir. Resim eklerseniz, anahtar kelimeyi resim başlık etiketine ve alt etiketine eklemeyi unutmayın. Geleneksel SEO kullanarak web sitenizi tanıtmak, doğal trafik ve daha üst sıralarda yer almanın en iyi yollarından biridir.

2. Sosyal Medya Pazarlaması
Sosyal medya dünyası internet üzerindeki pazarlamayı tamamen değiştirdi. Bir sosyal medya hesabı oluşturmak ve müşterilerle etkileşime girmek çoğu zaman bir web sitesini tanıtmanın en iyi yoludur. Müşterilerle bağlantı kurabileceksiniz ve onlarla iletişiminiz sonucunda anında sonuç alabilirsiniz. Farklı sosyal medya hesapları, işletmelere, işlerini doğru hedef kitleye tanıtmak için mükemmel bir platform sağlar. Sosyal medya hesaplarındaki web sitelerinin tanıtımı, imgeyi markalaştırabilir. Yeni “beğeniler” ve müşteri iletişim bilgileri kazanmak için benzersiz açılış sayfalarıyla yarışmalar ve hediyeler düzenleyin. Facebook ve Twitter, sosyal medyanın baskın güçleri olmaya devam ediyor, ancak Pinterest ve Instagram, bir web sitesini tanıtmanın diğer yolları olarak işletmeleri kendine çekmeyi başardı.

3. Arama Motoru Listesi
Web sitenize trafik çekmeye başlamanın basit bir yolu arama motorlarını kullanmaktır. Google, Yahoo !, Bing vb. gibi arama motoru dizinlerine yeni içerik gönderin, böylece siteniz dizine eklenecektir. Büyük arama motorları bu hizmeti ücretsi sunar. Daha küçük arama motoru dizinleriyle de bu işlemi yapabilirsiniz. Haftalık yeni içerik ekliyorsanız, bir web sitesini tanıtmak için yapmanız gereken ilk şeylerden birini başarıyorsunuz demektir.

4. Markalaşma
Marka imajınız, insanların şirketinizi nasıl tanıyacağı anlamına gelir. Markanızın tanınmasını kolaylaştırmak ve insanların dikkatini çekecek kadar tanınmak için biraz zaman harcayın. E-posta hesabınız, kısa mesajlarınız ve web sitesi URL’nizi içeren forumlar için bir imza oluşturun. Bu, insanların markanızı tanımasını sağlamanın harika bir yoludur. İnsanların linklerinize tıklamalarını sağlayacktır. URL’nizi kısa mesajlara ve diğer mobil reklamcılık seçeneklerine eklemeyi seçerseniz, mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmak çok önemlidir. Bu da markalaşma serüveninize katkı sağlayacaktır.

5. Karşılıklı Link Verme
Web sitenizi güvenilen arama motorlarına göstermenin bir yolu, başka web sitelerinin sitenize link vermesidir. Sitenizi birkaç düşük kaliteli siteyle ilişkilendirmeye çalışmayın. Arama motorları, web sitenizin daha yüksek sıradaki otorite siteleriyle bağlantılı olduğunu gördüklerinde sizi daha yüksek bir web sitesi sıralamasıyla ödüllendirmek isteyecektir. Ziyaretçilerle alakalı bağlantılar oluşturmaya odaklanın . Gelen bağlantılar SEO açısından önemlidir.Ancak bağlantıları oluştururken dikkatli olmalısınız. Aynı anda çok fazla şey yaparsanız, web siteniz arama motorlarından men edilebilir. Yavaş ve düzenli çalışın. Web sitenize gelecek kaliteli bağlantılar üzerinde çalışmanız arama motorlarında yükselmeniz için en iyi yol olacaktır.

6. Kaliteli İçeriğe Odaklanın
İnternet üzerinde web site tanıtımı için yapabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri kaliteye odaklanmaktır. Ziyaretçileriniz için neden blog yazısı yazıyorsunuz? Onlara istedikleri bilgiyi mi veriyorsunuz, yoksa sadece web sitenizde “yeni” bir şey yapmaya mı odaklanıyor sunuz? Kaliteli içerik oluşturmak, web siteniz ve genel sıralamanız için çok önemlidir. Diğer kişilerin okumak istedikleri içeriği kendi bloglarında / web sitelerinde ve sosyal medyalarında yazın. Bir şirket blogu oluştururken görünürlük kazanmanıza yardımcı olmak için Google Authorship'i kullanın. Bu, tüm makalelerinizi birbirine bağlar ve Google'da daha üst sıralarda yer almanızı sağlar. Bloga her yeni makale yüklediğinizde yeni sosyal medya mesajları gönderin. Neyin işe yaradığını ve trafiği artırmıyorsa neyi çıkarabileceğinizi bulmak için blogunuzu takip edin.

7. Google Yerel İşletme'yi kullanın
Yerel bir kitle edinmek için sitenizi Google Yerel İşletme’ye gönderin . Google yalnızca web sitesi tanıtım fikirleri sağlamakla kalmaz, her işletmenin bilgilerini ücretsiz olarak kaydetmesine izin verir. Resimler ekleyebilir, promosyon teklifleri dahil edebilir ve hatta mobil reklamlar gönderebilirsiniz. Google Yerel İşletme sayfasının büyük kısmı, bilgilerin nasıl görüntülendiğidir. Normal arama sonucu bilgilerinin geri kalanının hemen üstünde görünerek şirketinize daha büyük bir çevrimiçi varlık gösterilmesini sağlar. Google, bulunduğunuz yere bile yol tarifleri sunar ve müşterilerin doğrudan mobil cihazlarından aramalarını sağlar.

Bu yedi ipucunu kullandıktan sonra web sitemi nasıl tanıtacağımı hala anlayamadım diyorsanız, size yardımcı olmam için PM atabilirsiniz.

Sizlere hangi konularda yardımcı olabilirim:

* Büyük sitelerde tanıtım yazısı yayımlama
* Etkili SEO çalışması
* Kaliteli içerik oluşturma

* Site analizi
 

Pire-Ferhat

0
Onaylı Üye
Katılım
2 Aralık 2004
Mesajlar
401
Reaction score
19
İstifade ettiğim güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler, yerel işletmeyi kullanmak benim işime yarayabilir. Bunu çok önemsemiyordum ama artık zamanı geldi diye düşünüyorum :)
 

zeytark

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
10
Reaction score
0
Konum
Bursa
güzel bir yazı olmuş çok teşekkürler işime yaradı
 

ertunc_58

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Şubat 2008
Mesajlar
86
Reaction score
9
Bilgilendirme için teşekkürler. Açıklayıcı olmuş ;)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

<-->sekito <-->sekito
Üst