İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web Sitesi Üzerinden Satış Ortaklığı Yapmaya Başlamadan Önce Bilinmesi

volkan23

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Şubat 2014
Mesajlar
16
Reaction score
0
Diyelim ki bir web sitesi üzerinden satış ortaklığı yapmaya karar verdiniz. Web sitenizi kurmadan önce bazı konuları bilmeniz, satış ortaklığı yöntemini daha sağlıklı uygulamanızı sağlayacaktır. Bu konuları aşağıda ana başlıklar halinde belirtmeye çalıştım.

Hedef Kitle

Siteniz geniş bir kitleye mi yoksa dar bir kitleye mi hitap edecek? Bu da seçtiğiniz ürün ve sitenizin konusu ile ilgili bir durumdur. Örneğin bir "zayıflama ürününün" hedef kitlesi büyüktür. Ancak hedef kitlesi fazla olan dolayısıyla rekabetin yüksek olduğu bir alanda ürün tanıtımı yapacak iseniz çok çalışmayı göze almalı ve sabırlı olmalısınız. Başlangıç olarak hedef kitlesi küçük veya orta olan ürünlerle başlamak ileride yılmamanız açısından daha uygundur. Fakat hedef kitlesi dar olan ürünler için de şöyle bir sıkıntı vardır; bu tür ürünleri bulmak samanlıkta iğne aramak gibidir. Bazılarına tesadüfen rastlayabilirsiniz, işte o anda belki bu ürünü ilerde pazarlayabilirim diye not almanızı tavsiye ederim. Ben öyle yapıyorum :)

Dar Kapsamlı bir Konuda Özgün İçerikler Üretmek

Sitenizde "zayıflama yöntemleri" ile ilgili bir ürünün tanıtımını yapacağınızı varsayalım. Yani hedef kitlesi geniş olan bir konu seçtiniz. Tebrikler! Biraz zorlanacaksınız ama olsun, çalışmalarınızın karşılığını fazlasıyla alacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu alanda, örneğin; zayıflama yöntemleri, zayıflama mekanizmasının nasıl çalıştığı, ürününüzün zayıflamaya nasıl yardımcı olduğu vb. gibi faydalı bilgiler sunabilmeniz için araştırma yapmanız gerekir. Bu süreç sürekli devam edecektir. Sitenizi ziyaret eden insanların sayısı arttıkça, sizin bu konularda bilgili olduğunuzu gören insanlar, yazdıklarınızın dışında da size sorular soracaktır. Onun için seçtiğiniz konuda sürekli öğrenmeye hazır olmalısınız.

Ziyaretçilerinize faydalı olabilecek özgün içerikler sunabilirseniz, onlarda tanıtımınızı yaptığınız ürünleri almaktan çekinmeyeceklerdir. Hatta size duyacakları güven sayesinde arkadaş çevrelerine de sizi tavsiye edeceklerdir. Daha sonra tanıtımını yaptığınız ürünleri de takip edecek ve almaya daha yatkın olacaklardır.

İçerikleri sürekli güncellenen siteler, arama motorları tarafından da önemsenir ve arama sonuçlarında üst sıralara çıkartılır. Üst sıralarda daha çok insana ulaşırsınız. Eğer paylaşımlarınız beğenilir ise, yazılarınızın okunma süreleri uzun olacağından arama motorları tarafından puanınız yükseltilir ve üst sıralarda kalmaya devam edersiniz. Bu şekilde satış oranlarınız da artar. Kısacası bu bir döngü şeklinde devam eder. Aksi durumlarda da sizi zor günler bekliyor demektir. O kadar emekler verdiğiniz siteniz uzun bir ilgisizlik sürecinden sonra gerilemeye başlayacaktır. Dolayısıyla satışlarınız da düşecektir. Bunun olmaması için periyodik olarak yani iki, üç veya dört günde bir sitenizi yeni yazılarla güncellemeli, yorumlara ve sorulara cevaplar yazmalı, kısacası siteniz ile ilgilenmelisiniz.

