İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web Sitesi Karakter Sorunu

Xedal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
üç gündür kimse bi cevap yazmadı konuyu tekrar açtım..

Selam arkadaşlar;
Firefox kullanıyorum..
Bir siteden veya not defterinden kopyaladığım bir yazıyı siteme yapıştırdıktan sonra iki karakterde sorun çıkıyor.

Bu karakterler: " ve ' bunların yerine ? karakteri çıkıyor.

Mesela: Babası dedi ki; "Ali'nin memleketi Mersin'dir."

bu yazıyı kopyalayıp siteme yapıştırdıktan sonra ve yayınladıktan sonra şu şekilde çıkıyor:

Babası dedi li; ?Ali?nin memleketi Mersin?dir?

Görünümdan karakter kodlamasına baktım. Unicode - UTF 8 görünüyor. Diğer kodları seçtiğimde türkçe karakterler gidiyor..

Bunun bir çaresi var mı arkadaşlar..

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Sadece baktım ve böyle bir başlıkta konu açtığın için okumadan cevap bile vermeyeceğim!

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Dosyaların yazıldığı editordeki kodlamayı değiştirebilirsin. Notepad++ tavsiye ederim. Standard notepad'de böyle bir özellik var mı bilmiyorum.

Xedal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Sadece baktım ve böyle bir başlıkta konu açtığın için okumadan cevap bile vermeyeceğim!

bi önceki konuda insan gibi sordum kimse cevap vermedi.. bu da insan gibi bi soru,, soru içerisinde hakaret yok, küfür yok.. bu yardım isteği.. sanki vatanı bölmüşüm gibi burnunu eğme.. cevap vermek zorunda değilsin..

Dosyaların yazıldığı editordeki kodlamayı değiştirebilirsin. Notepad++ tavsiye ederim. Standard notepad'de böyle bir özellik var mı bilmiyorum.

iyi güzelde hangi dosyalardan bahsediyorsun?
saygılarımla

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Sen nereye yapıştırıyorsan oradan?
Yapıştırdığın yer direk bir web formu ise, o taradığın şeyi önce kendin notepad e yapıştırıp, kodlamasını UTF-8 without BOM yapıp sonra kendi sitene taşıdığında sorun kalmayacaktır. Kendi sitenin kodlamasının da UTF-8 olduğunu kontrol et. HTML karakter kodlaması ve aynı zamanda dosyanın kendi kodlanma biçimi de dahil. (Wordpress filan kullanıyorsan bu adımı esgeçebilirsin)

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Köşeli tırnak mı kullanıyorsun ? Mesela bir Word dosyasında çift tırnak
Kod:
“”
şeklinde çıkarken normal kullanımda
Kod:
""
şeklinde çıkıyor.

Xedal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Sen nereye yapıştırıyorsan oradan?
Yapıştırdığın yer direk bir web formu ise, o taradığın şeyi önce kendin notepad e yapıştırıp, kodlamasını UTF-8 without BOM yapıp sonra kendi sitene taşıdığında sorun kalmayacaktır. Kendi sitenin kodlamasının da UTF-8 olduğunu kontrol et. HTML karakter kodlaması ve aynı zamanda dosyanın kendi kodlanma biçimi de dahil. (Wordpress filan kullanıyorsan bu adımı esgeçebilirsin)

Wordpress kullanıyorum.. dediklerini yaptım sorun devam ediyor..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.