Görünüm

Sitenizin görünümü, ziyaretçiniz için ilk izlenimdir. Ziyaretinin ilk anlarında sitenizi beğenir ise içerisinde gezinmeye veya ürün ile ilgili tanıtım yazınızı okumaya devam edecektir. Değilse gözüne daha hoş gelecek bir siteye gitmek üzere saniyeler içerisinde sitenizden ayrılacaktır. Bu sebeple siteniz için seçeceğiniz tema; öncelikli olarak genel beğeniye hitap etmeli daha sonra da satış ortaklığı sistemine ve tanıtımını yapacağınız ürüne uygun olmalıdır. Bu noktada sizin konunuz ile benzer özelliklere sahip sitelere girip, fikir almanızı ve kafanızda nasıl bir site kurmak istediğinizi düşünmenizi öneririm. Muhakkak hayal ettiğinize uygun bir tema bulacaksınızdır. Çünkü internette yüzlerce var. Gerçi bazıları ücretli olabiliyor ancak çoğu ücretsiz. Başlangıç olarak ücretsiz bir tema işinizi görecektir.

Sunum

Sitenizin görünümü çok güzel olabilir. Ancak her şey dış görünüşten ibaret değildir. Kaliteli olduğunu bildiğiniz bir mağazaya girdiğinizi düşünelim; raflar kısmen boş, askılıklarda da tek tük ürünler var, rahatsız etmez mi sizi? Daha aradığınız ürünün orada olup olmadığına bakmadan, "ürünlerin sonları bize mi kalmış" diye düşünmez misiniz? Alışveriş keyfiniz de oracıkta kaçıverir. Sitenize giren ziyaretçilerinize de aynı duyguları yaşatmamak için ürününüzü güzel sunmalısınız.

Bilgilendirme

bilgilendirmeZiyaretçileriniz, sitenizde tanıttığınız ürünün kendisine ne gibi faydaları olacağını ve ne zaman etkisini görebileceğini net bir şekilde bilmek isterler. Onlara vereceğiniz doğru ve açıklayıcı bilgiler, ürününüzü almak konusunda daha hızlı davranmalarını sağlayacaktır. Örneğin sitesinde ürünüyle ilgili yeterince bilgilendirme yapmamış bir kişiye, ziyaretçiler soru sormak zorunda kalacak ve dolayısıyla vakit kaybedeceklerdir. Bu sebepten, ürünü sizden almak yerine, ürünü daha güzel tanıtan bir rakibinizden almayı tercih edebileceklerdir.

Hizmet

Değerli okurum, satış ortaklığı işini bir kazanç elde etmek için yapacaksınız. Bu kazancı elde edebilmenin şartı da doğru ürünü, doğru yer ve zamanda, doğru bir şekilde, doğru insanlara pazarlayabilmektir. Tüm bu doğruların geçtiği tek bir nokta vardır; o da kaliteli hizmettir. Potansiyel müşteri bu işe ne kadar önem verildiğini dolayısıyla da kendisine verilen değeri sorgular ve haklı olarak da "kendisine hayrı dokunmayanın bana ne hayrı dokunacaktır" diye düşünür.

Yukarıda başlıklar halinde anlatmaya çalıştığım konularda ilerlemeniz ve gerekli düzeye ulaşmanız zaman alabilir. Size tavsiyem hiç yılmadan çalışmalarınıza bu kriterleri gözönünde bulundurarak devam etmenizdir. Bu konularda karşılaşabileceğiniz sorunları veya merak ettiğiniz konuları lütfen benimle paylaşınız.

Saygılarımla.

Hoşçakalın.

Kaynak:
http://www.parakazanmak-istiyorum.com/web-sitesinden-satis-ortakligi-yapmaya-baslamadan-once-bilinmesi-gerekenler-2/
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst